iF Product Design Awards 2012 – Epsonille kuusi palkintoa

Epsonin tuotesuunnittelu on saanut jälleen kerran tunnustusta Saksassa järjestettävässä arvostetussa iF Product Design Awards 2012 -palkintotilaisuudessa.

Epsonin tuotesuunnittelu on saanut jälleen kerran tunnustusta Saksassa järjestettävässä arvostetussa iF Product Design Awards 2012 -palkintotilaisuudessa. Palkintoja myönnettiin tänä vuonna useille Epson-tuotteille, muun muassa projektoreille, tarratulostimelle, kuittitulostimelle sekä valokuvatulostimelle.

Vuodesta 1953 lähtien jaettu iF-muotoilupalkinto on innovatiivisen tuotesuunnittelun tärkeimpiä palkintoja. Palkintoja myönnettäessä kiinnitetään huomiota muun muassa tasokkaaseen suunnitteluun, työn laatuun, materiaalivalintoihin, innovaation tasoon, ympäristöystävällisyyteen, toimivuuteen, ergonomiaan, käytön visualisointiin, turvallisuuteen, brändiarvoon ja yleiseen muotoiluun

Epson Europen markkinointiosaston varapääjohtaja Robert Clark kommentoi saavutusta seuraavasti: "Näiden palkintojen voittaminen osoittaa selkeästi, että Epsonin ammattitaito ulottuu myös valokuvausalan ulkopuolelle. Koko laaja tuotevalikoimamme on muotoiltu ensiluokkaisesti."

Palkitut tuotteet

LW-300 / 400- pienikokoinen ja helppokäyttöinen tarratulostin kotikäyttöön. Muotoilussa on kiinnitetty erityisesti huomiota näppäinten kokoon ja sijoitteluun QWERTY-näppäimistön mahduttamiseksi pieneen runkoon.

SX-sarjan kotitulostimet- pieni koko (39 % pienempi kuin mikään aiempi Epson-tulostin) ja monitoimisten mustesuihkutulostimien perustoiminnot. Yksinkertainen ja litteä malli sulautuu kauniisti asuintiloihin ja kiiltävä kuvioitu pinta luo tyylikkään ilmeen.

EB-W02 / W12- yritys- ja opetuskäyttöön tarkoitetut edulliset projektorit. 3 000 lumenin valoteho, kompakti muotoilu ja helppo asennus.

R3000- useilla käyttöä helpottavilla toiminnoilla varustettu suurkokotulostin (A3+) monien eri käyttäjäkuntien tarpeisiin: uusi etupaperiväylä, etuohjauspaneeli, riittoisat mustepatruunat ja litteä yläosa. Yksinkertainen ja hienostunut muotoilu sulautuu kauniisti asuintiloihin ja kestävä suunnittelu takaa käytettävyyden moneksi vuodeksi.

TM-L500A-sarja– lentokenttien lähtöselvitystiskeillä käytettävä tarkastuskorttien ja matkatavarapolettien tulostin. Tämä ahkeraa kulutusta kestävä neliskulmainen malli ei sisällä helposti hajoavia osia ja se on huomattavasti pienempi kuin perinteiset tulostinmallit. Laite mahtuu helposti pieneen tilaan kuten tiskin alapuolella sijaitsevalle hyllylle. Näytön kulma helpottaa käyttöä tulostimen ollessa hyllyllä. Suojakansi aukeaa kevyellä vivun kosketuksella ja tarjoaa riittävästi tilaa paperin helppoa lisäystä varten

TM-H-sarja– sekkien vahvistustoiminnolla varustettu kuittitulostin kauppojen kassoille. Muotoilussa on huomioitu ajankäytön tehostaminen esimerkiksi paperirullaa vaihdettaessa. Käyttöpainikkeet ja -vivut on muotoiltu tavallisten käyttö- ja huoltotoimenpiteiden toistuvuuden perusteella.