Bonava valitsi Epsonin interaktiivisen projektorin

Bonava valitsi Epsonin interaktiivisen projektorin
Bonava valitsi Epsonin interaktiivisen projektorin luoviin ja vaativiin suunnitteluhetkiin

Bonava-konserniin kuuluva Bonava Suomi on asuntorakennuttajayritys, joka suunnittelee ja hallinnoi kokonaisvaltaista asuntorakennuttamista Suomessa. Bonava Suomen liiketoiminnan keskiössä on eri alojen suunnittelijoiden saumattomasti yhteen toimiva yhteistyö. Sujuvuuden ja tehokkuuden takaamiseksi kaikille Bonava Suomen toimistoille asennetaan Epsonin interaktiiviset EB-1430Wi-mallin projektorit, Helsingin toimistolla sellainen jo on. Älykkäässä EB-1430Wi:ssä yhdistyvät laadukas kuva, työskentelyn tehokas hallinta sekä interaktiivisuus, joten se on omiaan tehostamaan myös Bonava Suomen suunnittelijoiden työntekoa.

Taipuu monen käyttöön helposti

Kun Bonava alun perin lähti etsimään projektoriratkaisua kokoustiloihinsa, he harkitsivat myös Smart Board -älytaulua sen suunnittelun tarkoituksiin soveltuvien ominaisuuksien vuoksi. Taulua olisi kuitenkin pystynyt käyttämään vain yhdeltä tietokoneelta, mikä osoittautui hankalaksi Bonavalle.

– Tarvitsimme jokaiselle suunnittelijalle mahdollisuuden yhdistää oman tietokoneensa taululle helposti. Epsonin interaktiivista projektoria voi käyttää kuka vain omalla laitteellaan, ja tämä oli ratkaiseva tekijä projektorin valinnassa meille. Lisäksi projektorin hinta oli vain kolmanneksen älytaulun hinnasta, mikä oli tietysti mukava lisä, kertoo Bonava Suomen kiinteistökehityspäällikkö Mari Karttunen, jonka vastuualueena on arkkitehtuuri.

Multimediaominaisuudet loistavat suunnittelukäytössä

Bonavalla interaktiivisia projektoreita hyödynnetään tiiviisti suunnittelunohjaustoiminnassa. Lyhyen heijastusetäisyyden ansiosta projektori on mahdollista asentaa monenlaisiin eri tiloihin, ja Bonavan Helsingin toimistolla se onkin asennettuna projektistudiotilaan.

Kaikki suunnitteluosapuolet, kuten Bonava tilaajana, arkkitehti, rakennesuunnittelija ja muut erikoissuunnittelijat kokoontuvat projektistudiotilaan yhdessä käymään läpi suunnitelmia ja kuvia, jolloin projektorin multimediaominaisuudet pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Suunnittelijat esimerkiksi piirtävät sormillaan tai interaktiivisella kynällä suunnitelmien ja piirrosten päälle, tai he piirtävät viivoja ja kuvioita alleviivaamaan huomioita, mikä luo havainnollistavuutta ja tehokkuutta suunnittelutyöhön.

– Kun pyritään ratkaisemaan suunnitteluun liittyviä ongelmia ja yleisesti monimutkaisia asioita, niin multimediaominaisuudet havainnollistavat ja selkeyttävät ongelmanratkaisua huomattavasti. Kynän varressa taululla on aina vähintään yksi suunnittelija – usein useampikin, naurahtaa Karttunen.

Piristävä muutos työnteossa

Karttusen mukaan EB-1430Wi on vastannut hyvin sille asetettuja odotuksia. Interaktiivinen projektori on muuttanut heidän tapaansa tehdä töitä, mikä on ollut kaivattu muutos.

– Ihmiset ovat tykänneet projektorilla työskentelystä. Suuri osa työajasta ja suunnittelutyöstä menee usein pönöttämiseen, joten on ollut todella virkistävää, kun saakin lähteä piirtämään taululle. Toiset ovat toki nopeampia innostumaan kuin toiset, kertoo Karttunen.

Interaktiivisen projektorin monien ominaisuuksien opettelu on luonnollisesti ottanut oman aikansa, mutta yleisesti Karttunen kuvaa projektorin käyttöä todella helpoksi. Karttunen on parhaiten projektorin tuntevana myös kouluttanut muita sen käyttöön Bonavalla.

– Taulua on yksinkertaista käyttää, kun perusasiat oppii. Paljon on vielä ominaisuuksia, joita voisimme Bonavallakin hyödyntää tehokkaammin. Lisäksi koska kaikille toimistoillemme on tulossa sama projektori, niin aiomme hyödyntää tulevaisuudessa enemmänkin projektorin jakamistiloja, jotka mahdollistavat suunnittelun maantieteellisten toimistorajojen yli, kertoo Karttunen.