Colorkolmio luottaa Chromaluxeen –näyttävä sublimaatiotuloste taipuu moneen

Colorkolmio luottaa Chromaluxeen –näyttävä sublimaatiotuloste taipuu moneen

Chromaluxe-tulosteita voi käyttää näyttävinä sisustuselementteinä. Tyyliltään se sopii erityisesti moderniin kaupunkisisustukseen. Chromaluxesta voi tehdä esimerkiksi valokuvatauluja, erilaisia mosaiikkeja ja kollaaseja.

Chromaluxe-tuloste on alumiinille sublimaatiotekniikalla tehtävä kuvatuloste, eli kuva tulostetaan suurkokotulostimella siirtokalvolle, josta kuva lämpöprässätään erikoiskäsitellyn levyn pintaan. Chromaluxe-levyt ovat tavallisimmin alumiinia, mutta myös MDF-levyjä käytetään. MDF-levyissä itse levyjä on mahdollista saada erilasilla kuoseilla, kuten puukuvioinnilla.

– Chromaluxe-levylle tulostettu kuva on väreiltään upea. Chromaluxeen tulee myös tyylikäs kiilto ja kuva saa kolmiulotteisen vaikutelman. Sopivalla kohdevalaistuksella vaikuttavuus lisääntyy entisestään: taulu alkaa suorastaan hehkua, luonnehtii projektijohtaja Merja Ailama-Mäkitalo Color-Kolmiolta.

Chromaluxe-tulosteen tekoon tarvitaan Chromaluxe-levy, sublimaatiotulostin ja lämpöprässi. Epson on panostanut Chromaluxe-tekniikan kehittämiseen paljon ja on tehnyt läheistä tuotekehitystyötä sekä levyvalmistaja Chromaluxen kanssa että prässivalmistaja Sefan kanssa.  Lämpöprässillä on merkitystä, koska valmistukseen pitää saada optimaalinen tasainen lämpötila ja puristussuhde. Colorkolmio käyttää Epsonin SureColor SC-F6200 -tulostinta Chromaluxen tekemiseen.

Chromaluxe-tulosteita voi käyttää näyttävinä sisustuselementteinä. Tyyliltään se sopii erityisesti moderniin kaupunkisisustukseen. Chromaluxesta voi tehdä esimerkiksi valokuvatauluja, erilaisia mosaiikkeja ja kollaaseja. Valokuvatulosteet ovat perinteisiä canvas-tauluja näyttävämpiä: värit ovat täyteläisempiä, pinta näyttävän kiiltävä, taulu on ohut ja kuvaan syntyy kolmiulotteinen vaikutelma. Sopivalla kohdevalolla vaikutelmaa voi tehostaa entisestään ja kuva alkaa suorastaan hehkua, kuten Ailama-Mäkitalo kuvailee. Chromaluxe on myös canvasta paljon monikäyttöisempi materiaali: tekniikalla voi valmistaa edellä mainittujen lisäksi esimerkiksi opasteita, koruja, avaimenperiä, purkinkansia ja jopa kahvilapöytiä. 

Chromaluxen etu näyttävyyden lisäksi on kestävyys. Olemassa on myös nimenomaan ulkokäyttöön tarkoitettu Chromaluxe-levy, joka kestää sääolosuhteita. Hinnaltaan Chromaluxe on yllättävän edullinen. Canvas-tauluun verrattuna Chromaluxe on noin 30 % kalliimpi, mutta se on myös kestävämpi, näyttävämpi ja monikäyttöisempi. Hintaesimerkki esim 60x80 cm kokoinen taulu maksaa ripustusvalmiina n 145,00 €.

– Olemme tehneet Chromaluxe-töitä jo pitkään ja olemme havainneet, että paras lopputulos syntyy käyttämällä Chromaluxe-levyjen tulostamiseen Epsonin sublimaatiotulostinta ja Epsonin yhteistyökumppanin Sefan prässiä, Ailama-Mäkitalo toteaa. Merja Ailama-Mäkitalo tuntee alan ja tuotteiden kehityksen perinpohjaisesti, sillä hän on ollut alalla jo yli 30 vuotta. Color-Kolmiollakin hän on ehtinyt työskennellä jo viitisen vuotta.