Nopeasti reagoiva näyttö tuo lisää mahdollisuuksia esimerkiksi terveydenhuoltoon, lennokkien kaupalliseen käyttöön ja teknisiin tehtäviin

Moverio BT-35E -älylaseissa voi hyödyntää oman suosikkilaitteensa syötettä lyhytviiveisenä

Nopeasti reagoiva näyttö tuo lisää mahdollisuuksia esimerkiksi terveydenhuoltoon, lennokkien kaupalliseen käyttöön ja teknisiin tehtäviin

Epson on tänään ilmoittanut julkaisevansa Moverio-älylasien uuden BT-35E-version Euroopassa. Epson on kehittänyt uudet älylasinsa asiakaspalautteen perusteella sellaisiksi, että niitä voi käyttää helposti ja lähes viiveittä yhdessä aiemmin hankittujen laitteiden kanssa. Yhteydet hoituvat HDMI- ja USB-C-liitännöillä. Kehitetty tuote tuo Epsonin optisen asiantuntemuksen nyt entistä laajemman kohderyhmän ulottuville – esimerkiksi terveydenhuollon, lennokkien kaupallisen käytön, teknisten tehtävien ja viihdeteollisuuden erilaisiin sovelluksiin.

Uusien markkinoiden kehityksestä Epson Europessa vastaava Valerie Riffaud-Cangelosi kertoo uutuustuotteesta näin: ”Si-OLED-näyttötekniikkaan perustuvat läpinäkyvät kaksiokulaariset älylasit pystyvät toistamaan monenlaista lyhytviiveistä sisältöä useista eri laitteista HDMI- tai USB-C-liitännän välityksellä. Lasit soveltuvat esimerkiksi terveydenhuollossa toimiville käyttäjille, jotka mielellään keskittyvät potilaaseen häiriöittä, tai lennokkien lennättäjille, jotka haluavat täydentää laitteistoaan lisätyn todellisuuden toiminnoilla. Tämän älylasimallin myötä optisten elementtien kehitystyömme edistysaskeleet tulevat entistä laajemman kohderyhmän saataville. Laseja voi käyttää jo hankittujen laitteiden läpinäkyvänä näyttönä.”

Esimerkkejä BT-35E-älylasien tyypillisistä käyttötarkoituksista:

 • Terveydenhuollossa ensi- tai toissijaisena näyttönä. Kun lääkärin ei tarvitse erikseen kääntyä katsomaan näyttöä, hän pystyy keskittymään potilaaseen täysipainoisesti ja voi työskennellä luonnollisessa asennossa.

 • Teknisissä tehtävissä ensi- tai toissijaisena näyttönä vaikkapa etäneuvonnassa ja muissa sellaisissa töissä, joissa tarvitaan lyhyttä viivettä ja hyvää suorituskykyä.

 • Viihdeteollisuus, huvipuistot ja museot voivat elävöittää kokemusta esimerkiksi videosisällöillä tai hyödyntämällä älylaseja heijastusnäyttönä.

 • Kaupallisen käytön lennokeissa – esimerkiksi DJI Phantom 4 Pro -kuvauskopterissa – älylaseja voi käyttää toissijaisena lentäjän näkökulman näyttönä (FPV) ohjainlaitteissa, joissa on ensisijainen näyttö ja HDMI-liitäntä.

BT-35E-lasien suunnittelussa on kiinnitetty erityishuomiota kaupallisiin sovelluksiin. Kestävän rakenteen ansiosta niitä voivat käyttää monet eri käyttäjät toistuvasti. Mukavuusominaisuudet takaavat, että lasit istuvat miellyttävästi pitkänkin aikaa riippumatta siitä, mitkä käyttäjän omat mitat ovat ja käyttääkö hän silmälaseja.

Moverio-mallisto erottuu markkinoilla muista älylaseista siksi, että Epson on painottanut suunnittelussa useita erilaisia kaupallisia käyttökohteita. Toimivuutta korostaen kehitetty mallisto on osoittautunut suosituksi yritysasiakkaiden ja itsenäisten ohjelmistotoimittajien (ISV) keskuudessa.

BT-35E-älylasit tulevat saataville heinäkuussa 2018.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Epson Si-OLED -näyttö.

 • 720p HD -tarkkuus.

 • Lukuisia sisäisiä antureita: esimerkiksi viiden megapikselin kamera, gyroskooppi, kiihtyvyysanturi, kompassi ja vallitsevan valon tunnistin.

 • Liitäntäyksikkö, jossa HDMI- ja USB-C-liitännät.

 • Pieni koko ja keveys – sopivat eri kokoisille ihmisille ja voidaan käyttää silmälasien päällä.

 • Rinnakkaisen 3D-sisällön tuki.

 • Kaulahihna vapauttaa kädet kokonaan haluttaessa.

 • Ainutlaatuinen nenätyyny: älylaseja voi käyttää silmälasien päällä.

 • Säädettävät sangat parantavat käyttömukavuutta.

  Epson toimittaa ohjelmointirajapinnan kameraa ja antureita varten.