Näe maailma omalla tavallasi Epsonin uraauurtavilla älylaseilla

Ota käyttöösi lisätyn todellisuuden mahdollisuudet pienemmillä ja kevyemmillä Moverio BT-200 -laseilla

Näe maailma omalla tavallasi Epsonin uraauurtavilla älylaseilla

7.tammikuuta 2014 – Moverio BT-200-lasien myötä Epson esittelee uuden tavan nähdä maailma. Kyseessä on Epsonin ensimmäinen lisätyn todellisuuden (AR) laite, jota voi käyttää missä tahansa. Nämä toisen sukupolven läpinäkyvät älylasit perustuvat suosittuun BT-100-malliin. Ne ovat puolet pienemmät ja 60 % kevyemmät – niiden paino on vain 88 g[1]. Toukokuusta 2014 alkaen 699 euron hintaan saatavilla olevat BT-200-lasit avaavat AR:n rajattoman potentiaalin kehittäjille, jotka haluavat luoda sovelluksia kuluttajille ja yrityksille.

Puettava teknologia on tulevaisuutta– Uusi Moverio sisältää runsaasti AR-ominaisuuksia ja -toimintoja, mikä mahdollistaa digitaalisesti tehostetun näkymän todelliseen maailmaan. Tunnistustekniikan, kuten etukameran, gyroskoopin, GPS-järjestelmän, kompassin ja kiihtyvyysmittarin, avulla laite tunnistaa tarkasti käyttäjän liikkeet sekä ympäristön.

Epson Europen kuvantoistotuotteiden johtaja Hans Dummer kertoo: ”Kuluttajien puettava elektroniikka on merkittävä kasvusegmentti, jonka ennustettu arvo maailmanlaajuisesti on yli 8 miljardia dollaria vuonna 2013 ja lähes 19 miljardia dollaria vuoteen 2017 mennessä[2]. Hyödyntääksemme puettavan teknologian kasvavaa kysyntää olemme kehittäneet BT-200:n, joka on tyyppinsä ainoa markkinoilla oleva edullinen,[3] binokulaarinen, läpinäkyvä laite, joka heijastaa sisältöä katsojan koko näkökenttään. Tämä ei ole turhaan odotettavaa vaporwarea vaan täyttä totta, sillä meiltä on ollut näillä markkinoilla ostettavissa oleva todellinen tuote vuodesta 2011.”

Sovellukset suoraan toimitettuina – Moverio Apps Market hyödyntää BT-200:n päivitettävissä olevaa avoimen ympäristön Android OS -käyttöliittymää ja tarjoaa käyttäjille erityssuunniteltuja sovelluksia. Maaliskuussa avautuvasta kehittäjien sivustosta kehittäjät löytävät kaikki työkalut ja tiedot, joita he tarvitsevat toukokuussa kaupallisesti saataville tulevien Moverio-sovellusten kehittämiseen. Kuluttajasovellusten lisäksi BT-200 voi toimia hyvin tehokkaana visuaalisena työkaluna monenlaisissa kaupallisten ja vertikaalisten markkinoiden sovelluksissa, kuten koulutuksessa, logistiikassa, tieteessä, lääketieteessä, turvallisuudessa ja opetuksessa.

BT-200 antaa käyttäjille jopa 320 tuuman (812 cm) havaitun näytön qHD-resoluutiolla. Paitsi että käyttäjät saavat hyödyn AR-ohjelmista, he voivat myös katsoa 2D- ja 3D-elokuvia, joissa on integroitu Dolby Digital Plus -ääni. Koe elokuvat, pelit ja sovellukset uudella tavalla. Hallitse laitetta helppokäyttöisellä multi-touch-ohjauslevyllä ja suorita sovelluksia Moverion nopealla 1,2 GHz:n kaksoisydinsuorittimella. Senakku kestää jopa kuusi tuntia, joten virta ei lopu kesken.

Muodosta Internet-yhteys Wi-Fi-yhteyden kautta ja lataa sovelluksia Moverio Apps Marketista 8 Gt:n sisäiseen muistiin tai lisää muistikapasiteettia jopa 32 gigatavulla SD-kortin avulla. BT-200 voi myös muodostaa yhteyden muihin laitteisiin, kuten älypuhelimiin, Bluetooth 3.0-, DLNA- ja Miracast[4]-yhteyden avulla.

Tärkeimmät ominaisuudet:

Markkinoiden ainoat binokulaariset, läpinäkyvät älylasit, jotka tuovat käyttöön lisätyn todellisuuden mahdollisuudet

Havaittu kuva jopa 320 tuumaa qHD-resoluutiolla

Wi-Fi-, Bluetooth 3.0-, USB OTG- ja Miracast[5]-liitännät

Sisäiset tunnistimet, kuten kamera, gyroskooppi, GPS, kiihtyvyysmittari, kompassi ja mikrofoni

1,2 GHz:n kaksoisydinsuoritin ja 1 Gt RAM-muistia

8 Gt:n sisäinen muisti ja mahdollisuus lisätä 32 Gt lisämuistia SD-kortilla

Akun kesto jopa kuusi tuntia

Käyttää Android 4.0.4 -käyttöliittymää

Dolby Digital Plus tempaa käyttäjät mukaansa elokuvamaiseen surround-äänimaailmaan

Pienikokoinen ja kevyt

3D-sisällön rinnakkaisnäyttö

Toimittajalle: Korkeatarkkuuksiset kuvat ovat saatavilla pyynnöstä.

Toimittajalle

Lisätietoja on osoitteessa www.epson.co.uk/moverio

Mitä on lisätty todellisuus (AR)?AR toimii tehostamalla käyttäjän havaintoa todellisuudesta. Tämä tapahtuu lisäämällä fyysiseen, todelliseen ympäristöön tietokoneen muodostamia aistisyötteitä, kuten videota, grafiikkaa, ääntä tai GPS-tietoja. AR:n mahdollisuudet ovat lähes loputtomat: sen avulla voi esimerkiksi näyttää reittiohjeita ja hyödyllisiä vinkkejä uuteen kaupunkiin tutustuvalle käyttäjälle, kääntää vieraskielisiä kylttejä, pelata innovatiivisia pelejä, joissa ympäröivä maailma muuttuu pelikentäksi, tai opetella vaikean tehtävän reaaliaikaisten ohjeiden avulla.

Tietoja Epsonista

Epson on kansainvälinen innovaatioiden edelläkävijä, jonka tarjoamien tuotteiden valikoima ulottuu mustesuihkutulostimista ja -tulostusjärjestelmistä, 3LCD-projektoreista sekä teollisuusroboteista tunnistimiin ja muihin mikrolaitteisiin. Epsonin tavoitteena on ylittää asiakkaidensa odotukset luomalla pienikokoisia ja energiaa säästäviä tarkkuuslaitteita niin yritysten, kotikäyttäjien, kaupallisten toimijoiden kuin teollisuudenkin käyttöön.

Japanissa sijaitsevan Seiko Epson Corporationin johtama Epson-konserni koostuu eri puolilla maailmaa sijaitsevista 94 yrityksestä, joissa työskentelee yli 73 000 työntekijää. Epson panostaa jatkuvasti ympäristönsuojeluun ja paikallisiin yhteisöihin.

http://global.epson.com

Tietoja Epson Europesta

Amsterdamissa sijaitseva Epson Europe B.V. on konsernin Euroopan, Lähi-idän, Venäjän ja Afrikan toimintojen päämaja. Epson Europe työllistää 1 655 henkilöä ja sen myynti tilivuonna 2012 oli 1 540 miljoonaa euroa. http://www.epson.eu

mpäristövisio 2050

http://eco.epson.com


[1]Paino ei sisällä kaapelia.

[2]Lähde: Futuresource Consulting, puettavan teknologian markkinaraportti, marraskuu 2013.

[3]Epsonin tuotteen suositushinta 699 €. Halvin kilpailijan tuote samoilla toiminnoilla saatavilla hintaan 4 699 €. Tiedot otettu valmistajan sivustoista ja tarkistettu marraskuussa 2013.

[4]Epson aikoo hakea Wi-Fi Miracast™- ja Wi-Fi CERTIFIED Miracast™ -sertifikaattia Wi-Fi Alliancelta®.

[5]Epson aikoo hakea Wi-Fi Miracast™- ja Wi-Fi CERTIFIED Miracast™ -sertifikaattia Wi-Fi Alliancelta®.