Meidän ei pitäisi tyytyä työnteossa tilapäisratkaisuihin

Meidän ei pitäisi tyytyä työnteossa tilapäisratkaisuihin

Meidän ei pitäisi tyytyä työnteossa tilapäisratkaisuihin

Kuten monet muutkin, olen työskennellyt kotoa käsin jo yli vuoden. Siinä on varmasti omat etunsa: viiden sekunnin työmatka, kodin mukavuudet, ylimääräinen aika perheen kanssa olemiseen.

 

Itse asiassa teimme äskettäin kyselyn, johon osallistui 1 000 asiakastamme eri puolilla Eurooppaa. Kysely paljasti, että yksi kahdestakymmenestä ihmisestä on ottanut nokoset työaikana, mikä antaa lounastauolle aivan uuden rentouttavan merkityksen. Olen varma, ettei kukaan heistä ollut Epsonin työntekijä.

 

Mutta ei nyt puhuta unesta sen enempää. Jos joku olisi kertonut minulle pandemian alussa, että tekisin edelleen etätyötä vuoden päästä, olisin miettinyt tarpeellisia valmisteluja enemmän heti alusta alkaen.

 

Äskettäinen kyselymme osoittaa, että ihmiset ovat työskennelleet vähemmän ihanteellisissa olosuhteissa koko koronasulun ajan. Yli puolet myöntää työskentelevänsä muilla työtasoilla kuin työpöydällä. 55 % kertoo pystyttäneensä kotitoimiston epätavallisiin tiloihin, kuten käytäviin, kylpyhuoneisiin ja ulkotiloihin. Kun toimistojen odotettiin olevan kiinni vain muutaman viikon tai kuukauden, se saattoi tuntua siedettävältä, ja siinä oli ehkä jopa uutuudenviehätystä. Sama tilanne ei kuitenkaan voi jatkua.

 

Joskus voi olla vaikea välttää tilanteita, joissa ovikellon soiminen keskeyttää kokouksen tai kissa kävelee näppäimistön päällä. Sitä voi kuitenkin miettiä tarkemmin, että kotitoimiston tilat ovat täysin toimivat, erityisesti jos harkitsee työskentelyä kotoa käsin jossain määrin myös pandemian päätyttyä.

 

Toimistossa et varmaan koskaan työskentelisi kovalla keittiötuolilla etkä käyttäisi silityslautaa työpöytänä, joten miksi sinun pitäisi tehdä niin kotona? Väliaikaiset ratkaisut voivat aiheuttaa fyysistä epämukavuutta, kuten selkäkipua tai silmien rasittumista. Ne voivat myös vaikeuttaa työn tekemistä hyvin.

 

Tähän kuuluu muun muassa se, että työsi tekemiseen hyvin ei ole käytettävissä oikeaa tekniikkaa. Jos asiakirjat edellyttävät tulostusta tai skannausta, ne on tulostettava tai skannattava. Voit käyttää työhön niitä laitteita, joita sinulla sattuu olemaan, mutta ne eivät välttämättä toimi riittävän hyvin tai tarjoa riittävän hyvää tulosta. Lähes jokaisessa toimistossa työntekijöille tarjotaan asianmukaista tekniikkaa, joten etätoimistomme tulisi täyttää samat vaatimukset.

 

Koko pandemian ajan olemme pyrkineet auttamaan etätyöntekijöitä löytämään pysyviä ja käytännöllisiä ratkaisuja osaan näistä haasteista.

 

Yksi ratkaisuista on EcoTank. Nämä ovat tulostimia, joissa on suuret mustesäiliöt, jotka täytetään mustepulloista värikasettien käytön sijaan. Tulostimen mukana toimitetaan mustetta jopa 14 000 sivun1 tulostamiseen, mikä säästää rahaa ja aikaa, sillä värikasetteja ei tarvitse vaihtaa. Käyttöönotto tapahtuu helposti, täyttö sujuu siististi, ja lisäksi laite toimii luotettavasti ja tuottaa laadukkaita tulosteita sivu toisensa jälkeen.

 

ReadyPrint on puolestaan kuluttajakäyttöön tarkoitettujen värikasettimallien ja EcoTank-tulostimien tilauspalvelu, jonka avulla saat juuri oikean määrän mustetta juuri silloin, kun sitä tarvitset. Palvelu seuraa mustetasoja ja toimittaa uutta mustetta ovellesi, kun muste on vähissä, joten sinulla on aina sopivasti mustetta saatavilla. Tämä auttaa välttämään väliaikaisia ratkaisuja ja antaa työntekijöille mahdollisuuden olla tehokkaita.

 

Kun monet jo miettivät yhdistetyn etätyön ja toimistossa työskentelyn seuraavia vaiheita, on aika tehdä tilapäisratkaisuista historiaa. Ne olivat ehkä siedettäviä jonkin aikaa, mutta kun astumme COVID-pandemian jälkeiseen maailmaan, meidän kaikkien on valmistauduttava tulevaisuuteen.

 

LOPPU

Tämä blogi on osa Epsonin tuottamaa toimituksellista ja sosiaalista mediasisältöä, joka tarkastelee pandemian aikana Euroopassa kotoa käsin työskentelevien ihmisten tapoja ja mielipiteitä. Se perustuu Epsonin tammi-helmikuussa 2021 suorittamien tutkimusten tuloksiin. Tuhat Epsonin tulostimien omistajaa, jotka työskentelevät kotoa käsin, osallistui kyselyyn 11 maassa (Italia, Iso-Britannia, Espanja, Ranska, Saksa, Alankomaat, Belgia, Ruotsi, Suomi, Norja, Tanska). Muuta sisältöä löytyy verkkosivustoltamme ja sosiaalisen median kanavistamme

(1) Ilmoitetut riittoisuudet lasketaan Epsonin alkuperäisen menetelmän perusteella ISO/IEC 24712- tai 29103 -standardien sisältämien testikuvioiden tulostussimulaatiosta. Ilmoitetut riittoisuudet EIVÄT perustu ISO/IEC 24711- tai 20102 -standardeihin. Ilmoitetut riittoisuudet saattavat vaihdella tulostettavien kuvien, käytettävän paperityypin, tulostustiheyden sekä käyttöympäristön olosuhteiden, kuten lämpötilan, mukaan. Tulostimen ensimmäisen käyttöönoton aikana tulostuspään suuttimien täyttämiseen käytetään jonkin verran mustetta, joten toimitukseen sisältyvän mustesarjan riittoisuus voi olla ilmoitettua pienempi.