Epsonin uutuusprojektori inspiraationa suomalaisen Artomen uudelle älykalusteelle

Epsonin suomalainen yhteistyökumppani Artome lanseeraa uuden älykalusteen

Epsonin uutuusprojektori inspiraationa suomalaisen Artomen uudelle älykalusteelle

Artome M10 älykaluste heijastaa kuvan Epson projektorilla

Artome M10 tuotteessa yhdistyvät Epsonin laserprojektori, sisäänrakennettu äänentoisto, videokonferenssivalmius sekä suomalainen design. Täysin siirrettävä älykaluste sopii mihin tahansa tilaan, jossa tarvitaan esitystekniikka ja halutaan tuottaa suurta kuvaa.

Artome on jo vuodesta 2016 asti vastannut asennusvapaiden AV-ratkaisujen tarpeeseen ja erilaisia Artome-tuotteita löytyy sadoista kouluista ja yrityksistä ympäri Suomen. Uuden Artome M10 älykalusteen kehityksen käynnisti Epsonin vuonna 2020 lanseeraama EB-805F laserprojektori. Uutuusprojektorissa yhdistyvät tehokas 3LCD-lasertekniikka, 5 000 lumenin valoteho ja jopa 20 000 tunnin huoltovapaan suorituskyky, jotka yhdessä projektorin kompaktin muotoilun kanssa tarjosivat uusia mahdollisuuksia pienkokoisen ja tyylikkään huonekaluratkaisun suunnitteluun.

”Kun saimme tiedon, että nykyisessä B2B-älykalusteratkaisussamme, Moveassa käytetty Epsonin projektorimalli tulisi poistumaan, olimme valmiita tekemään kalusteeseen tarvittavia säätöjä, jotta voisimme jatkaa uuden Epson projektorimallin kanssa. Kun sitten näimme ensimmäiset kuvat projektorin muotoilusta, niin meille tarjoutuikin täysin uudenlainen mahdollisuus suunnitella kokonaan uusi älykaluste projektorin ehdoilla”, kertoo Artomen toimitusjohtaja Riku Marttinen.

Artomen älykalusteissa kuvan laatu ja säädettävyys ovat avainasemassa, kun halutaan tuottaa ratkaisuja muuttuvien tilojen tarpeisiin. Epson projektorin avulla kuvakokoa saadaan kasvatettua portaattomasti jopa 130 tuuman kokoiseksi. Tuote on helposti siirreltävä, joten se muuntaa hetkessä minkä tahansa tilan esityskäyttöön isolla ja kirkkaalla kuvalla. Artome M10 älyhuonekalun runko on valmistettu laadukkaasta koivuvanerista ja se on saatavilla kolmella eri pintamateriaalilla: laminoitu valkoinen, lakattu saarni ja musta saarni.

Kestävää kehitystä ja kotimaista tuotantoa

”Vastuullisuus on yksi Epsonin tärkeimmistä arvoista. Pyrimme valmistamaan kompakteja ja energiatehokkaita tuotteita, jotka pienentävät ympäristövaikutuksia suorituskyvystä tinkimättä. Artome M10 älykalusteessa käytettävällä Epson EB-805F -projektorilla on johtava kansainvälinen kestävän kehityksen TCO-sertifikaatti, jonka kriteereihin kuuluvat yhteiskunnallisesti vastuullinen valmistus, ympäristö, käyttäjäterveys ja -turvallisuus sekä ergonominen muotoilu.” Epson Suomen maajohtaja Jorma Lempinen kertoo.

Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat keskeisiä tekijöitä myös Epsonin työskentelyssä kumppaneidensa kanssa. Siksi onkin tärkeää, että vastuullisuus sekä käytettävien komponenttien korkea laatu ja luotettavuus ovat Artomelle tärkeitä tekijöitä. Artomen tuotteet kehitetään ja valmistetaan Heinolassa, Suomessa. Kotimaisuudesta kertoo myös Suomalaisen työn liiton myöntämä Avainlippu-merkki, joka on myönnetty lähes kaikille Artomen tuotteille. Artome M10 älykalusteen osalta kotimaisuusaste on yli 85 prosenttia.

Jo usean vuoden yhteistyö

Epsonin projektorien vaikutus on näkynyt Artomen tuotekehityksessä jo aiemminkin. Vuonna 2016 markkinoille tulleen Artome Movea tuotteen lisäksi yritys lanseerasi vuonna 2020 Artome X30 älykalusteen, joka on niin ikään siirrettävä ja tarkoitettu tuottamaan suurta kuvaa suuriin tapahtumatiloihin. Kalusteeseen voidaan valita sopiva Epsonin projektorimalli neljästä eri vaihtoehdosta tilan valoisuuden ja kuvan koon vaatimusten mukaan.

Lisätiedot Artome M10 tuotteesta: https://artome.fi/tuotteet/artome-m10/
Lisätiedot Epson EB-805F tuotteesta: www.epson.fi/products/projectors/installation/eb-805f