Uusi Epson-paperi yhdistää traditiot, teknologian ja taiteen

Japani inspiroi luovuutta

Uusi Epson-paperi yhdistää traditiot, teknologian ja taiteen

Maailmanlaajuinen tulostamisen, kuvantamisen ja innovaatioiden johtaja Epson julkistaa ensimmäisen Japanista inpiraationsa saaneen median nimeltään Japanese Kozo Paper Thin.Tämä 34-grammainen, läpikuultava, luonnonkuituinen, sillkiäispuupohjainen paperi on sekä vahvaa että kestävää, ja sen pinnoitteen ja musteen yhdistelmä tuottaa intensiiviset värit. Kozo-paperi sopii hyvin korkealuokkaisille valokuville, taideteoksille ja sisustuselementteihin. Paperi avaa uusia mahdollisuuksia taideteosten esillepanoon, joten valokuvaajat ja taiteilijat saavat siitä uuden työkalun ainutkertaisten taideteosten luomiseen.

Kozo on Aasiassa ja Japanissa perinteisesti paperinvalmistuksessa käytettävä silkkiäispuulaji. Keveydestä ja hienosta tekstuuristaan huolimatta tämä Epsonin uusi huippuluokan paperi on Kozo-kuitujen ansiosta erittäin vahvaa, mikä mahdollistaa kosteutta ja aikaa kestävien taideteosten luomisen. Vaikka paperi on läpikuultavaa, se tuottaa kuitenkin syvät värisävyt, joten teokset näyttävät erittäin korkealuokkaisilta.

Fabien Nicol, tuotepäällikkö, Epson Europe, kertoo: “Epsonin Kozo-paperin lanseeraus osuu aikaan jolloin suunnittelijat ja taiteilijat etsivät uusia materiaalivaihtoehtoja ja teknologiaa luodakseen vaikuttavia teoksia. Kozo-paperimme täyttää vaatimukset, sillä se on tulostinystävällinen ja kuitenkin erittäin kevyt ja kestävä ja tuottaa läpikuultavuudestaan huolimatta loistavat värit.”

Helppoon tulostamiseen suunniteltu Japanese Kozo Paper Thin mahdollistaa monien erilaisten tuotteiden, kuten japanilaisten sermien, huonejakajien ja jopa paperisten ikkunoiden valmistamisen. Muita sovelluksia ovat esimerkiksi Kakemono, japanilainen seinälle ripustettava kalligrafia. Paperin monipuolisuus antaa taiteilijoille mahdollisuuden päästää luovuutensa valloilleen ja inspiroitua japanilaisista perinteistä.

Uusi paperi on Epsonin ja kansainvälisesti tunnetun ja arvostetun taiteilija ja valokuvaaja Gary Wornellin yhteistyön tulosta. Suomessa asuva Gary on luonut taidetta Epsonin tulostimilla jo yli kymmenen vuotta. Garyn taitojen ja taiteellisen lahjakkuuden ja Epsonin kaupallisen ja tuotannollisen tiedon ja kokemuksen yhdistelmä on tuottanut uraa uurtavan uuden paperin, joka yhdistää japanilaiset perinteet ja modernin teknologian.

Japanese Kozo Paper Thin on osa SignatureWorthy-mediavalikoimaa jatulee saataville joulukuussa 2013.

Key features:

Erittäin kevyt: 34g/m

Läpikuultava

Suunniteltu sopimaan yhteen UltraChrome HDR ja UltraChrome K3 with vivid magenta –musteiden kanssa

Luonnollinen, silkkiäispuupohjainen mustesuihkupaperi

Irroitettava pohja parantaa tulostuskestävyyttä 

Yhteensopiva mallien SP4900, SP-7900, SP9900, SP7890, SP9890 ja SP11880 kanssa

Saatavilla 17” x 10m ja 24” x 10m rullissa joulukuussa 2013 44” x 10m rullissa vuonna 2014

Saavuttaa syvän värikylläisyyden

 

About Epson

Epson is a global innovation leader whose product lineup ranges from inkjet printers and printing systems, 3LCD projectors and industrial robots to sensors and other microdevices. Dedicated to exceeding the vision of its customers worldwide, Epson delivers customer value based on compact, energy-saving, and high-precision technologies in markets spanning enterprise and the home to commerce and industry.

Led by the Japan-based Seiko Epson Corporation, the Epson Group comprises more than 68,000 employees in 96 companies around the world, and is proud of its ongoing contributions to the global environment and the communities in which it operates.
http://global.epson.com/

About Epson Europe
Epson Europe B.V., based in Amsterdam, is the Group’s regional headquarters for Europe,

Middle-East, Russia, and Africa. With a workforce of 1,727 employees, Epson Europe’s sales for fiscal year 2012 were 1,540 million Euros. http://www.epson.eu

Environmental Vision 2050 
http://eco.epson.com/