MICRO PIEZO -TEKNIIKKA

Jos haluat luotettavia, nopeita ja korkealaatuisia tulosteita, on tärkeää ymmärtää, mikä tulostimesi tehon takana on – tulostuspää.

Kehittyneet tulostuspäät nyt ja tulevaisuudessa

Kun mietit, minkä tulostimen ostaisit, tulostimen tulostuspään tyypin tunteminen auttaa tekemään tietoon perustuvan päätöksen. Tulostuspäätekniikoita on kaksi päätyyppiä, joissa käytetään joko lämpöä tai pietsoelementtiä. Kaikissa Epsonin tulostimissa käytetääns pietsoelementtiä, koska uskomme sen antavan parhaan suorituskyvyn.

Vuonna 1993 maailmanlaajuisesti julkistettu Micro Piezo -tekniikka ei ole ainoastaan johtanut Epsonin mustesuihkutulostimien tulostuspäiden kehitystä, vaan se on myös haastanut muut suuret tulostimien valmistajat. Epsonin ainutlaatuinen Micro Piezo -tekniikka tuottaa erinomaisen tulostusjäljen eikä kilpailijoiltamme näytä löytyvän sille vastinetta edelleenkään.

Mutta älä luota vain meidän sanaamme, vaan tutustu sen hienoihin piirteisiin alla.

Tekniset ominaisuudet

Nauti selkeistä ja tarkoista tulosteista

Micro Piezo -tekniikka hyödyntää pietsokiteitä, jotka värähtelevät, kun tulostin lähettää niihin sähköimpulssin. Se tuottaa uskomattoman yhtenäisiä pisaroita sekä muodoltaan että kooltaan ja tarjoaa näin selkeitä ja teräviä tulosteita. Lämpötulostimissa käytetään lämmityselementtiä musteen keittämiseen luoden näin ilmakuplan, joka syöttää musteen suuttimen läpi. Näin saadut tulosteet saattavat olla epätarkempia.

Laadukkaita tulosteita nopeasti

Kunkin suuttimen läpi suihkutetaan mustepisaroita 40 000 kertaa sekunnissa asiakirjojen tulostamiseen erittäin nopeasti. Tarkkuus on kuitenkin erinomainen, joten saat varmasti selkeitä ja tarkkoja tulosteita laadusta tinkimättä.

Edistyksellisiä kuvia

Suuttimemme ovat erilaisia – jokainen suutin voi tuottaa jopa viisi erikokoista pisaraa. Aivan kuin käyttäisit erikokoisia pensseleitä maalauksen maalaamiseen. Suurempia pisaroita käytetään nopeuden lisäämiseen yksivärisillä alueilla, kun taas pienemmillä pisaroilla voidaan luoda upeita yksityiskohtia. Tämä tekniikka mahdollistaa tummien ja vaaleiden värien hienovaraisten erojen luonnollisen tuottamisen sekoittaen ne tasaisesti ja luonnollisesti.

Ei määrä vaan laatu

Ei kannata ajatella, että mitä enemmän suuttimia, sitä parempi tulostin. Lämpötulostinten suutinkoko on määritetty, joten niissä pitää olla enemmän suuttimia, jotta ne voisivat yrittää tarjota samaa laatua kuin meidän tulostuspäämme.

Pitkäikäinen tulostin pienemmällä ylläpidolla

Lämpötulostimista poiketen pysyvä tulostuspäämme ei heikkene. Sinun ei tarvitse huolehtia korvaavan tulostuspään hankkimiskustannuksista tai sen asentamisen tuomasta vaivasta.

Tarpeisiisi sopivin muste

Koska tulostuspäässämme ei käytetä lämpöä, tulostimissamme voidaan käyttää paljon laajempaa mustevalikoimaa, myös lämpöherkkiä nesteitä. Kaikki tulostimet eivät ole yhtä onnekkaita: lämpötulostuspäät voivat käyttää vain tietyntyyppisiä musteita, koska ne käyttävät lämpöä.

Hyödyllistä tietää
Tutustu Micro Piezo -tekniikan erinomaisuuteen oikeassa kontekstissa.

Tarkat yksityiskohdat

Yksittäisen mustepisaran (1,5 pl) löytäminen suuresta valokuvasta (12,7 x 8,9 cm) olisi yhtä vaikeaa kuin piilolinssin löytäminen jalkapallokentältä (noin 10 000m2)! Näiden tarkkojen yksityiskohtien ansiosta kauniiden ja realististen valokuvien luominen hienoilla sävy- ja väriliukuvalikoimilla on mahdollista.

Tarkka toisto

Kuvittele, että mustepisaran (1,5 pl) syöttö on kuin 15 metrin päästä annettu vapaapotku. Voitko kuvitella pelaajan yrittävän tähdätä maalin sisällä olevaan pisteeseen, joka on vain itse pallon kokoinen? Ja vielä niin, että hän osuu pisteeseen 100 prosentin tarkkuudella ja antaa 40 000 onnistunutta vapaapotkua sekunnissa! Micro Piezo -tulostuspäät ovat tarkkoja ja nopeita, ja ne minimoivat hukkamusteen ja luovat selkeitä ja tarkkoja tulosteita.

Uskomaton suorituskyky

Jos yksi mustepisara (1,5 pl) olisi jalkapallon kokoinen ja mustetta suihkutettaisiin tulospäästä 90 suuttimella väriä kohden, Wembley Stadionin täyttämiseen jalkapalloilla tarvittaisiin noin yksi sekunti! Micro Piezo -tulostuspäät toimivat juuri niin nopeasti.

Seuraavan sukupolven tulostuspäätekniikka

PrecisionCore on Esponin uusin tulostustekniikka, joka hyödyntää vallankumouksellista suuritiheyksistä tulostinsirua: tulostinsiru tuottaa jopa 40 miljoonaa tarkkaa pistettä.

LISÄTIETOJA

Hyödyllinen muutenkin kuin vain paperilla

Epsonin innovatiivinen Micro Piezo -tekniikka on joustavaa, joten se toimii monenlaisissa tarkoituksissa. Sen lisäksi, että sillä saadaan aikaan laadukkaita mustavalko- ja väritulosteita paperille, sitä voidaan soveltaa myös teollisiin tarkoituksiin. Näitä ovat esimerkiksi kankaiden painatus, värisuotimien valmistus ja kuvioiden tekeminen elektronisiin piirilevyihin.

Tulostamisen tulevaisuus on energiatehokkaassa kylmämustesuihkutekniikassa

Lisää tuottavuutta ja vähennä ympäristövaikutuksia ilman kompromisseja.

LUE LISÄÄ