Mari Orkolasta Suomen digiosaavin opettaja

Suomen digiosaavin opettaja -kilpailun voittajaksi on valittu toisen luokan opettaja Mari Orkola Seminaarin koulun Ojoisten Lastentalosta Hämeenlinnasta.

Mari Orkolasta Suomen digiosaavin opettaja

Suomen digiosaavin opettaja -kilpailun voittajaksi on valittu toisen luokan opettaja Mari Orkola Seminaarin koulun Ojoisten Lastentalosta Hämeenlinnasta. Kilpailussa haettiin opettajaa, joka luovasti ja määrätietoisesti hyödyntää nykyteknologiaa opetuksessaan pedagogisesti tarkoituksenmukaisella tavalla. Voittaja palkittiin Educa-messuilla 27. tammikuuta. Jo toista kertaa toteutetun kilpailun järjestää Epson Suomi.

Kilpailun voittanut Mari Orkola on mainiosti oivaltanut teknologian käytön edut ja mahdollisuudet opetustyössä, sekä jalkauttanut sen tehokkaasti työhönsä. Tuomaristo vakuuttui hänen tavastaan hyödyntää teknologiaa laaja-alaisesti esimerkiksi niin tasoerojen kuromisessa kuin vertaisopettamisessakin. Marin tunneilla opetusta ohjaavat oppilaiden omat mielenkiinnonkohteet, hän osallistaa oppilaat tehokkaasti mukaan opetukseen, ja hän jakaa osaamistaan myös muulle opettajakunnalle. Erityiskiitosta hän saa myös teknologian ja sosiaalisen median hyödyntämisestä huoltajien kanssa tehtävässä yhteistyössä. Orkolasta huokuu lämminhenkinen ja avoin suhtautuminen opetukseen, mutta myös teknologian käyttöön opetuksessa, kertoo tuomariston sihteerinä toiminut Epsonin viestinnästä ja markkinoinnista vastaava Eeva Saari.

Monimuotoista ja innokasta osaamista

Shortlistatut kilpailijat edustivat vahvaa ja monipuolista osaamista. Tuomaristo oli vaikuttunut kilpailijoiden innokkuudesta hyödyntää teknologiaa ja digitaalisuutta opetustyössään sekä digiosaavuuden monimuotoisuudesta. Kilpailu järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa.

Suomen digiosaavimman opettajan valitsi tuomaristo, jonka puheenjohtajana toimii Opetusalan Ammattijärjestön OAJ:n erityisasiantuntija Jaakko Salo. Tuomaristoon kuuluu Salon lisäksi Suomen rehtorit ry:n puheenjohtaja Riikka Lindroos, Suomen rehtorit ry:n hallituksen jäsen, Tampereen kaupungin perusopetuksen vastaava rehtori ja Kaukajärven yhtenäiskoulun rehtori Päivi Ikola, Kirkkonummen sivistystoimen TVT-suunnittelija Antti Sankala, luokanopettaja Noora Malkavaara Vuorenmäen koulusta sekä tekniikkatoimittaja Osku Kannisto. Tuomariston sihteerinä toimi Epson Suomen markkinoinnista ja viestinnästä vastaava Eeva Saari.

Voittajan valinnassa painotettiin erityisesti nykyteknologian monipuolista ja pedagogista käyttöä opetuksessa, oppilaslähtöisyyttä, opettajan motivaatiota kehittää niin omia, oppilaiden kuin kollegoiden digitaitoja sekä nykyteknologian opetuskäytöstä saatuja konkreettisia tuloksia esimerkiksi opetuksen laadun parantumisessa. Voittajan valitsemissa ratkaisevinta oli pedagogisesti toimiva ja oppilaita innostava kokonaisuus. Kilpailun tavoitteena on rohkaista opettajia hyödyntämään nykyteknologiaa järkevällä ja pedagogisella tavalla sekä jakamaan hyväksi havaittuja toimintatapoja kollegoilleen.

Kilpailun järjestää Epson Suomi, jonka opetuskäyttöön tarkoitetut interaktiiviset lyhyen etäisyyden projektorit ovat laajassa käytössä Suomen kouluissa.

Lisätietoja:

www.suomendigiosaavinopettaja.fi

Tietoja Epsonista

Epson on kansainvälinen innovaatioiden edelläkävijä, jonka tarjoamien tuotteiden valikoima ulottuu mustesuihkutulostimista ja -tulostusjärjestelmistä, 3LCD-projektoreista sekä teollisuusroboteista tunnistimiin ja muihin mikrolaitteisiin. Epsonin tavoitteena on ylittää asiakkaidensa odotukset luomalla pienikokoisia ja energiaa säästäviä tarkkuuslaitteita niin yritysten, kotikäyttäjien, kaupallisten toimijoiden kuin teollisuudenkin käyttöön.

Japanissa sijaitsevan Seiko Epson Corporationin johtama Epson-konserni koostuu eri puolilla maailmaa sijaitsevista 94 yrityksestä, joissa työskentelee yli 73 000 työntekijää. Epsonilla ollaan ylpeitä yrityksen jatkuvasta panostuksesta ympäristönsuojeluun ja paikallisiin yhteisöihin.

http://global.epson.com/

Tietoja Epson Europesta

Amsterdamissa sijaitseva Epson Europe B.V. on konsernin Euroopan, Lähi-idän, Venäjän ja Afrikan toimintojen päämaja. Epson Europe työllistää 1 700 henkilöä ja sen myynti tilivuonna 2013 oli 1 517 miljoonaa euroa

http://www.epson.eu

Ympäristövisio 2050

http://eco.epson.com/