Epsonin presidentti julkistaa uuden tuotanto- ja teollisuustulostuksen strategian

Lisäksi julkistetaan uusi ammattikäyttöön suunnattu tulostinsarja, joka on tuottava, taloudellinen ja ympäristöystävällinen

Epsonin presidentti julkistaa uuden tuotanto- ja teollisuustulostuksen strategian

drupa, osasto 5/A0, 3-16 toukokuuta 2012, Dusseldorf, Germany

Epson on julkistanut äskettäin uuden Engineered for Print –strategiansa sekä uusia tuotteita ja teknologioita tuotanto- ja teollisuustulostukseen. Engineered for Print –strategia edustaa Epsonin keskittymistä ainutkertaisten tuotteiden kehittämiseen kyltti-, tarra-, valokuva- ja tekstiilitulostusmarkkinoille. Strategian tavoitteena on kaksinkertaistaa valikoiman määrä muutaman seuraavan vuoden aikana ja nelinkertaistaa teollisesta tulostamisesta saatava liikevaihto.

drupa 2012 –messuilla Epson esittelee uuden sukupolven SurePress “X” –tarratulostimen, joka sisältää single pass Micro Piezo –tulostusteknologiaa ja on myös Epsonin ensimmäinen laite, joka hyödyntää UV-mustetta. Lisäksi Epson esittelee minilaboratorio–sektorille suunnatun SureLab SL-D3000 –tulostimen. Muita drupassa esittelyyn tulevia uutuuksia ovat uuden sukupolven vesipohjaiset ja väripohjaiset mustesarjat, jotka on kehitetty uusia tulostimia varten.

Seiko Epson Corporationin presidentti Minoru Usui kertoi Epsonin uudesta visiosta: “Uskomme että sitoutumisemme tuottamaan asiakkaille lisäarvoa ainutkertaisilla ratkaisuillamme auttaa meitä laajentumaan tuotanto- ja teollisuustulostamisen alueilla. Muutaman seuraavan vuoden aikana tavoitteeni on kaksinkertaistaa suurkokotulostinten liikevaihto ja nelinkertaistaa teollisuustulostimista saatava liikevaihto.

Tästä tulee meille jännittävä vuosi. Näen sen alkukohtana Epsonin kasvun seuraavalle vaiheelle.”

drupa 2012

Epsonin huomattava investointi Micro Piezo - ja musteteknologioihin johtaa yrityksen ammattilaistason digitaalisten ratkaisujen nopeata kehitystä. Drupassa Epson esittelee laitteita, musteita ja tulostusmateriaaleja vedos-, kyltti- ja tarratulostusratkaisuihin:

Tarratulostus: Epson on suunnannut runsaasti resursseja kehittääkseen valikoiman tuotteita, jotka sopivat erityisesti tarratulostukseen.

Esittelyssä ensimmäistä kertaa täysin uusi line head –teknologia, joka perustuu viimeisimmälle Thin Film Piezo -tulostuspäälle. Uusi teknologia on käytössä uudessa SurePress ”X”:ssä, joka on myös ensimäinen UV-mustetta käyttävä Epson-tulostin.

SurePress “X” on suunniteltu tulostamaan nopeasti sekä lyhyitä että keskipitkiä tarrasarjoja ja on yhteensopiva useiden paperi- ja filmisubstraattilaatujen kanssa.

POS & kyltit: Uusi nelivärinen SureColor SC-S30600 on myös esillä drupassa. Tulostin on erittäin monipuolinen, sillä se sopii lukuisiin POS-, näyttö-, kyltti- ja sisustussovelluksiin. Uudessa tulostimessa on uusin Epson TFP Micro Piezo –tulostuspää ja se käyttää Epsonin uutta UltraChrome GS2 -mustesarjaa. 13,995 €:n hintaisena se on luokkansa edullisin, ja lisäksi vaatii erittäin vähän energiaa, jopa seitsemän kertaa vähemmän verrattuna vaihtoehtoisiin muiden suurten valmistajien tuotteisiin.

Kaupallinen valokuvatulostus: Uusi kuusivärinen Epson SureLab SL-D3000 on helppokäyttöinen digitaalinen minilaboratorio korkeatasoisten valokuvien ja korttien tulostamiseen jopa A3-koossa. Siinä on Epsonin tulostuspää, uusi Epson UltraChrome D6 dye -muste ja kuvanprosessointiteknologia. Laite on ihanteellinen on-demand- tulostuspalveluiden käyttöön perinteisissä minilaboratorioissa vähittäiskauppaympäristössä. SureLab SL-D3000 pystyy myös tulostamaan mattapintaiselle materiaalille, joten se tarjoaa huomattavia mahdollisuuksia myös perinteisille valokuvaliikkeille. SureLab on saatavana kahtena erilaisena kokoonpanona ja tulee markkinoille elokuussa.

Tekstiilitulostus: Epson haluaa olla merkittävässä roolissa digitaalisen tekstiilistulostuksen alueella. Epsonista onkin tullut 50 prosentin osuudella omistaja ForTexissa, joka on johtava digitaalisten tekstiilimusteiden ja –kemikaalien kehittäjä.

Design & vedostus: Epsonin 24-64 tuuman Stylus Pro –mustesuihkutulostimien uusimmat mallit ovat esillä demonstroimassa vedostus-, juliste ja pakkausvedostulostusmahdollisuuksia

Uutta musteteknologiaa: Epson on äskettäin lanseerannut uuden sukupolven hajuttoman ja nikkelittömän UltraChrome GS2 –musteen uudelle SureColor-tulostimelle. Lisäksi Epson on kehittänyt UltraChrome-musteen pohjalta uuden UltraChrome D6 –musteen. Tämä kuusivärinen dye-pohjainen muste on tarkoitettu Surelab-minilaboratoriolle. Tarratulotusmarkkinoille Epson on kehittänyt ensimmäisen UV-musteensa.

‘Engineered for Print’
Epsonin uudet tuotantokäyttöön suunnatut tuotteet ja ratkaisut on kehitetty alan yritysten palautteen pohjalta. Ne ovat osa Epsonin Engineered for Print –strategiaa, joka on sitoutunut tarjoamaan:

  • Tuottavuutta: suorituskykyiset laitteet, joiden ominaisuudet auttavat yrityksiä toimimaan tehokkaammin
  • Taloudellisuutta: tulostimet ovat taloudellisia käyttää mitä tulee paperin, energian ja musteiden kulutukseen
  • Ekologisuutta: ympäristöystävälliset tuotteet
  • Valikoimaa: laaja valikoima tuotteita, tarvikkeita ja palveluita, suunniteltu erityisesti tulostusyritysten tarpeet huomioiden

Epson on sitoutunut kehittämään precision imaging -teknologiaa pitkäjänteisesti. Esimerkiksi Stylus Pro –tulostinsarja valokuva-, taide- ja vedostustulostukseen on saavuttanut jo 65% markkinaosuuden maailmanlaajuisesti.