Tarratulostin antaa yrittäjälle joustavuutta kustannuksia säästäen

Palavaneri Oy valitsi Epson ColorWorks C7500 -väritarratulostimen

Tarratulostin antaa yrittäjälle joustavuutta kustannuksia säästäen

Palavaneri on Pohjois-Karjalassa Joensuussa toimiva yritys, joka myy vaneri- ja puujalostetuotteita ja -palveluita ympäri Suomea sekä Ruotsiin ja Norjaan. Tarratulostimen Palavaneri hankki etenkin palvelemaan vientiä: Ruotsiin ja Norjaan meneville tuotteille tarvitaan luonnollisesti omat tuotetarransa.

– Päivässä tulee helposti 500-1000 tuotetta, jotka pitää tarroittaa. Tänään tein 16 lavalliseen tavaraa 500 tarraa ja aikaa kului vain 3-4 minuuttia, kertoo Palavaneri Oy:n myyntipäällikkö Topi Hassinen tarratulostimen käytöstä yrityksen arjessa. Kuten esimerkki edellä osoittaa, tarroittamisen tarve on suuri, joten yritys päätti investoida omaan Epsonin ColorWorks C7500 -etikettitulostimeen Syksyllä 2015. Laitteen he ostivat Klinger Finland Oy Meckelborgin kautta.  

Palavaneri on Pohjois-Karjalassa Joensuussa toimiva 14 henkeä työllistävä yritys, joka myy vaneri- ja puujalostetuotteita ja -palveluita ympäri Suomea sekä Ruotsiin ja Norjaan. Kasvunäkymät ovat hyvät. Yrityksen tunnetuin tuotemerkki on Kiilax, jonka alla yritys myy erilaisia rakentamisessa käytettäviä tuotteita, kuten asennuskiiloja, porrassuojia ja tarkastusluukkuja.

Tarratulostimen Palavaneri hankki etenkin palvelemaan vientiä: Ruotsiin ja Norjaan meneville tuotteille tarvitaan luonnollisesti omat tuotetarransa. Lisäksi Palavaneri tekee kotimaahan vakiotuotteiden lisäksi paljon räätälöityjä tuotteita, jolloin myös tarratkin pitää räätälöidä.

– Tarratulostin on kätevä, kun saa tulostettua yhden tai useamman tarran nopeasti ja kätevästi. Tulostimella saa tulostettua helposti mistä tahansa ympäristöstä ja jälki on aina ensiluokkaista, Hassinen kertoo tulostimen käytöstä.

Ennen omaa tarratulostinta Palavaneri hankki tuotteisiinsa tarrat painotalolta. Menettely oli kankeampaa ja hukkamateriaaleja syntyi.

– Ensin pyysimme tarjouksen painotalolta ja sitten kesti tovi, että saatiin sovittua tilauksesta. Sitten odoteltiin taas, että tarrat valmistuivat ja, että ne toimitettiin meille. Tarrat tuli tilata ennakoiden, joka puolestaan johti siihen, että hukkamateriaaleja syntyi. Toisinaan tuotetietoihin voi tulla muutoksia viime hetkellä ja lopullisia määriä on hankala ennakoida, Hassinen muistelee.

Omalla tarratulostimella pystytään tarpeeseen vastaamaan välittömästi ja tarroittamaan tuotteet sitä mukaa, kun niitä tulee määristä ja tyylistä riippumatta. Lisäksi omalla tulostimella asiakkaille voi tarjota omat tarrat osana palvelua, mikä säästää asiakkaan aikaa ja vaivaa, kun yksi välikäsi jää pois. Palaute on ollut hurjan positiivista Hassisen mukaan.

Helppokäyttöisyys välttämätöntä

Hassisen mielestä tulostimessa on oleellista se, että se on hyvin helppo käyttää ja ylläpitää. Laitetta tulee voida käyttää helposti ilman, että on painoalan ammattilainen. ColorWorks C7500 -tulostimen käyttö on tarvittaessa helppo ja nopea opettaa uusille ihmisille.

Tulostimen ylläpito on myös helppoa ja huoltotarvetta vähentää se, että tulostin puhdistaa itse tulostuspäät säännöllisin väliajoin. Myös mustesäiliöiden riittoisuus kerää kiitosta.

– Mustesäiliöt ovat yllättävän riittoisat. Erääseen tavaraerään tulostimme 8000 tarraa ja tuntui, etteivät musteet juuri huvenneet, Hassinen kiittelee.

Ympäristöarvot kunniaan

Ympäristökysymykset ovat jylhien pohjoiskarjalaisten vaaramaisemien siimeksessä sijaitsevalle Palavanerille tärkeitä. Tarratulostimen hankinta tukee myös ympäristöarvoja, sillä hukkamateriaaleja ei käytännössä synny ja kuljetusten aiheuttama kuormitus poistuu kokonaan.

Kokonaisuudessaan oma tarratulostin tuo yritykselle huomattavasti enemmän joustavuutta ja mahdollisuuden palvella asiakkaita ensiluokkaisesti. Koska tarrat on helppo tulostaa nopeasti ja räätälöiden tarpeiden mukaan, voidaan asiakkaan toiveisiin reagoida helposti, vaikka viime hetkellä tulisi muutoksia.