Ympäristöystävällinen tekniikka: 5 tärkeää vinkkiä pk-yrityksille

Viisi tapaa parantaa pk-yritysten ympäristöystävällisyyttä.

Ympäristöystävällinen tekniikka: 5 tärkeää vinkkiä pk-yrityksille

Tutkimukset osoittavat, että vielä nykyäänkin pk-yritykset tulevat jälkijunassa ympäristöystävällisen tekniikan hyödyntämisessä. Itse asiassa vain 24 % 1 pk-yrityksistä on halukkaita investoimaan kestävään kehitykseen. Mutta koska pienessä yrityksessä on täysi tekeminen, jotta laskut ja palkat saadaan maksettua ja asiakkaiden tarpeet täytettyä, kannattaako niiden ollenkaan investoida pienestä budjetistaan korkeampien päämäärien hyväksi?

Ehdottomasti kannattaa. Vaikka monet pitävät investointeja kestävään kehitykseen kalliina ja ylimääräisenä menoeränä, on tosiasia, että ympäristöystävälliseen tekniikkaan satsaavat organisaatiot myös hyötyvät siitä. Pienentyneet kulut, pienentynyt sähkönkulutus ja parempi investointien tuotto – unohtamatta positiivista vaikutusta planeettaamme – tekevät näistä investoinneista järkeviä kaikenkokoisille yrityksille.

Tämä ei tosin tarkoita sitä, että olisi helppo tietää, miten päästä alkuun. Tästä syystä olemme koonneet listan parhaista tavoista, joilla voit tehdä yrityksesi tulostamisesta ympäristöystävällisempää – ja saada nopeasti tuottoa investoinneillesi.

 
  1. Arvioi kulutus

Etsi tulostuksenhallintapalveluita tarjoava toimittaja, jonka verkkosivustosta löytyy ympäristövaikutusten laskin, joka arvioi koko tulostinkantasi sähkön- ja paperinkulutuksen sekä sen tuottaman jätteen. Arvioinnissa tulisi keskittyä tunnistamaan alueet, joissa voit pienentää yrityksesi ympäristövaikutuksia. Tämän jälkeen laskin suosittaa laitteiden ja ohjelmistojen tasapainoista kokonaisuutta, joka vähentää sähkön, paperin ja tarvikkeiden kulutusta.

  1. Yhdistä laitteet

Monitoimitulostimet voivat olla mahdollisuus yhdistää useita laitteita yhteen koneeseen ja säästää esimerkiksi tarvikkeissa, hallinnointiajassa ja hallinnoitavissa resursseissa.

  1. Keskity energiatehokkuuteen

Harkitse sellaisten energiatehokkaiden tuotteiden hankkimista, jotka täyttävät tunnettujen standardien, esimerkiksi ENERGY STAR- tai Blue Angel -standardien, vaatimukset. Laitteet, jotka täyttävät uusimmat ENERGY STAR -standardin vaatimukset, voivat olla jopa 40 % perustuotteita energiatehokkaampia. 2. Etsi tulostimia ja monitoimilaitteita, jotka lämpenevät nopeasti ja joissa on syvä lepotila sekä väriaineen säästötila.

  1. Tee tulostuksesta turvallisempaa

Usein käyttäjät lähettävät työn tulostimelle, mutta unohtavat hakea tulosteet. Myöhemmin ne heitetään suoraan roskakoriin – tai mikä vielä pahempaa, ne joutuvat vääriin käsiin. Suojatun tulostuksen avulla käyttäjät voivat vapauttaa asiakirjat tulostimessa sen jälkeen, kun he ovat tehneet todennuksen älykortin tai PIN-koodin avulla. Näin tuloksena on vähemmän jätettä, vähemmän tarpeettomia kuluja ja parempi tietosuoja.

  1. Määritä tulostussäännöt

Ottamalla käyttöön erilaisiin määritteisiin, kuten väriin ja sivumäärään, perustuvat tulostussäännöt voit ohjata kunkin tulostustyön sen kannalta kustannustehokkaimpaan laitteeseen verkossasi. Säästät jokaisen tulostustyön kuluissa.

Ympäristöystävällinen tulostusinfrastruktuuri ei ainoastaan kiillota ympäristösertifikaattejasi, se myös parantaa tuottavuutta sekä pienentää kuluja ja riskejä. Ja organisaatiot, jotka ovat jo ottaneet käyttöön ympäristöystävällisen tulostuksen, voivat nauttia näistä eduista.

Tutkimukset osoittavat, että tällaiset organisaatiot toimivat vertailuyrityksiä tehokkaammin kaikilla osa-alueilla – eivät vain ympäristövaikutusten suhteen, vaan myös laitteiden luotettavuuden, asiakirjojen suojauksen ja kustannustehokkuuden suhteen. Kun olet huolehtinut yllä mainitut asiat kuntoon, voit nauttia samoista eduista.

Epsonin tulostuksenhallintapalveluiden avulla voit pienentää kuluja ja hiilijalanjälkeäsi. Löydä oma ratkaisusi osoitteessa www.epson.eu/print365

1Sustainability study, Quocirca, 5/2016

2https://www.energystar.gov/index.cfm?c=manuf_res.web_based_tools_prodspec