Formulatähti Valtteri Bottas auttaa suomalaisen koulun maineen levittämisessä

Epsonin ja Mercedes-AMG Petronas Motorsportin uusittu kansainvälinen yhteistyösopimus toi Bottaksen vierailulle vanhaan kouluunsa Nastolaan – samalla tehtiin suomalaisen koulutuksen vahvuuksia esiintuova video

Formulatähti Valtteri Bottas auttaa suomalaisen koulun maineen levittämisessä

Mercedes-AMG Petronas Motorsportin F1-kuljettaja Valtteri Bottas esiintyy Epsonin uudessa videossa, jossa kerrotaan vuorovaikutteisen teknologian ja suuren kuvakoon merkityksestä tehokkaalle oppimiselle. #FinnishClass-video tuo esiin suomalaisen perusopetuksen laatua ja kuinka maailman suurin projektorivalmistaja Epson tukee osallistavaa pedagogiikkaa luokkahuoneessa. Video on nähtävissä Epsonin Youtube-sivulla.

"On aina mahtavaa palata Suomeen ja kotikaupunkiin Nastolaan, mistä moottoriurheilurani alkoi”, kertoo Valtteri Bottas. "Oli mukava nähdä entinen kouluni ja tavata vanhoja opettajia sekä osallistua oppituntiin vaikkakin eri huoneessa interaktiivisesti projektorin välityksellä! Olen erittäin ylpeä siitä, että olen suomalainen ja saamastani suomalaisesta opetuksesta. On hienoa nähdä, miten Epson tuo edistynyttä teknologiaa tämän päivän luokkahuoneisiin.”

Koululaisille antoisa oppitunti

Video kuvattiin pääasiassa paikan päällä Bottaksen entisessä koulussa, Lahden kaupungin peruskoulussa Nastolan Villähteellä. Koulun puolesta kuvausprojektin järjestelyissä oli mukana opettajia ja rehtori Pirjo Tenhu.

”Projekti tarjosi oppilaille mielenkiintoisen interaktiivisen oppitunnin ja he pääsivät kokeilemaan videoneuvottelua, jota työelämässä käytetään nykyään runsaasti. Lapset olivat innoissaan saadessaan jutella Valtteri Bottaksen kanssa. Varsinaisten oppiaineiden lisäksi oppilaat saivat samalla hyvän oppitunnin urheilusponsoroinnin monista ulottuvuuksista. Valtteri näytti tietotaidollaan luokalle, että formulakuljettajalta vaaditaan monia taitoja ajotaidon lisäksi”, Tenhu summaa.

Bottaksen mukana suomalaista kouluosaamista maailmalle

Suomalainen peruskoulu on maailmanlaajuisen kilpailukykyraportin1 mukaan jo toista vuotta peräkkäin maailman paras. Korkeakoulutus on maailmanrankingissa toisella sijalla. Suomalaisen opetussuunnitelman mukaisesti opettajat hyödyntävät ja kehittävät tehokkaita opetusmenetelmiä luokilleen ja koululaiset suorittavat vain yhden standardin mukaisen testin kouluaikanaan. 

Maailman suurimpana interaktiivisten projektorien valmistajana2 Epson uskoo, että uuden sukupolven opiskelijoiden motivoiminen ja sitouttaminen edellyttää vuorovaikutteisuuden ja yhteistyön lisäämistä oppimisympäristössä, mikä on linjassa suomalaisen opetussuunnitelman kanssa. Interaktiivisten projektoreiden markkinaosuus onkin Suomessa 57 %  suurempi kuin globaalisti.

Kuvakoolla on merkitystä oppimiselle. Epsonin projektorilla voi näyttää yli 100 tuuman kuvaa. Puhuttaessa tehokkaista oppimistavoista on hyvä muistaa, että 80% opetusmateriaalista muistetaan visuaalisten keinojen avulla, 90% vuorovaikutuksessa ja vain 25% yksisuuntaisen luennoinnin3 kautta. #FinnishClass-video näyttää teknologian merkityksen nykypäivän luokkahuoneissa. Video osoittaa tietysti myös sen, kuinka jännittävä tunnista saadaan, kun tunnettu urheilutähti on mukana – erityisesti silloin, kun hän on koulun entinen oppilas.

"Projektoreiden etu muihin näyttölaitteisiin verrattuna on riittävän suuri kuvakoko. Luokkahuoneessa kuvakoon tulee olla vähintään 100 tuumaa ja siihen projektori on edullisin ja laadukkain vaihtoehto”, toteaa Epson Suomen maajohtaja Jorma Lempinen.

Lisätietoja Epsonin opetuskäyttöön tarkoitetuista projektoreista löytyy osoitteesta www.epson.fi/education.

World Economic Forum’s Global Competitiveness Report 2017-18

Futuresource Consulting Limited

3World Health Organisation (WHO)