Etätyön ja toimistossa työskentelyn yhdistäminen edellyttää parempia työvälineitä

42 % etätyötä tekevistä kokee asianmukaisten laitteiden puutteen vaikuttaneen heidän tuottavuuteensa

Etätyön ja toimistossa työskentelyn yhdistäminen edellyttää parempia työvälineitä

Vaikuttaa yhä todennäköisemmältä, että monet yritykset omaksuvat työntekoon hybridimallin pandemian aiheuttamien rajoitusten päätyttyä. Uuden mallin avulla työntekijät voivat valita, miten ja missä he työskentelevät, ja tämä voi vaihdella tarpeen mukaan.  

Vaikka monet nauttivat etätyöskentelyn mukavuuksista ja joustavuudesta, kaikkilla kaikki ei välttämättä suju jouhevasti. Epsonin äskettäin suorittama kysely paljasti, että lähes joka neljäs työntekijä on huomannut motivaationsa heikentyneen koronasulkujen aikana, ja 45 % uskoi, että heidän motivaationsa heikkenee entisestään, jos etätyö jatkuu. Tämä johtuu osittain sopivien laitteiden puutteesta – itse asiassa 42 % nykyisistä etätyöntekijöistä on sitä mieltä, että asianmukaisten laitteiden puute on vaikuttanut heidän tuottavuuteensa.

Jos siis työntekijöille annetaan mahdollisuus päättää missä he tekevät töitään, on sekä toimiston että etätyöpisteen mahdollistettava tehokas työnteko. Tämän saavuttamiseksi työntekijöillä on oltava käytössään työkalut, joiden avulla he voivat pysyä motivoituneina ja tuottavina etätyössä.

Yrityksillä ei tietenkään ole loputtomasti rahaa laitteiden toimittamiseen eivätkä kaikki työntekijät tarvitse samoja työkaluja, joten on tärkeää, että asia otetaan huomioon yksilöllisesti.  Tulostemme mukaan laitteiden tarve vaihtelee – toisilla ei ole oikeanlaista tuolia (38 %), toiset haluavat paremman näytön (26 %), yli neljännes kertoo tarvitsevansa uuden tulostimen ja 37 % lisää mustetta tai väriainetta.

On myös tärkeää ymmärtää pehmeämpien motivaattoreiden merkitys ja valita laitteet sen mukaisesti. Yhdeksän kymmenestä työntekijästä odottaa, että heille toimitetut laitteet ovat ympäristöystävällisiä.

Esimerkiksi EcoTank-tulostimemme ovat yrityksille mainio tapa täyttää työntekijöiden yksilölliset tarpeet helposti. Niissä on värikasettien sijaan suuret uudelleentäytettävät mustesäiliöt, jotka täytetään mustepulloista. Tulostimen mukana toimitetaan mustetta jopa 14 000 sivun tulostamiseen 1, mikä säästää rahaa ja aikaa, koska värikasetteja ei tarvitse vaihtaa. Käyttöönotto tapahtuu helposti, täyttö sujuu siististi, ja lisäksi laite toimii luotettavasti ja tuottaa laadukkaita tulosteita sivu toisensa jälkeen.

Jos etätyön ja toimistossa tehtävän työn yhdistelmästä on tarkoitus tulla uusi ja pysyvä työskentelymalli, molempien työskentelyvaihtoehtojen on oltava yhtä hyviä. Tämän asian kuntoonsaattaminen auttaa varmistamaan sen, että työvoima on motivoitunutta ja tuottavaa.

 

Huomautus: Tämä blogi on osa Epsonin tuottamaa toimituksellista ja sosiaalista mediasisältöä, joka tarkastelee pandemian aikana Euroopassa kotoa käsin työskentelevien ihmisten tapoja ja mielipiteitä. Se perustuu Epsonin tammi-helmikuussa 2021 suorittamien tutkimusten tuloksiin. Tuhat Epsonin tulostimien omistajaa, jotka työskentelevät kotoa käsin, osallistui kyselyyn 11 maassa (Italia, Iso-Britannia, Espanja, Ranska, Saksa, Alankomaat, Belgia, Ruotsi, Suomi, Norja, Tanska).

(1) Ilmoitetut riittoisuudet lasketaan Epsonin alkuperäisen menetelmän perusteella ISO/IEC 24712- tai 29103 -standardien sisältämien testikuvioiden tulostussimulaatiosta. Ilmoitetut riittoisuudet EIVÄT perustu ISO/IEC 24711- tai 20102 -standardeihin. Ilmoitetut riittoisuudet saattavat vaihdella tulostettavien kuvien, käytettävän paperityypin, tulostustiheyden sekä käyttöympäristön olosuhteiden, kuten lämpötilan, mukaan. Tulostimen ensimmäisen käyttöönoton aikana tulostuspään suuttimien täyttämiseen käytetään jonkin verran mustetta, joten toimitukseen sisältyvän mustesarjan riittoisuus voi olla ilmoitettua pienempi.