Uudella RIP-ohjelmistolla parhaat tulosteet

Epson Edge Print ja Epson Edge Control Dashboard – optimoitua tulostusta nopeasti

Uudella RIP-ohjelmistolla parhaat tulosteet

Epson on julkistanut Edge Print RIP -ohjelmiston, joka on suunniteltu F-Series-malliston tekstiilitulostimille. Uusien tulostimien mukana toimitettava ohjelmisto auttaa parhaisiin mahdollisiin tuloksiin nopeasti. Suorituskyvyn varmistaa Adoben PS-tekniikka, joka käsittelee useiden eri tiedostomuotojen PostScript-tiedot. Helposti asennettava ohjelmisto toimii Windows-ympäristössä, eikä sen käyttöön tarvita fyysistä suojausavainta. Ohjelmiston avulla voi hallita jopa neljää tulostinta. Tiedostonhallinta, värikylläisyyden säätö, rasterointi, toistuvat kuviot (step & repeat) ja sisäkkäinen asettelu onnistuvat kätevästi.

Epson Edge Print takaa parhaan mahdollisen tulostuslaadun Precision Dot -teknologialla, joka valitsee optimaaliset pisarakoot ja rasterointikuviot. Ohjelmistossa yhdistyy kolme keskeistä Epson-teknologiaa: Half Tone Module, LUT (Look-up Tables) ja Micro Weave. Kun värintoistoalue maksimoidaan käyttämällä ohjelmistoa yhdessä Epsonin oman laaja-alaisen värintoistoprofiilin kanssa, tuloksena ovat tasaiset sävyliukumat, muuttumattomat värit eri valaistusolosuhteissa ja vähentynyt rakeisuus.

Edge Print toimii yhdessä muiden Epsonin työkalujen kanssa, myös käyttökustannusten laskentatyökalun (LFP Accounting Tool) kanssa. Ohjelmistoon on integroitu Epson Control Dashboard, joten käyttäjät voivat seurata tulostimen tilaa. Lisäksi he voivat ladata tulostusmateriaalia vastaavan kokoonpanon Epsonin mediakirjastosta ja lähettää sen suoraan tulostimeen.

”Huippulaatuinen tulostus edellyttää käyttäjältä tulostusparametrien määritystä. Epson on halunnut helpottaa tätä työtä luomalla Edge Print -ohjelmistolle soveltuvia esiasetuksia ICC-profiileineen. Ne voi ladata pilvipalvelusta”, kertoo Epson Europen tekstiilitulostuksen tuotepäällikkö Neil Greenhalgh. ”Kun kokonaisuuteen yhdistetään vielä käyttökustannusten laskentatyökalu, asiakas voi laskea jokaisen tulosteen hinnan musteen ja paperin kulutuksen perusteella. Näin kunkin työn ja toimituksen kustannukset ovat selvillä koko ajan. Ratkaisu tuottaa luotettavia, laadukkaita ja täsmällisiä tuloksia sekä vähentää jätettä ja hävikkiä. Tuotantoa voi myös skaalata tarpeen mukaan. Liiketoiminta tehostuu ja tuotanto nopeutuu.”

Ohjelmisto julkaistiin alun perin SC-F9300-mallin yhteydessä. Uudistettu versio tulee saataville maaliskuussa. Se tukee nyt myös Epsonin muita sublimaatiotulostimia (SC-F6200, SC-F7200 ja SC-F9200). Ohjelmisto toimitetaan jokaisen uuden tulostimen mukana. Tulostimen aiemmin ostaneet voivat hankkia ohjelmiston lisävarusteena.

Epson Edge Print tulee saataville maaliskuussa 2018.