Tuotteiden yhtenäistäminen laadusta tinkimättä

Tunnettu innovatiivisuudestaan

Tuotteiden yhtenäistäminen laadusta tinkimättä

Durhamin piirikunnassa sijaitseva Hermitage Academy on Ofstedin erinomaiseksi luokittelema koulu. Tuhannen 11–18-vuotiaan opiskelijan koulu tarjoaa laadukasta opetusta ja oppimista sekä ensiluokkaiset hoito- ja tukitoiminnot oppilaille, vanhemmille ja opettajille. Koulu on myös tunnettu innovatiivisuudestaan: tekniikan avulla opiskelijat voivat sekä tehostaa oppimistaan että valmistautua jatkokoulutuksen ja tulevien uriensa haasteisiin.

Tulostinkannan yhtenäistäminen

Epsonin kanssa pidetyssä kokouksessa ICT-tukipalvelupäällikkö Andrew Reynolds otti esiin ongelmat, jotka hänellä oli silloisen tulostuskalustonsa kanssa. ”Vuosien aikana olemme hankkineet eri mallisia lasertulostimia tunnetulta valmistajalta. Tarvikkeiden hallinta oli aikaavievää, ja toisinaan tilasimme niitä liikaa. Lisäksi tulostimet kuluttivat paljon energiaa. Ajattelimme, että yhteen tulostinmalliin siirtyminen helpottaisi tilannetta. Epson suositteli, että arvioisimme WorkForce Pro WP-4015DN:n.”

Kattavan arvioinnin jälkeen tulostinkanta päätettiin korvata 50:llä Epsonin WorkForce Pro -mustesuihkutulostimella. Tulostimia käytetään luokkahuoneissa, rehtorin kansliassa ja osastojen toimistoissa eri puolilla koulua. Andrew sanoo: ”WorkForce Pro ‑tulostimissa käytettävä mustesuihkutekniikka tuottaa hyvän tulostuslaadun. Tulostimet on hinnoiteltu kilpailukykyisesti, ja mikä tärkeintä, niiden käyttö ja ylläpito on poikkeuksellisen kustannustehokasta. Samalla ne ovat hyvin energiatehokkaita, joten säästämme lisää rahaa ja voimme vähentää ympäristövaikutustamme. Tulostimilla on 3 vuoden takuu vakio-ominaisuutena. Monilla valmistajilla tämän tasoinen takuu maksaisi enemmän kuin mitä maksoimme kustakin Epson-tulostimesta. Koska käytämme vain WorkForce Pro -tulostimia, myös mustevaraston hallinta on paljon helpompaa, mikä säästää arvokasta aikaa muihin toimintoihin.”

Jotta Andrew pystyy hallitsemaan tulostinkantaansa, tulostimet on liitetty verkkoon, jolloin Andrew voi etäyhteyden kautta tarkastella kaikkien tulostimien mustemääriä ja tilaa toimistostaan. Koulu hyötyy myös siitä, että se on jäsenenä Epsonin Authorised Self Maintainer -ohjelmassa (ASM). Tässä palvelussa tuote- tai osavarastoa voi pitää tulostimien käyttöpaikalla, jolloin osia voi nopeasti vaihtaa ja kriittiset toiminnot voidaan tarpeen mukaan pitää käynnissä.

Koulun kaikki Epson-tuotteet on lueteltu suojatussa portaalissa. Jos jossakin laitteessa on ongelma, Andrew voi rekisteröidä sen verkossa ja vaihtaa tuotteen koulussa pidettävään varakappaleeseen. Epson tilaa uuden tuotteen välittömästi. Palvelu ei aiheuta lisäkustannuksia. ”Olen hämmästynyt saamamme palvelun laadusta”, huomioi Andrew.

Lisätehoa projektoreilla

ASM-palvelu oli tärkeimpiä syitä siihen, että Andrew päätti myös yhtenäistää koulun projektorikannan hankkimalla 50 Epsonin erittäin lyhyen etäisyyden EB-475W-yksikköä. Suorituskyky sekä asennuksen ja käytön helppous olivat myös tärkeitä tekijöitä.

Projektorit ovat seinään kiinnitettäviä, ja niissä on 2 600 lumenin valkoinen valoteho ja värivaloteho, joten ne heijastavat eloisia, luonnollisia värejä ja syviä mustan sävyjä myös päivänvalossa. Koska projektorien heijastusetäisyys on erittäin lyhyt, opettaja ei aiheuta varjoa heijastetun kuvan päälle eikä saa valoa silmiinsä. Voimakkaassa valaistuksessa kuva on selkeä ja helppo nähdä koko luokkahuoneessa; kuvan koko on jopa 100 tuumaa. Laitteessa on myös sisäinen kaiutin, joten lisälaitteille ei ole tarvetta. Projektorit on helppo liittää verkkoon Epsonin EasyMP™-ohjelmistolla. Tämän ansiosta Andrew voi etäyhteyden kautta hallita asetuksia ja varmistaa, että projektorit kytkeytyvät automaattisesti pois käytöstä illalla. Hän arvostaa myös sitä, että projektorien mukana toimitetaan kaikki asennukseen tarvittavat osat.

Hän sanoo: ”Maksoimme ennen AV-asentajalle projektorien asentamisesta. EB-475W-projektorit voimme asentaa helposti itse, joten säästämme huomattavasti rahaa. On myös hienoa, että voimme säästää aikaa muuttamalla kaikkien 50 projektorin asetukset etäkoneelta.”

Projektorit ovat tärkeä apu opetuksessa, ja niitä käytetään koulun jokaisessa luokkahuoneessa sekä juhlasaleissa. Luokka voi tarkastella opettajan tietokoneella ohjattua sisältöä Internetistä, Blu-ray-soittimen teräväpiirtokuvaa tai dokumenttikameralla heijastettuja kirjoja tai muita opetusmateriaaleja. Koska laitteet ovat jatkuvassa käytössä, paikan päällä tehtävän korjauksen sisältävä takuu on myös äärimmäisen tärkeää. Takuu kattaa myös vaihtolamput. ”Tämä on hyvin suunniteltu palvelu, jonka antamaa varmuutta koulut tarvitsevat vähentääkseen usein käyttämiensä opetustyökalujen käyttökatkoksia”, sanoo Andrew.

Suuret tulosteet, suuri suorituskyky

Epsonin tekniikan käyttö Hermitage Academyssa ei rajoitu WorkForce Pro -tulostimiin ja erittäin lyhyen etäisyyden projektoreihin. Koulu halusi myös pystyä esittelemään taide-, tekniikka- ja muotoiluosastojen opiskelijoiden töitä eri puolilla koulua. ”Näiden on oltava suuria, joten etsiessämme suurkokotulostinta Epson tuntui taas ilmeiseltä valinnalta”, sanoo Andrew.

Tärkeimmät ostettaessa huomioitavat seikat olivat tulostuskoko, tulostuslaatu ja käyttökustannukset. Koululle lainattiin kokeilukoneeksi erityisesti valokuvaajille ja taiteilijoille suunniteltu 44 tuuman Epson Stylus Pro 9890 -ammattilaistulostin, joka tuottaa tarkat värit ja luonnollisen lopputuloksen nopeasti. Se teki välittömästi vaikutuksen.

”Tulostuslaatu on uskomaton”, Andrew toteaa. ”Voimme tulostaa valtavia kuvia 30 metriä pitkälle ja 44 tuumaa leveälle paperirullalle. Voimme hallita tulostimen käyttöä, mikä auttaa varmistamaan, että ihmiset tulostavat vain sen, mitä he todella tarvitsevat. Suurkokotulostin on tietenkin investointi meille, mutta käyttökustannukset ovat pienemmät kuin vakiotulostimessa suurtuotantoetujen takia, jotka saavutamme käyttämällä suurempia, riittoisia mustepatruunoita. Tämä pitää yleiskustannukset paremmin koulun hallinnassa.

Epsonin valinta päivittäin käytettävien tulostimien, projektorien ja suurkokotulostimien toimittajaksi on auttanut Andrew Reynoldsia alentamaan käyttökustannuksia ja säästämään arvokasta aikaa. Hän sanoo: ”Kaikki käyttämämme Epson-laitteet ovat huippuluokkaa. Koko sarjaa käytetään säännöllisesti eri puolilla koulua. Onneksi ongelmat ovat hyvin harvinaisia, mutta kun niitä on, huoltosopimus on voimassa ja saamme korvaavan laitteen nopeasti. Se, että huolto ja tuki ovat osa sopimusta, on loistavaa. Se sai minut vakuuttuneeksi pelkkiin Epson-laitteisiin siirtymisestä, mikä säästää runsaasti aikaani. Muut opetusalan IT-päälliköthän tietävät, että ammatissamme aika on kortilla.”