Epsonin tehtaalle RBA:n platinaluokitus yhteiskuntavastuullisesta valmistuksesta

EcoTank-tulostimien valmistukselle korkein akkreditointi yhteiskuntavastuullisuudesta

Epsonin tehtaalle RBA:n platinaluokitus yhteiskuntavastuullisesta valmistuksesta

Epsonin tehtaalle RBA:n platinaluokitus yhteiskuntavastuullisesta valmistuksesta

EcoTank-tulostimien valmistukselle korkein akkreditointi yhteiskuntavastuullisuudesta

9. joulukuuta 2020 – PT. Maailmanlaajuisen teknologiayritys Epsonin tulostimia valmistava tehdas Indonesia Epson Industry on saanut Responsible Business Alliancen (RBA) platinaluokituksen, mikä tarkoittaa yhteiskuntavastuullisuuden korkeinta mahdollista tasoa.

Responsible Business Alliance (RBA) on maailman suurin alalla toimivien yritysten muodostama koalitio. Se on omistautunut yhteiskuntavastuullisuudelle maailmanlaajuisissa toimitusketjuissa sekä sitoutunut tukemaan työntekijöiden ja yhteisöjen oikeuksia ja hyvinvointia kaikkialla maailmassa. Kyseinen sertifiointi annetaan sellaisille ympäri maailmaa sijaitseville tehtaille ja laitoksille, joiden tuotantoprosessit noudattavat korkeimpia mahdollisia standardeja yhteiskuntavastuullisuuden osalta ja jotka panostavat reiluihin työoloihin, ihmisoikeuksiin ja kestävään kehitykseen.  

Tämä RBA-sertifiointi myönnettiin yhteiskuntavastuustandardien noudattamisesta Indonesia Epson Industry -tehtaassa, joka on maaliskuusta 2020 lähtien työllistänyt yli 11 300 henkilöä. Tehdas valmistaa yritys- ja kuluttajakäyttöön tarkoitettuja tulostimia, kuten ympäristöystävällisiä Epsonin EcoTank-mustesäiliötulostimia. Epson on tähän mennessä myynyt yli 50 miljoonaa EcoTank-tulostinta ympäri maailmaa.

RBA:n platinasertifiointi osoittaa, että Epsonin Indonesia Epson Industry tehdas toimii korkeimpien mahdollisten yhteiskuntavastuustandardien mukaisesti ja on sitoutunut vakaasti kaikkien työntekijöidensä hyvinvointiin. Sertifiointi on merkittävä virstanpylväs Epsonille, sillä työelämän ja sosiaalisten standardien noudattaminen tieto- ja viestintätekniikan julkisissa hankinnoissa on nykyään tärkeä osa kaikkia tarjouspyyntöjä. Lisäksi Epsonin yritysasiakkaat vaativat yhä useammin vahvoja riippumattomia todisteita siitä, että valmistus tapahtuu yhteiskuntavastuullisella tavalla.

 ”Olemme täysin sitoutuneita edistämään kestävää yhteiskuntaa tuotteidemme ja palveluidemme sekä sen kautta, miten tehtaissamme ja toimistoissamme toimitaan”, Epsonin kestävän kehityksen johtaja Tatsuaki Seki vahvistaa. ”Tämä tarkoittaa, että huomioimme kaikessa toiminnassamme toiminnan ympäristövaikutukset ja että toimimme lisäksi sosiaalisesti vastuullisella tavalla. Olemme erittäin iloisia tästä platinaluokituksesta ja jatkamme päättäväisesti sen edustamien korkeiden standardien mukaan toimimista.”

Kazuyoshi Yamamoto, Epson Europen toimitusjohtaja lisää: ”Tämä on tärkeä sertifikaatti asiakkaillemme, jotka haluavat tietää, että tuotteidemme valmistus tapahtuu vastuullisesti. Ihmiset ovat arvokkain resurssimme, ja heidän hyvinvointinsa on äärimmäisen tärkeää. Arvioimme ja parannamme jatkuvasti kaikkia toimintojemme osa-alueita, olipa kyseessä sitten valmistus, jakelu, resurssien käyttö tai työntekijöidemme hyvinvointi.

”Ympäristöystävällisempien tuotteiden ja palveluiden kysyntä ei ole koskaan ollut suurempaa kuin nyt. Tämä pätee erityisesti nuorempiin sukupolviin, joiden intohimoinen suhtautuminen kestävän kehityksen tavoitteisiin pakottaa valmistajia parantamaan toimintatapojaan kaikilla osa-alueilla.  EcoTankin ja muiden Epsonin mustesuihkutulostimien ostajat voivat olla täysin varmoja siitä, että he saavat ympäristöystävällisen mustesuihkutulostimen, joka säästää energiaa ja vähentää tarvikkeista aiheutuvaa muovijätteen määrää, mutta myös siitä, että tulostimen valmistuksesta vastaavien henkilöiden työolot täyttävät platinastandardin vaatimukset, eli ovat parhaat mahdolliset.”

 

TOIMITTAJILLE

Tietoja RBA:n sertifioinnista

Yksi tärkeimmistä RBA:n ohjelmista on Validated Assessment Program (VAP), joka on johtava standardi paikan päällä suoritettaville vaatimustenmukaisuuden varmistamisille sekä tehokkaiden ja jaettavien tarkastusten suorittamiselle. RBA ei tee tarkastuksia itse, vaan vastaa standardien asettamisesta ja luottaa tarkastusten tekemisessä hyväksyttyihin tarkastusyhtiöihin. RBA toimii sen ymmärryksen mukaisesti, ettei toimipaikan vaatimustenmukaisuustarkastuksissa arvokkainta ole tehtaan ongelmien tunnistaminen vaan näiden ongelmien korjaaminen. RBA haluaa antaa tunnustusta niille tehtaille, jotka osoittavat sitoutumisensa vastuulliseen yritystoimintaan varmistamalla, että VAP-tarkastuksessa havaitut ongelmat myös käsitellään.

RBA:lla on kolme tunnustustasoa:

  • Platina: annetaan tehtaille, joiden VAP-pisteytys on vähintään 200 ja jotka ovat huolehtineet kaikki tarkastuksessa esiin tulleet ensisijaiset, suuret ja pienet ongelmat kuntoon.

  • Platina: annetaan tehtaille, joiden VAP-pisteytys on vähintään 180 ja jotka ovat huolehtineet kaikki tarkastuksessa esiin tulleet ensisijaiset ja suuret ongelmat kuntoon.

  • Platina: annetaan tehtaille, joiden VAP-pisteytys on vähintään 160 ja jotka ovat huolehtineet kaikki tarkastuksessa esiin tulleet ensisijaiset ongelmat kuntoon.

Jotta tunnustuksen saamisen vaatimukset täyttyvät, kaikki tarkastukset on vahvistettava VAP Closure Assessment -arviointia käyttäen.  RBA:n jäsenten laitoksissa ja niiden toimittajien laitoksissa suoritettavat tarkastukset teetetään riippumattomilla kolmannen osapuolen tarkastajilla, jotka on erityisesti koulutettu tekemään sosiaalisia ja ympäristötarkastuksia sekä käyttämään VAP-protokollaa.

Lisätietoja löytyy seuraavasta linkistä: http://www.responsiblebusiness.org/vap/about-vap/