Epsonin uudessa vedos-, valokuva- ja taidetulostimessa erinomainen värintoistotarkkuus

SureColor SC-P5000 toistaa Pantone solid coated värisävyt jopa 99 prosentin tarkkuudella

Epsonin uudessa vedos-, valokuva- ja taidetulostimessa erinomainen värintoistotarkkuus

1. joulukuuta 2016 – Epson on ilmoittanut tuovansa markkinoille 17-tuumaisen SureColor SC-P5000 ‑tulostimen. Vedostukseen sekä taide- ja valokuvatulostukseen tarkoitettuun malliin voi valita violetin sisältävät musteet tai LLK-mustesarjan. SC-P5000:lla päästään lähes täydelliseen väritarkkuuteen: se toistaa Pantone solid coated ‑värisävyt jopa 99-prosenttisesti1.

SureColor SC-P5000 on suunniteltu suositun Stylus Pro 4900 ‑mallin korvaajaksi. Lisäksi se täydentää HDX-musteita käyttävää SureColor-tuoteperhettä, johon kuuluvat myös SC-P7000 (24-tuumainen) ja SC-P9000 (44-tuumainen). Laitteesta on saatavana kaksi eri versiota. Toisessa mustesarjaan kuuluu violetti väri, jota mainostajat, valmistajat ja suunnittelijat tarvitsevat painatusta edeltävään vedostukseen varmistaakseen värien oikeellisuuden. Toinen, LLK-mustesarjalla varustettu malli on tarkoitettu ammattivalokuvaajille ja kuvataiteilijoille, jotka haluavat toistaa alkuperäisen taideteoksensa yksityiskohdat, värit ja kontrastin täydellisinä.

Epson Europen tuotepäällikkö Boris Creischer kertoo uudesta mallista näin: ”Tuotesuunnittelijoilla, taiteilijoilla ja valokuvaajilla on kaikilla sama ykkösprioriteetti – värintoiston tarkkuus. SC-P5000:n tulosteiden täsmällisyys on sitä luokkaa, että käyttäjät voivat luottaa värien toistuvan juuri oikeansävyisinä. Näihin tuloksiin päästään sitä paitsi ilman erityisasiantuntemusta: SC-P5000:n määritys ja käyttö on äärimmäisen helppoa. Lisäksi laite on erittäin luotettava.”

SC-P5000:n uudet ja parannellut ominaisuudet takaavat toimintavarmuuden ja minimoivat huoltotarpeen. Niitä ovat esimerkiksi pölytiiviyttä tehostavat uudet kannet ja tiivisteet, paranneltu automaattinen suutintarkistus ja opastettu puhdistus.

Loistavan värintoistotarkkuuden aisaparina SC-P5000:ssa on erinomainen tulostuslaatu. Epsonin kehittyneen tulostuspäätekniikan ansiosta suuren tarkkuuden tulosteet ovat kestäviä. 3,5 pikolitran pisarakoko ja 2 880 x 1 440 dpi:n tarkkuus takaavat lopputulosten selkeyden ja yksityiskohtaisuuden. Ultrachrome HDX ‑musteiden myötä valonkestävyys on paljon aiempaa parempi. SC-P5000 sopii saumattomasti kaikkiin vedostustyönkulkuihin. Kun SpectroProofer on asennettuna, tulostin kalibroi värintoiston automaattisesti. Uutuudella on myös kaikkien tunnetuimpien RIP- ja ohjelmistotoimittajien tuki.

SureColor SC-P5000 on saatavana 2. tammikuuta 2017 alkaen neljänä eri versiona (violetin sisältävä mustesarja tai LLK-musteet tai SpectroProofer-varustuksella). Mallien hinnat ovat 1.995 €, 1.995 € ja  3.195 € (Alv. 0 %).

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Ensimmäinen ja ainoa 17-tuumainen suurkokotulostin, jossa on violetti muste vedostusta varten
 • Saatavana myös LLK-kokoonpanona1 kuvataiteilijoiden ja ammattivalokuvaajien käyttöön
 • Molemmat malliversiot ovat saatavana varustettuna SpectroProofer-järjestelmällä tai ilman sitä
 • SpectroProofer-järjestelmän sisältämä ILS30-spektrometri tukee nykyisen M1-standardin mukaista automaattista työnkulkua
 • Automaattinen suuttimen tarkistus (NVT) ehkäisee tukkeutumista
 • Paranneltuun käyttöpaneeliin on integroitu opastustoiminnot
 • Musteiden aiempaa suurempi valonkestävyys pidentää säilyvyyttä 15 vuodella2
 • Keltaisen musteen uusi koostumus ja suurennettu mustepigmentin koko parantavat valonkestävyyttä
 • Uudet kannet, tiivisteet ja antistaattiset osat parantavat pölytiiviyttä
 • Suuri tarkkuus: 2 880 x 1 440 dpi
 • Automaattinen ajastettu puhdistus (TCL)
 • Staattisen sähkön ehkäisy medialle ja tulostuspäähän poistaa raidoitusta
 • Sisäinen värien kalibrointi (Ink Mark Sensor, IMS) yhdenmukaistaa eri EPSON SC-P ‑mallien tulosteet sekä ehkäisee vanhentumisen ja ympäristötekijöiden aiheuttamia väripoikkeamia
 • Helppo vaihtaa rulla- ja arkkipaperin välillä
 • LCD-värinäytön vaiheittaiset ohjeet helpottavat paperinkäsittelyä
 • Voidaan tulostaa paperilokerikosta, rullapaperille, erillisarkille ja taidekuvapapereille
 • Kilpailijoita suuremmat mustepatruunat (200 ml) ja pienempi mustepisarakoko (3,5 pl)
 • Pienempi tilantarve kuin muissa vastaavissa tulostimissa

1. Käytettäessä violetin värin sisältävää mustesarjaa. Kun käytössä on LLK-mustesarja, saavutetaan 98 prosentin tarkkuus. Testattu käyttäen Epson Proofing Paper White Semimatte ‑paperia.

2. Verrattaessa Stylus Pro 4900 ‑malliin (säilyvyys 45:n sijasta 60 vuotta).

-Ends-

Tietoja Epsonista
Epson on kansainvälinen teknologian edelläkävijä, jonka tavoitteena on yhdistää ihmiset, asiat ja tiedot alkuperäisten tehokkaiden, kompaktien ja tarkkojen tekniikkojensa avulla. Yritys, jonka tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa mustesuihkutulostimia, digitaalisia tulostusjärjestelmiä, 3LCD-projektoreita, älylaseja, tunnistusjärjestelmiä ja teollisuusrobotteja, on sitoutunut edistämään innovaatiota ja ylittämään asiakkaiden odotukset mustesuihkutulostuksen, visuaalisen viestinnän, puettavan tekniikan ja robotiikan alueilla.

Japanissa sijaitsevan Seiko Epson Corporationin johtama Epson-konserni koostuu eri puolilla maailmaa sijaitsevista 93 yrityksestä, joissa työskentelee lähes 72 000 työntekijää. Epsonilla ollaan ylpeitä yrityksen jatkuvasta panostuksesta paikallisiin yhteisöihin ja ympäristönsuojeluun.

http://global.epson.com/

Tietoja Epson Europesta

Amsterdamissa sijaitseva Epson Europe B.V. on konsernin Euroopan, Lähi-idän, Venäjän ja Afrikan toimintojen päämaja. Epson Europe työllistää 1 700 henkilöä, ja sen myynti tilivuonna 2014 oli 1 551 miljoonaa euroa. http://www.epson.fi

Ympäristövisio 2050  

http://eco.epson.com/