Epsonin uusi FastFoto-skanneri käsittelee puolessa minuutissa jopa 30 valokuvaa*

Ikuistetut muistot ja vanhat valokuvat voi nyt skannata, korjailla ja jakaa vain muutamalla hiiren napsautuksella

Epsonin uusi FastFoto-skanneri käsittelee puolessa minuutissa jopa 30 valokuvaa*

FastFoto FF-680W

Miten säilytät kallisarvoisia paperivalokuviasi? Oletko jo keksinyt keinon, jolla jaat niitä digitaalisina? Entä jos tallessa on pinokaupalla valokuva-albumeita ja kenkälaatikoita, joissa on sadoittain valokuvia? Epsonin uusi FastFoto FF-680W hoitaa urakan nopeasti ja helposti.

Paperivalokuvien asettelu ja skannaus käsipelillä voi olla varsin aikaavievää. Kun kuvia on sadoittain, tehtävä saattaa vaikuttaa pelottavan suurelta tai jopa mahdottomalta. FastFoto FF-680W -skannerin automaattinen syöttölaite siirtää pulman historiaan, sillä sen avulla voi skannata puolessa minuutissa jopa 30 valokuvaa 1. Syöttölaite pystyy käsittelemään erilaisia muotoja ja kokoja, esimerkiksi normaalikokoisia ja neliskanttisia kuvia, panoraamakuvia ja pikavalokuvia. Koko voi olla 9 x 13 ja 21 x 91 cm:n (panoraama) väliltä. Lisäksi skanneri osaa itse päätellä, pitääkö myös kuvan takapuoli skannata: laite ottaa automaattisesti talteen kuvan taakse kirjoitetut muistiinpanot.

FastFoto FF-680W -skannerin mukana toimitetaan ohjelmisto, jonka avulla tuhansien kuvien korjailu sujuu kätevästi. Halutessaan kuvia voi muokata manuaalisesti. Ohjelmistossa on myös koko joukko näppäriä automaattisia toimintoja. Yksittäin valittavissa olevilla toiminnoilla varmistat, että kuvat ovat hetkessä jakamiskelpoisessa kunnossa. Käytettävissä ovat esimerkiksi rajaus, kierto, haalistuneiden valokuvien värien entisöinti sekä kirkkauden, kontrastin ja värien korjaus. Haluttaessa skanneri tallentaa automaattisesti sekä parannellun että alkuperäisen kuvan. Näin saat talteen myös kuvan alkuperäisen, korjailemattoman kopion.

Tiedostojen jakaminen ja tallennus on kätevää. Ohjelmisto antaa valita käyttötarkoitukseen sopivan tiedostotyypin, pienet ja helposti jaettavat JPEG-tiedostot tai parhaan kuvanlaadun säilyttävät suuret TIFF-tiedostot. Jotta jakaminen olisi mahdollisimman sujuvaa, FastFoto-ohjelmistossa kuvia voi jakaa sähköpostitse ja niitä voi siirtää automaattisesti pilvipalveluihin, kuten Dropboxiin ja Google Driveen 2.

Monipuolista skanneria voi valokuvien lisäksi käyttää useisiin muihinkin tarkoituksiin: laite nimittäin pystyy arkistoimaan erilaisia yksi- tai kaksipuolisia arkkeja 45 sivua minuutissa 3. Pystysuunnassa enimmäiskoko on A4. Voit skannata ja järjestää rakkaat ja tärkeät paperit ja asiakirjat, esimerkiksi koulutodistukset, lasten piirustukset, lehtileikkeet ja kodin asiapaperit. Skanneri pystyy käsittelemään myös panoraamakuvat, joten sillä onnistuu esimerkiksi luokkakuvien digitointi. OCR-tekstintunnistuksen ansiosta skannattuja asiakirjoja voi muokata Wordissa tai Excelissä ja PDF-tiedostot tukevat hakutoimintoa.

Epson Europen tuotepäällikkö Julian Maddock kertoo uutuudesta näin: ”Kallisarvoisia perhekuvia ei saisi unohtaa pölyttymään kenkälaatikoihin – ne pitää säilyttää ja niitä kuuluu jakaa perheen ja ystävien kesken. Epsonin mielestä ainoa oikea ratkaisu on ikimuistoisten kuvien digitointi. Suurimpienkin perhekuvakokoelmien käsittely käy FastFoto FF-680W -skannerilla helposti. Sen leimallisin piirre on ehkä nopeus. Kannattaa silti huomata, että kyseessä on kokonaisratkaisu. Sillä hoituvat kaikki vaiheet skannauksesta tiedostojen tehokkaaseen muokkaukseen, tallennukseen ja jakamiseen.”

FastFoto FF-680W on esillä Photokina-messuilla syyskuussa 2018. Saataville laite tulee joulukuussa 2018.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Automaattinen skannaus: jopa 30 valokuvaa 30 sekunnissa 1.
 • FastFoto-ohjelmisto yksinkertaistaa ja nopeuttaa käsittelyä seuraavien automaattisten toimintojen avulla: rajaus, suoristus, kierto, haalistuneiden värien entisöinti (vanhat valokuvat), kirkkauden, kontrastin ja värien korjaus, punasilmäisyyden poisto.
 • FastFoto-ohjelmistolla kuvia voi jakaa sähköpostitse. Niitä voi myös siirtää suoraan pilvipalveluihin, esimerkiksi Dropboxiin ja Google Driveen 2.
 • Wi-Fi
 • Ohjelmisto havaitsee ja ottaa automaattisesti talteen valokuvien taakse käsin kirjoitetut muistiinpanot.
 • Laitteella voi skannata eri muotoisia ja kokoisia valokuvia. Skannattavat kuvat voivat olla normaalikokoisia tai neliskanttisia, panoraamakuvia tai pikavalokuvia. Kuvan koko voi olla 9 x 13–21 x 91 cm (panoraama).
 • FastFoto-ohjelmisto käsittelee valokuvat eräprosessina ja tallentaa kuvat tehokkaasti. Käyttäjä voi valita, tallentaako ohjelmisto vain parannellun version vai sen lisäksi myös alkuperäisen kuvan kopion.
 • Käyttäjä saa valita käyttötarkoitukseen sopivan tiedostotyypin: pienet ja helposti jaettavat JPEG-tiedostot tai parhaan kuvanlaadun säilyttävät suuret TIFF-tiedostot (optinen tarkkuus 600 dpi).
 • Yksi- tai kaksipuolisten arkkien arkistointi nopeudella 45 sivua minuutissa 3. Kohteena voivat olla esimerkiksi lehtileikkeet, lasten piirustukset, reseptit, tärkeät koulusaavutukset, syntymätodistukset, asunnon kauppakirjat ja muut kodin asiapaperit.
 • OCR-tekstintunnistuksen ansiosta skannatut asiakirjat ovat muokattavissa Wordissa tai Excelissä ja PDF-tiedostojen sisältöön voi kohdistaa hakuja.
 • Herkkiä tai hauraita valokuvia, leimoja tai asiakirjoja voi suojata skannaamalla ne mukana toimitettavan siirtotaskun sisällä hitaan skannauksen tilassa.

 

1/*. Perustuu keskimääräiseen nopeuteen, joka on mitattu syötön alusta viimeisen valokuvan ulostuloon. Mittaukseen käytetyssä skannaustyössä oli 30 kappaletta 10 x 15 cm:n vaakasuuntaista valokuvaa ja siinä käytettiin tarkkuutta 300 dpi.
2. Skannaustöiden siirto käyttäjän Google Drive- ja Dropbox-tilille edellyttää, että PC- tai Mac-tietokoneeseen asennetaan laitteen mukana toimitettu Epson FastFoto- ja/tai Epson ScanSmart -ohjelmisto.
3. Perustuu mustavalkoisten, harmaasävyisten tai värillisten A4-asiakirjojen skannaukseen tarkkuudella 300 dpi. Skannausnopeus vaihtelee verkko-olosuhteiden mukaan.