Leikkipaikkojen tarrojen laatu ei ole leikin asia

Lightpress Oy luo ja tulostaa Epsonin suurkuvatulostimilla

Leikkipaikkojen tarrojen laatu ei ole leikin asia
Leikkipaikkojen tarrojen laatu ei ole leikin asia

Visuaalisen ilmeen tärkeyttä on vaikea korostaa liikaa, sillä ihminen hahmottaa paljolti ympäristön viestit kuvien ja merkkien kautta. Erilaisten tarraratkaisujen avulla ilmettä on helppo muokata ja päivittää. Jotta lopputulos on huippulaatuista, kannattaa tarrat teettää laadukkailla tulostimilla.

Leikkipaikkoja toteuttavalle Toygroupille tarrasomisteet sopivat erinomaisesti. Toygroupin kumppanina tarrojen tekemisessä on kaarinalainen tulostuspalvelu Lightpress, joka on printtiin keskittyvä, erilaisia graafisen alan palveluita tuottava tulostuspalvelutalo. Tarroja hyödynnetään leikkialueiden seinämien ja lattioiden somistamiseen, esimerkiksi kiipeilyalueilla. Tarrat Lightpress tekee Epsonin SC-60600-tulostimella.

Lightpressillä luotetaan Epsoniin

– Leikkipaikkojen kokonaisvaltaisen visuaalisen ilmeen täytyy näyttää hyvältä. Tässä suhteessa niiden tekemisessä korkealaatuinen tulostusjälki on merkittävä tekijä, Lightpressin tuotantopäällikkö Sami Lujala painottaa.

– Epson SC-S60600 -tulostimen nopeus ja laatu ovat iso etu. Tulostin edustaa tämän päivän huipputekniikkaa ja on tällä hetkellä markkinoiden paras, Lujala perustelee tulostinvalintaa.

Lujala tietää, mistä puhuu, sillä hän on ollut Lightpressillä töissä alusta asti, eli vuodesta 1997.

Tulostuksen jälkeen leikkipaikojen tarrat laminoidaan, jotta niistä tulee kestäviä. Lightpress myös asentaa tarrat, sillä suurien tarrojen asennus vaatii ammattitaitoa. 

Kaiken kaikkiaan yrityksessä on käytössä yhteensä yhdeksän Epsonin tulostinta mm. Stylus Pro 4900, SureColor SC-P9000, Epson Stylus Pro 11880, kolme Epson SC- P10000 ja Epson SC-P20000 sekä uusimpina tulokkaina kaksi Epsonin SureColor SC-S60600 –tulostinta. Tällä hetkellä Lightpressillä käytetään SC-S60600-tulostimia tarra- ja valokaappimateriaalien tulostamiseen sekä sisustustapettien tekemiseen. Yrityksessä kartoitetaan koko ajan lisää mahdollisuuksia hyödyntää tulostimia – esimerkiksi uusien materiaalien suhteen. Muun muassa Chromaluxe -taulujen tuotanto on kasvanut ja Lightpress vastaa kysyntään Epsonin uusimmilla sublimaatiotulotimilla.

Ylläpito lasten leikkiä

– Tulostin on toiminut erinomaisesti ja käyttöönotto ja asennus sujuivat erittäin helposti. Laite oli täydessä käytössä vain parin tunnin päästä siitä, kun se oli kuljetettu paikalle, Lujala muistelee.

Helppo ylläpito ja huolto olivat osakriteereinä tulostimen valinnassa. Helpon käyttöönoton jälkeen myös tulostimen huoltotoimet hoituvat helposti ilman ulkopuolista apua.

–Kone on hyvin huoltoystävällinen. Tulostimen käyttäjä huoltaa koneen yksinkertaisilla toimilla, Lujala toteaa.