London Fashion Week:llä nähtiin Epsonin ja John Herreran yhteisluomus

John Herrera, vuoden 2015 London Emerging Designer Awards –kilpailun voittaja, käyttää Epsonin digitulostamista uuden luomiseen.

London Fashion Week:llä nähtiin Epsonin ja John Herreran yhteisluomus

Muotisuunnittelija  John Herrera (www.johnherreracouture.com) valmistaa muotiluomuksensa Epsonin tulostimilla. Uusi 30 –osan valikoima on tulostettu Epsonin dye-sublimaatio tulostimella. Valikoiman kantavana teemana on Aguila –kotka, joka kuuluu suojeltaviin eläinlajeihin. Tätä valikoimaa esiteltiin Lontoo muotiviikoilla 20.2.2017 Fashion Scout Freemanson Hall:issa.

Manilasta, Philippiineiltä kotoisin oleva Herrera nousi julkisuuteen voitettuaan London Emerging Designers (LED) Awards –kilpailun vuonna 2015 ja hänen katsotaan olevan myös yksi brittien mielenkiintoisimmista suunnittelijoista.

Herrera työskenteli Epsonin kanssa yhteistyössä jo Philippiineillä ja hän on ollut eturintamassa viemässä muotia seuraavalle tasolle digitaalisen tekstiilitulostamisen myötä käyttämällä Epsonin SureColor F-sarjan dye-sublimation –tulostimia. ”Kumppanuus Epsonin kanssa on mahtavaa”  hän toteaa. ”On niin monia asioita mitä tulostamalla voi tehdä sen sijaan, että vain ostaisin kankaan. Monesti näytöksiin valmistellut vaatteet on tehty vaivalloisesti käsin ja niitä voidaan käyttää vain näytöksen ajan. Tulostaminen sallii vaatteiden käyttämisen myös muotinäytösten jälkeen” jatkaa Herrera. “Ilman Epsonin digitaalista tekstiilitulostinta minun olisi pitänyt valmistaa käsin kaikki ja en olisi millään kerinnyt tekemään valikoimaa kuukaudessa.”

Herrera vannoo myös “ei jätettä, ei muovia” – ajattelutavan nimeen ja panostaa ympäristöystävällisyyteen tuotteissaan. ”Digitaalisella tekstiilitulostamisella voidaan määritellä tarkat määrä kankaan käyttöön ja se vähentää merkittävästi kankaan tuhlausta.

Nopeampaa, älykkäämpää ja lähes nolla hävikillä - se onnistuu Epsonilla hän sanoo.

Epsonin digitaalisen tekstiilitulostamisen tekniikka perustuu PrecisionCore –tulostuspäätekniikkaan, joka on yksi nopeimmista mustesuihkuteknologioista maailmassa. Mustepisarakokoa pystytään määrittämään erittäin tarkasti ja lopputuloksena on laadukas ja tarkka jälki. Digitaalinen tulostaminen lyhentää prosessin läpimenoaikaa ja mahdollistaa pienten ja räätälöityjen erien tulostamisen nopeasti verrattuna perinteiseen painotekniikkaan joka vaatii suuria määriä ja tuotanto kestää pitkään. Digitaalinen tulostaminen auttaa suunnittelijoita kuten John Herrera saavuttamaan taiteelliset päämääränsä ja hyödyntämään ideoita nopeasti, helposti ja laadukkaasti.

Katso Herreran valikoiman ensiesittely Manillassa.