Print farming on yhä suositumpaa – ja se tuottaa tulosta

Painoyritykset investoivat yhä enemmän pieniin korkealaatuisiin tulostimiin

Print farming on yhä suositumpaa – ja se tuottaa tulosta

Print farming on yhä suositumpaa – ja se tuottaa tulosta

Matkustan paljon ympäri Eurooppaa ja vierailen kaupallisissa painoyrityksissä, jotka tarjoavat monenlaisia palveluita. Olen huomannut merkittävän uuden trendin, jota kutsutaan nimellä print farming. Tämä tarkoittaa, että yritykset investoivat pienempiin, laadukkaisiin, erittäin luotettaviin saman mallin tulostimiin, jotka antavat kalibroidun, yhdenmukaisen suorituskyvyn, sen sijaan, että ostaisivat yhden suurtuotantolaitteen.

Ammattikäyttöön tulostimia tarvitsevat asiakkaamme etsivät yhä useammin joustavuutta sen suhteen, mitä he voivat tulostaa, potentiaalisen myynnin maksimoimiseksi. Samalla he haluavat hallita tuotantokustannuksia mahdollisimman tehokkaasti. Tuloksena näen yhä useamman yrityksen investoivan skaalattaviin ja erittäin luotettaviin laitteisiin, jotka voivat käyttää useita mustesarjoja tai useita materiaaleja kerralla.

Tämä lähestymistapa antaa yrityksille joustavuutta paitsi yhden työn jakamiseen useille tulostimille, myös useiden töiden tekemiseen useilla tulostimilla, ja yritys voi luottaa siihen, että laatu on aina täsmälleen sama. Joidenkin suurkokotulostusta käyttävien asiakkaidemme tulostinkantaan kuuluu 6, 10 tai 14 tulostinta tai enemmän. Sama trendi alkaa näkyä myös teollisella tarrasektorilla, kun yritykset moninkertaistavat SurePress-laitteidensa määrän.

Print farmingin hienous on siinä, että yritykset välttävät yksittäisen ison investoinnin yhteen koneeseen, jonka on oltava kovassa käytössä monta vuotta, jotta sijoituksesta saadaan tuottoa. Sen sijaan ne voivat vähitellen tehdä edullisia ja säännöllisiä investointeja uusiin tulostimiin ja hyödyntää tekniikan jatkuvaa kehitystä.

PhotoBox on täydellinen esimerkki print farmingista. Yrityksellä on käytössä yli 20 tulostinta, jotka ovat vain kahta hyvin samanlaista Epson SureColor -tulostinmallia. Yritys tulostaa näillä kaikki räätälöidyt canvas-taulut vaadituilla laatutasoilla. Yritys tuottaa tuhansia tulosteita päivässä seitsemänä päivänä viikossa. Huippuaikaa on joulu, jolloin tuotetaan yli 12 000 canvas-tulostetta päivässä!

PhotoBoxin canvas-tulostus on väistämättä hyvin virtaviivainen operaatio. 18 paikallisen verkkosivuston kautta vastaanotetut kuvat kootaan automaattisesti yhteen, ennen kuin ne tulostetaan täyden rullan erissä SureColor-tulostimella, minkä jälkeen ne leikataan ja viimeistellään. Koko prosessi tilauksen vastaanottamisesta tuotteiden lähettämiseen kestää yleensä alle 24 tuntia.

Print farming -malli sopii täydellisesti tällaiseen ympäristöön. Tuotantoa voi skaalata ylös- tai alaspäin käyttämällä useita laitteita ja eri tulostusmateriaaleja, ja tulostimien mahdollisilla käyttökatkoilla on vain vähäinen vaikutus tuotantoon.

Print farmingin suosio ei kasva ainoastaan canvas-, kyltti- ja tarratulostuksessa. Robustelli MonnaLisa -kangastulostimen suurimmilla asiakkailla on käytössä yli 10 järjestelmää. Sama trendi alkaa näkyä SureColor F9200 -sublimaatiotulostimissa, ja jälleenmyyjät korvaavatkin analogisia valokuvalaboratorioita useilla SureLab D700 -tulostimilla.

Epson huomioi nyt nämä tarpeet tulostimiensa suunnittelussa varhaisimmasta suunnitteluvaiheesta alkaen. Perusperiaatteinamme ovat pieni koko, suuri tarkkuus ja energiatehokkuus, mikä sopii erityisen hyvin print farming -tulostinten suunnitteluun.

Saat lisätietoja Epsonin ammattimaisista tuotantotulostimista napsauttamalla tästä..