Good Design Best 100 -valiojoukossa Epsonin tulostimia ja PaperLab -paperinvalmistusjärjestelmä

Good Design Best 100 -valiojoukossa Epsonin tulostimia ja PaperLab -paperinvalmistusjärjestelmä

PaperLab

Ihmisten elämänlaatua parantavaa palkittua teknologiaa

Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, Epson) on saanut tiedon, että mustesuihkutulostimet ET-4750, L6190, L6191, L6198 ja ET-2750 sekä kuivamenetelmään perustuva toimistojen paperinvalmistusjärjestelmä PaperLab A-8000 1on valittu Good Design Best 100 -tuotteisiin. Good Design Award -palkinto myönnetään tuotteille, joiden suunnittelussa on painotettu ihmisten elämänlaatuun ja yhteiskuntaan liittyviä etuja. Vuonna 2017 Epson sai Good Design Award -palkinnon kaikkiaan seitsemästä tuotteesta: kahdesta projektorista, neljästä tulostimesta ja toimistojen paperinvalmistusjärjestelmästä. Best 100 -valiojoukkoon valitaan kuitenkin vain suunnittelutyön todelliset helmet.

 

Best 100 -joukkoon päässeet tuotteet ovat esillä Good Design Exhibition 2017 (G Exhibition) -näyttelyssä 1. –5. marraskuuta Tokyo Midtown -keskuksen eri tiloissa. Best 100 -joukkoon valitut ovat lisäksi ehdolla Good Design Grand Award-, Good Design Gold Award- ja Good Design Special Award -palkintojen saajiksi. Näiden palkintojen voittajat ilmoitetaan 1. marraskuuta 2017.

Epsonin tulostusratkaisujen suunnittelujohtaja Manabu Kawahara sanoo: ”Asiakkailta on tullut runsaasti kiittävää palautetta tulostimista, joissa on erittäin riittoisa mustesäiliö. Niillähän voi tulostaa juuri niin paljon kuin tarvitsee huolehtimatta kustannuksista. Mustesuihkutulostinmallien ET-4750, L6190, L6191, L6198 ja ET-2750 muotoiluun ja käytettävyyteen paneuduttiin todella pikkutarkasti. Erinomainen hinta–laatusuhde ei ole suinkaan ainoa tämän mustesäiliötulostimien uuden sukupolven etu. Laitteet säästävät käyttäjiä musteen loppumisesta aiheutuvilta harmistuksen hetkiltä, mutta ne ovat lisäksi kompakteja, tyylikkäitä ja helppokäyttöisiä. Epson panostaa jatkossakin tulostusratkaisuihin, joilla parannetaan ihmisten elämän ja työelämän laatua. Kehitämme asiakkaiden odotukset ylittäviä tulostustuotteita myös tulevaisuudessa.”

Best 100 -listalle valitut Epson-tuotteet:

Mustesuihkutulostimet ET-4750, L6190, L6191, L6198 ja ET-2750

Mustesuihkutekniikkaa käyttävässä A4-monitoimitulostimessa on suuret mustesäiliöt sekä erinomainen tuottavuus ja kustannustehokkuus. Mustesäiliöt ja mustepullot on suunniteltu niin, että täyttäminen onnistuu nopeasti ja siististi. Tulostimen käsittely on intuitiivisen helppoa. Säiliö on kätevästi laitteen etuosassa, joten musteen määrän voi tarkistaa yhdellä vilkaisulla. Kun mustepullo työnnetään paikalleen, automaattinen mekanismi täyttää säiliön. Kapasiteetiltaan varsin vaikuttava säiliö näkyy ulkonemana tulostimen muodossa. Linjoiltaan pyöristetty selkeä ja kestävyyttä henkivä kotelo istuu erinomaisesti tilaan kuin tilaan.

Tuomarien kommentit

Epson on ottanut käyttöön erittäin riittoisat mustesäiliöt vähentääkseen yllättäviä musteen loppumisia ja pienentääkseen mustepatruunakustannuksia. Mustesäiliöt on sijoitettu tulostimien etupuolelle. Muodoltaan ja väriltään huomaamaton mustesäiliöyksikkö sulautuu hyvin muun tulostimen osaksi. Säiliöiden täyttäminen on kätevää, ja jäljellä olevan musteen määrän näkee helposti. Laite on muotoilultaan yhtä aikaa kaunis ja käytännöllinen. Lisäksi mustepullon nokka ja mustesäiliön täyttöaukko ovat jokaisessa värissä erilaiset, mikä estää täyttövirheet. Mustepullojen suunnittelussa ei ole tyydytty kompromisseihin. Kun pullo irrotetaan säiliöstä. automaattinen sulkumekanismi estää mustetta vuotamasta – silloinkin, kun pullon suukappale osoittaa alaspäin. Tuomaristo arvosti myös hienostunutta muokattavaa ohjauspaneelia, tulostimen pehmeästi kaartuvia linjoja sekä siistin asiallista ulkoasua.

PaperLab A-8000 (myynnissä vain Japanissa)

PaperLab A-8000 on ensimmäinen 2toimistojen paperinvalmistusjärjestelmä, joka kuivamenetelmällä 1tuhoaa käytetyt asiakirjat turvallisesti ja valmistaa uusia paperiarkkeja. Epsonin kuivakuituteknologian ansiosta paperia voi valmistaa ilman tavallisesti tarvittavia suuria vesimääriä. Koska vettä ja viemäriä ei tarvita, käytettyä paperia kierrättävä PaperLab voidaan asentaa toimistotiloihin tai minne vain, missä on riittävästi tilaa. PaperLab mullistaa toimiston käytännöt: tietoturva paranee ja laite valmistaa eri paksuisia ja kokoisia paperiarkkeja. Lisäksi järjestelmä vähentää käyttäjien ympäristövaikutuksia.

Tuomarien kommentit

Paperittomista prosesseista on käyty paljon keskustelua. Aidosti merkittävä ratkaisu PaperLab on yksi vastaus siihen, miten paperia käytetään tulevaisuudessa. Erityisen ansiokasta on mahdollisuus kierrättää käytetty paperi suoraan toimistossa, mikä parantaa tietoturvaa.

Muita vuoden 2017 Good Design Award -raadilta tunnustusta saaneita Epson-tuotteita:

  • EB-1795F-projektori
  • EB-L1000-projektorimallisto
  • Yrityskäyttöön tarkoitetut Workforce Pro WF-3720-, 4720- ja 4740-mustesuihkutulostimet
  • EP-50V-mustesuihkutulostin (myynnissä vain Japanissa)
  • Monitoiminen A3-koon WorkForce Enterprise WF-C20590- ja C17590-värimustesuihkutulostin

Huomautus: Epson-tuotteiden ja -palvelujen saatavuus vaihtelee alueittain.

Voit selvittää omalla alueellasi saatavana olevat tuotteet ja palvelut Epsonin paikalliselta myyntiyhtiöltä: www.epson.fi

Good Design Award -palkinnot

Good Design Award on kokonaisvaltainen suunnittelutyön kannustusjärjestelmä, joka nostaa erilaisista uusista ilmiöistä esiin hyvän suunnittelun esimerkkejä. Järjestelmää isännöi Japan Institute for Design Promotion, joka on yhtiömäinen yleishyödyllinen säätiö. Sen edeltäjän Good Design Selection Systemin (eli G Mark Systemin) perusti Japanin kansainvälisen kaupan ja teollisuuden ministeriö (nykyinen talous-, kauppa- ja teollisuusministeriö) vuonna 1957. Työ on siis jatkunut jo noin 60 vuotta.

Good Design Award -palkinnon saajille myönnetään oikeus käyttää G Mark -tunnusta, joka on ollut hyvän suunnittelun symboli jo yli puolen vuosisadan ajan.
http://www.g-mark.org/?locale=en

1. Tietyn järjestelmänsisäisen kosteustason ylläpitoon käytetään pieni määrä vettä.
2. PaperLab on ensimmäinen kuivamenetelmää käyttävä toimistojen paperinvalmistusjärjestelmä. Lähde: Epsonin tutkimus, marraskuu 2016.