Maailman ensimmäinen kuivamenetelmään perustuva toimistojen paperinvalmistusjärjestelmä saapuu Eurooppaan

PaperLab mullistaa kierrätyksen toimistoissa muuttamalla jätepaperin tulostuspaperiksi

Maailman ensimmäinen kuivamenetelmään perustuva toimistojen paperinvalmistusjärjestelmä saapuu Eurooppaan

Kansainvälinen teknologian edelläkävijä ja innovoija Epson esittelee tänä vuonna ensimmäistä kertaa Euroopassa PaperLabin – maailman ensimmäisen 1kuivamenetelmään perustuvan kompaktin toimistojen paperinvalmistusjärjestelmän. PaperLab tuottaa uutta paperia turvallisesti tuhotusta jätepaperista 2käyttäen kuivamenetelmää 3. Järjestelmän kapasiteetti on tuhansia arkkeja uusiopaperia päivässä.

PaperLab soveltuu erinomaisesti organisaatioille, joilla on tarve sekä tuhota luottamukselliset tiedot turvallisesti että kierrättää paperia ympäristöä säästävällä, ekotehokkaalla ja kestävää kehitystä suosivalla tavalla. PaperLab esitellään ensimmäistä kertaa Euroopassa CeBIT-messuilla (Hannoverissa 20.–24.3.) osana Epsonin yritysteknologioita havainnollistavaa näyttelyä. Esiteltäviä teknologioita yhdistäviä tekijöitä ovat innovatiivisuus, tehokkuus, kompaktius ja tarkkuus.

CeBIT-messuilla on paikalla myös Epsonin konsernijohtaja Minoru Usui, joka esittelee PaperLabin sekä muita Epsonin uusimpia yrityskäyttöön suunniteltuja teknologioita. Lisäksi konsernijohtaja Usui on yksi pääpuhujista. Puheenvuorossaan hän kuvailee tulevaisuuden työelämän teknologioita ja selittää, miten Epsonin teknologiat ja tulevaisuuden visio kehittävät työelämää ja parantavat ihmisten elämänlaatua.

Konsernijohtaja Usui kommentoi PaperLabia näin: ”Olen äärimmäisen ylpeä saadessani esitellä PaperLabin, joka on maailman ensimmäinen kuivamenetelmää käyttävä toimistojen paperinvalmistusjärjestelmä. PaperLab tuottaa uutta paperia turvallisesti tuhotusta jätepaperista. Järjestelmä kykenee valmistamaan päivässä tuhansia arkkeja uusiopaperia.”

”PaperLab julkistettiin Japanissa viime vuoden lopulla, ja Euroopassa sen myynnin on tarkoitus alkaa viimeistään syksyllä 2018. Tavoitteenamme on luoda uusi toimistotulostuksen ekosysteemi, jossa asiakkaat käyttävät miellyttäviä ja nopeita mustesuihkutulostimia sekä PaperLabin valmistamaa uusiopaperia. PaperLab on omiaan organisaatioille, joiden on pystyttävä tuhoamaan luottamukselliset tiedot turvallisesti ja kierrätettävä paperi kestävän kehityksen periaatteiden mukaan.”

”Omassa visiossani näen maailman, jossa tulostaminen on sallittua ja käytetty paperi voidaan sen jälkeen kierrättää helposti. Toivon, että pystymme jonain päivänä valmistamaan kaikenkokoisia PaperLab-järjestelmiä, joita sitten käytetään niin tehtaissa, toimistoissa kuin kotonakin.”

Organisaatiot voivat valmistaa PaperLabilla erikokoisia, -paksuisia ja -tyyppisiä papereita – esimerkiksi toimistopaperia, käyntikortteja ja värillistä paperia.

Epsonin kestävän kehityksen sitoumukseen sisältyy Ympäristövisio 2050, jonka tavoitteena on vähentää Epsonin kaikkien tuotteiden ja palvelujen koko elinkaaren aikaisia hiilidioksidipäästöjä 90 prosenttia vuoteen 2050 mennessä.

PaperLabin ominaisuudet

1. Kuivakuituteknologia

Kuidutus

Epsonin kehittämä kuidutusyksikkö hajottaa käytetyn paperin mekaanisesti pitkiksi, ohuiksi kuiduiksi ilman vettä. Kaikki tiedot tuhoutuvat heti kokonaan ja turvallisesti.

Sidonta

Käytetyn paperin kuidut yhdistetään sideaineen avulla, jota on saatavana monenvärisenä. PaperLabin käyttäjät voivat näin valmistaa erivärisiä papereita tai lisätä paperin valkoisuusastetta.

Arkinmuodostus

Kuitumassasta puristetaan uusia paperiarkkeja. PaperLabilla voi valmistaa eripaksuisia A4- ja A3-koon arkkeja säätämällä paperin tiheyden, paksuuden ja muodon asetuksia.

2. Tehostunut tietoturva

PaperLab parantaa tietoturvaa tuhoamalla luottamukselliset asiakirjat kokonaan. Sen sijaan, että jokin alihankkija kuljettaisi jätepaperin muualle tuhottavaksi, se hajotetaan kuitusilpuksi organisaation omissa toimitiloissa. Toisin kuin silppurin läpi ajetussa paperissa, kuidutetussa massassa ei ole jäljellä mitään havaittavia tietojäänteitä. PaperLab onkin erinomainen ratkaisu esimerkiksi paikallishallinnon toimistoihin ja muihin virastoihin, joissa käsitellään suuria määriä luottamuksellisia asiakirjoja. Henkilötiedot turvaava järjestelmä tuo mielenrauhaa virastoille, virkailijoille ja asiakkaille.

3. Erityyppisten paperien nopea valmistus

Kun PaperLabiin on tankattu jätepaperia ja järjestelmä on käynnistetty, ensimmäinen uusi paperiarkki valmistuu noin kolmessa minuutissa. PaperLabin enimmäistuotto on noin 720 A4-arkkia tunnissa. Käytetty paperi voidaan kierrätysprosessissa muuttaa alkuperäistä laadukkaammaksi tuotteeksi, esimerkiksi kopiointipaperiksi, käyntikorttikartongiksi tai värilliseksi paperiksi mainoslehtisiä varten. Näin yritykset ja virastot voivat valmistaa haluamiaan uusia paperituotteita aina tarvitessaan.

4. Vähentyneet ympäristövaikutukset

PaperLab tuottaa paperia vedettömällä valmistusprosessilla. Tavallisesti yhtä A4-arkkia kohden tarvitaan noin neljänneslitra vettä. Koska vesi on kallisarvoinen luonnonvara kautta maailman, Epson piti tärkeänä kehittää PaperLabin käyttöön soveltuvan kuivamenetelmän.

Huomautus: Tietyn järjestelmänsisäisen kosteustason ylläpitoon käytetään pieni määrä vettä.

* 1 PaperLab on ensimmäinen kuivamenetelmään perustuva paperinvalmistusjärjestelmä toimistokäyttöön. Lähde: Seiko Epsonin maailmanlaajuinen tutkimus, marraskuu 2016.
* 2 Järjestelmän raaka-aineeksi soveltuu tavallinen A3- ja A4-koon kopiointipaperi.
* 3 Tietyn järjestelmänsisäisen kosteustason ylläpitoon käytetään pieni määrä vettä.