KUVAKOOLLA ON VÄLIÄ

Epsonin avulla näet enemmän sisältöä yksityiskohtaisemmin.

KATSO VIDEO LATAA ESITE

Miksi kuvakoko on tärkeä asia?

Kun valitset oikeaa tekniikkaa kouluun, sinun on huomioitava monia asioita. Ensin sinun on muun muassa pohdittava, tarvitsetko monitoimiprojektoriratkaisun, esitystaulun vai paneelinäytön.

Optimaalisen, näkyvyydeltään oikean kuvakoon saavuttaminen on kriittistä sekä opettajille että opiskelijoille, sillä sen avulla kaikki saavat parhaan hyödyn joka oppitunnista eloisan kuvan ansiosta. Yksi Epson-projektorien hyödyistä on, että ne tarjoavat skaalattavan kuvakoon, joka vastaa kaikenkokoisten huoneiden vaihtelevia vaatimuksia.

Oikea koko optimaaliseen näkyvyyteen

Kaikki alkaa oikean kuvakoon löytämisestä huoneeseen. Tämä yksinkertainen valinta on hyvin tärkeä. Sisällön tulee näkyä selkeästi, jotta oppitunnit olisivat innostavia, ja samalla on varmistettava, että terveys- ja turvallisuusstandardeja noudatetaan. Kaikenkokoisiin tiloihin sopivan skaalattavan ratkaisun avulla Epsonin projektorit tekevät tästä päätöksestä helpomman kuin koskaan aikaisemmin.

Epsonin projektorit Paneelinäyttö
Koko Kuvan koko
(diagonaali)
Skaalattavissa jopa 500 tuumaan1 Keskimääräinen interaktiivinen paneelinäyttö 65"–69"2
Säädettävä koko Skaalattava Kiinteä

Täytä näytön koon minimivaatimukset helposti

Et työskentelisi mielelläsi työpisteessä, jossa näyttö on liian pieni, sillä se ei olisi hyväksi silmille ja se voisi haitata näytön sisällön laatua.

Samoista syistä tarvitset kuvan, jonka koko on sopiva kokoustilaympäristöösi. Tämän takia Epsonin projektorien kuvakoko jäljittelee vastaavan työpöytänäytön terveys- ja turvallisuusstandardeja. (EU-direktiivi 90/270/ETY – Näyttölaitteet).

Kuvakoon skaalattavuuden ja Epsonin projektorien toimintojen ansiosta on helppoa varmistaa, että näytettävä sisältö ei ole liian pientä, on korkealaatuista ja on selkeästi näkyvissä kaikille, kun otetaan huomioon katseluetäisyydet. Näin kaikilla on samat mahdollisuudet jakaa sisältöä ja osallistua.

Löydä ihanteellinen kuvakoko kokoushuoneeseesi

Interaktiivisen katseluetäisyystyökalumme avulla voit laskea ihanteellisen kuvakoon projektorillesi huoneen mittojen, pohjapiirroksen ja istumapaikkojen määrän perusteella.

HYVÄKSYTTÄVÄ KATSELUETÄISYYS3 300" VALKOKANKAALLE ON 14.2m

Selaimesi ei tue HTML5 canvas -tunnistetta.

HUONEEN POHJAPIIRROS

HUONEEN MITAT (METRIÄ) Leveys:    Pituus: Tukematon huoneen koko

ISTUMAPAIKKOJEN MÄÄRÄ

84"
50"84"
300"
50"500"

Ratkaisun valitseminen

Optimaalisen kuvakoon saavuttaminen tarkoittaa keskimääräisen työpöytäkokemuksen toisintamista kaikille luokan opiskelijoille, myös taaimpana oleville.

Snellen-näkötestin mukaan kuvan näkyminen samankokoisena kaksinkertaiselta etäisyydeltä edellyttää sen olevan kaksi kertaa yhtä korkea tai pinta-alaltaan nelinkertainen.

LATAA ESITE

Optimoitua yhteistyötä

Sen lisäksi, että Epson-projektorit tarjoavat optimaalisen näytön suorituskyvyn, ne on suunniteltu integroitumaan nykyisiin järjestelmiisi. Epsonin kokoushuoneratkaisuilla voit luoda joustavan, aikaa kestävän, dynaamisen kokoushuoneen ja yhdistää viestinnän sujuvan työnkulun takaamiseksi kaikissa laitteissa kaikkina aikoina.

Tallenna, jaa ja tulosta

Heijasta langattomasti mobiililaitteista

Tee merkintöjä ainutlaatuisella tarkkuudella

Tee yhteistyötä korkealaatuisen videokonferenssin kautta

Laatua, joka on helppo nähdä

Epson-projektorien automaattinen valonsäätö tunnistaa ympäristön valo-olosuhteet huoneessa ja muuttaa kirkkaustasoa niiden mukaisesti, joten voit katsoa sisältöä selkeästi ilman häikäisyä.

Yö
Päivä

Joissakin paneelinäytöissä on rajoitetut katselukulmat, jotka vaikeuttavat sisällön näkemistä näytöllä huoneen laidalta katsottuna. Näin ei kuitenkaan ole Epsonin projektoreissa, joissa ei ole katvealueita, vaan kaikki näkevät sisällön selkeästi.

Paneelinäyttö
Epsonin projektori

RGB-paneelinäytöt voivat näkyä pikselöityneinä, kun niitä katsotaan läheltä pitkiä aikoja – esimerkiksi interaktiivisten esitysten tai pitkäkestoisen yhteistyön aikana – mikä voi rasittaa silmiä. Projektoreissa taas on vähemmän pikselöitymistä kuin paneelinäytöissä, ja automaattisen valonsäädön ansiosta niitä voidaan katsoa mukavasti pitkiä aikoja.

Paneelinäyttö
Epsonin projektori

Ota yhteyttä

Jos haluat lisätietoja Epsonin projektoreista, kirjoita tietosi alla oleviin kenttiin, niin Epsonin edustaja ottaa sinuun yhteyttä.

Täytä tämä kenttä
Täytä tämä kenttä
Täytä tämä kenttä
Täytä tämä kenttä
Täytä tämä kenttä
Täytä tämä kenttä
Haluan vastaanottaa uutisia ja tuotepäivityksiä Epsonilta.
Automattinen tarkastus

Tällä kysymyksellä voimme erottaa vastaukset haittaohjelmia tuottavista järjestelmistä.

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

  1. Jopa 500 tuuman näytön koko perustuu Epsonin kiinteästi asennettaviin projektoreihin
  2. Lähde: Futuresource, 4. vuosineljännes 2015 – Länsi-Eurooppa – Yritysten paneelinäytöt
  3. Hyväksyttävä katseluetäisyys luo huonekokemuksen, joka vastaa työpöytäkokemusta.
    Alle 80 tuuman näyttöjen oletetaan olevan 16:9-näyttöjä; 80 tuuman ja sitä suurempien näyttöjen oletetaan olevan 16:10-näyttöjä.

Miksi kuvakoko on tärkeää?

Esitykset voivat olla innostavia ja tehokkaita vain, jos ne voidaan nähdä selkeästi. Katsojalle on tärkeää paitsi ymmärtää näytön sisältö, myös välttää silmien rasittumista. Soveltamalla tietämystämme ihanteellisen kuvakoon saavuttamisesta on mahdollista tehdä jokaisesta esityksestä selkeä ja helppo katsoa.

Miltä se tuntuu?

Heijastetun kuvan katselukokemuksesta saadaan turvallinen ja helppo jäljittelemällä työpöytäkatselulle määritettyjä olosuhteita. Näyttölaitteiden EU-direktiivi 90/270/ETY määrittää työpöytänäytöille ohjeita, joiden avulla voidaan määrittää myös heijastetun näytön koko. Näin voit luoda miellyttävän kokemuksen, joka on työpöytäkäyttäjille tuttu, varmistaa sisältösi selkeyden ja välttää katsojien silmien rasittumisen. Älä unohda, että on tärkeää huomioida, että heijastettu kuva tuntuu katsojista erikokoiselta sen mukaan, missä he ovat, joten huomioi kauimpana istuva henkilö, kun lasket sopivinta kuvakokoa.

Tee testi

Miten siis valitset oikean kuvakoon esityksellesi? Useimmat tuntevat Snellen-näkötestin, jota optikot käyttävät ihmisten näön testaamiseen. Nähdäkseen selkeästi normaalinäköisten tulisi nähdä kaavion kirjaimet kuuden metrin päästä. Snellen-näkötestin mukaan kuvan näkyminen samankokoisena kaksinkertaiselta etäisyydeltä edellyttää sen olevan kaksi kertaa yhtä korkea tai pinta-alaltaan nelinkertainen. Voimme soveltaa tätä tietämystä valkokankaan kokoihin ja varmistaa, että katsoja näkee selkeästi.

TEE TESTI

Ratkaisun valitseminen

Optimaalisen kuvakoon saavuttaminen tarkoittaa keskimääräisen työpöytäkokemuksen toisintamista kaikille luokan opiskelijoille, myös taaimpana oleville.

Snellen-näkötestin mukaan kuvan näkyminen samankokoisena kaksinkertaiselta etäisyydeltä edellyttää sen olevan kaksi kertaa yhtä korkea tai pinta-alaltaan nelinkertainen.

Miten se toimii?

Olemme kehittäneet tämän työkalun ottamaan huomioon kaikki nämä tekijät ja auttamaan sinua määrittämään näytön ihanteellisen koon. Anna vain huoneen pohjapiirros, katsojien määrä ja huoneen koko. Sitten voit säätää liukusäätimiä ja ottaa selvää, mikä kuvakoko tarvitaan.

Jotta näyttö olisi aina selkeä ja miellyttävä, projektorimme voidaan skaalata sopimaan eri huonekokoja ja yleisöjä varten, mikä tarjoaa kustannustehokkaan ja aikaa kestävän ratkaisun, vaikka näyttövaatimukset muuttuisivat. Koska esityksiä on helppo katsoa, yleisön mielenkiinto pysyy paremmin yllä ja lopputulos on tuottavampi ja tehokkaampi.

Ota yhteyttä