Taide ja teknologia kohtaavat Labelexpo 2019 -messuilla

– Epson esittelee tarratulostimia mustesuihkuteknologian kehityksen kärjessä

Taide ja teknologia kohtaavat Labelexpo 2019 -messuilla

24. syyskuuta 2019– Labelexpo-messuilla (hallin 9 osastolla A50) esitellään Epsonin uusinta aluevaltausta eli mustesuihkutarratulostimia, jotka on tarkoitettu tarpeen mukaiseen tuotantoon niin myymälässä kuin teollisuudessakin.

Epsonin messuosastolta löytyy tänä vuonna poikkeuksellinen katseenvangitsija, upea muraali, joka on koottu Epsonin digitaalisilla SurePress-etikettipainokoneilla ja ColorWorks-tarratulostimilla valmistetuista etiketeistä.

Epson pitää lehdistötilaisuuden 24. syyskuuta kello 11.25 Labelexpon lehdistöhuoneessa. Tilaisuudessa valotetaan yhtiön visiota ja strategista suunnitelmaa, jonka mukaan toimimalla etikettiteollisuuden tulevaisuus muutetaan entistä kestävämmäksi ja kannattavammaksi mustesuihkutekniikan uusimpien innovaatioiden avulla.

Ammattimaisista tulostusratkaisuista ja robotiikasta vastaava Epson Europen varatoimitusjohtaja Duncan Ferguson kommentoi asiaa näin: ”Mustesuihkutekniikka on nyt ratkaisuna kypsä siihen, että etikettitulostusta kehitetään merkittävästi myönteisempään suuntaan. Tämä pätee niin tarpeen mukaan tulostaviin asiakkaisiin kuin perinteisiin etikettivalmistajiinkin. Epson on mustesuihkutekniikkaan perustuvan tarratulostuksen kärki-innovoija. Tämän vuoden Labelexpo-messuilla esitellään yhtiön digitaalisten tulostus- ja painoratkaisujen kaikenkattavaa mallistoa, myös aivan uusimpia tuotteita. Ratkaisut todistavat jälleen sitä, miten Epson kykenee vastaamaan asiakkaiden toiveisiin tuottavuuden parantamisesta tinkimättä laadustaan, joka on toimialalla jo käsite.”

Epsonin messuosaston uutuuksia ovat muun muassa seuraavat:

 

  • Räätälöityyn tuotantoon tarkoitettujen digitaalisten ColorWorks-tarratulostimien globaali julkistus (CW-C6000Ae, CW-C6000Pe, CW-C6500Ae ja CW-C6500Pe). Nämä laajentavat Epsonin nykyistä mallistoa, joka on tarkoitettu monilla eri aloilla toimiville asiakkaille (mm. elintarvikkeet, kemikaalit, juomateollisuus, puutarhat ja logistiikka). Uutuuksissa on automaattisen leikkurin sisältäviä malleja (Ae) sekä malleja, joissa on aikaa säästävä automaattinen etiketin taustapaperin irrottaja (Pe). Toiminnon voi integroida saumattomasti jo käytössä oleviin tulosta ja kiinnitä -periaatteella toimiviin tuotantolinjoihin.

 

  • Messuilla julkistetaan myös teollinen Epson SurePress -etikettipainokone (L-6534VW). Se soveltuu etikettivalmistajille, jotka haluavat laajentaa toimintaansa tarjoamalla asiakkaille suuren valikoiman laadukkaita tarraetikettimateriaaleja. Soveltuvia kohdesektoreita ovat esimerkiksi elintarvikkeet ja juomat, teollisuus, kosmetiikka, hygieniatarvikkeet ja lääkkeet. SurePress L-6534VW -mallissa on alusta lähtien painotettu tuottavuuden optimointia ja käyttökatkojen minimointia. Tulostuksen lisätilat 30 m/min. ja 50 m/min. antavat yrityksille lisää joustovaraa painosmääriin niin, ettei laatuvaatimuksissa tarvitse tehdä myönnytyksiä.

 

  • Uutuuksia ovat myös kaksi teolliseen käyttöön tarkoitettua LabelWorks-tarratulostinta: integroidun näppäimistön, näytön ja litiumioniakun sisältävä LW-Z5010BE sekä PC- ja älylaitekäyttöön suunnattu LabelWorks LW-Z5000BE. Ne on kehitetty etenkin asiakkaille, jotka toimivat tietoliikenteen, valmistuksen, rakentamisen, varastoinnin sekä sähkö- ja elektroniikkahuollon parissa. Kumpaakin tarratulostinta voi käyttää monenlaisiin merkintätarkoituksiin, esimerkiksi seuraaviin: kytkentätaulut, kaapelien tunnistus, nimikilvet, haaroitusrasiat, turvamerkinnät ja tuotetunnukset.

Lisäksi Epson ilmoittaa, että SurePress-painokoneissa ja ColorWorks-tarratulostimissa käytettävät musteet täyttävät seuraavien asetusten vaatimukset: kehysasetus (EU) 1935/2004, GMP-asetus (EU) 2023/2006, muoviasetus (EU) 10/2011. Tämän lisäksi musteet ovat Sveitsin SR 817.023.21 -asetuksen mukaisia elintarvikepakkausmateriaalien tulostusmusteita.

”Epsonin SurePress- ja ColorWorks-mallistot ovat käytössä elintarvike- ja juomateollisuuden pakkausmateriaalien valmistajilla ja muilla loppukäyttäjillä kautta maailman. Jokainen mutkikkaiden elintarvikeasetusten mukaisen hyväksynnän saanut mustejärjestelmä on huomattava merkkipaalu. Lisäksi tämä on jälleen yksi osoitus Epsonin johtavasta asemasta etikettien ja pakkaussovellusten digitaalisessa tuotannossa”, Duncan Ferguson toteaa lopuksi.

Lisätietoja Epsonista Labelexpo 2019 -messuilla: www.epson.eu/labelexpo