Epsonin laserprojektori ohjaa kodit HDR-aikaan: laadukas 4K-skaalaus ja Ultra HD Blu-rayn tuki

Moottoroitu linssinsiirto, zoomaus ja tarkennus, linssin asennon muistipaikat – EH-LS10500 on tae äärimmäisestä kuvanlaadusta ja mukavuudesta

Epsonin laserprojektori ohjaa kodit HDR-aikaan: laadukas 4K-skaalaus ja Ultra HD Blu-rayn tuki

Uuden EH-LS10500-mallin myötä Epson tuo HDR (High Dynamic Range) ‑tekniikan kotiteatterien laserprojektoreihin. 3LCD-heijastinpaneelit, 4K-skaalaus, laservalonlähde sekä tuki Ultra HD Blu-ray ‑levyille ja muille HDR-lähteille takaavat kotiteatterin äärimmäisen kuvanlaadun.

Epson Europen tuotepäällikkö Paul White kertoo projektorista näin: ”Olemme erityisen ylpeitä EH-LS10500-mallista siksi, että HDR-tekniikka tekee kotiteatterielämyksestä ainutlaatuisen intensiivisen ja kiehtovan. Tämä uusin kotiteatteriprojektorimme on varustettu kaksoislaservalonlähteellä ja pystyy toistamaan upeaa HDR-materiaalia. Tekniikka lisää kuva-alan tummimpien ja vaaleimpien alueiden välistä kontrastia ja tuo kuvaan syvyyden ja yksityiskohtaisuuden, jollaista ei ole ennen nähty. Lisäksi HDR-tekniikka parantaa värien kirkkautta huomattavasti. EH-LS10500:n kuvassa tekniikan edut näkyvät täydessä loistossaan.”

EH-LS10500:n intuitiiviset ominaisuudet ja täsmällinen kuvantoisto on suunniteltu nimenomaan kotiteatterille pyhitettyihin tiloihin. Loistavan kuvan takana ovat Epsonin 3LCD-heijastinpaneelit ja kaksi laservalonlähdettä, jotka tuottavat laajan värintoistoalueen ja absoluuttisen mustan. Aukon hyvä hyötysuhde ja erinomainen liikevaste varmistavat veitsenterävän ja yksityiskohtaisen kuvan myös nopeaa liikettä sisältävissä kohtauksissa.

Huippuluokan kotiteatterikokemuksen takaavan EH-LS10500:n kuvankäsittelyominaisuudet sisältävät myös uusimmat tekniikat, esimerkiksi 4K-skaalauksen ja Ultra HD Blu-ray ‑levyjen tuen. Kokonaisuuden viimeistelevät 1080p-sisällön skaalaus ylöspäin 4K-tarkkuuteen[1], yksityiskohtien parannustekniikka, Super-tarkkuus, kuvan interpolointi ja ISF-kalibrointi. Laservalonlähde merkitsee myös sitä, että kuvantoiston väriavaruusvalikoima on hyvin laaja: vaihtoehtoja ovat sRGB, DCI ja Adobe RGB, joten värintoistokyky on huippuluokkaa. Yhteensopivuus uusimpien Ultra HD Blu-ray ‑laitteiden kanssa tuo HDR-tekniikan edut nyt myös kotiteattereihin.

Loistavan HDR-kuvantoiston ja aidon, ohjaajan tavoitteille uskollisen värintoiston ohella

EH-LS10500:ssa käytetty kaksoislaservalonlähde merkitsee myös pitkää, noin 30 000 tunnin käyttöikää säästötilassa[2]. Projektorilla voi siis periaatteessa katsoa yhden elokuvan joka päivä 46 vuoden ajan2. Lasertekniikkaa on kiittäminen myös nopeasta käynnistymisestä – EH-LS10500 saavuttaa värintoiston täyden suorituskyvyn jo 20 sekunnissa.

EH-LS10500 ei loista pelkällä kuvanlaadullaan. Muotoilunsa ansiosta se nimittäin sulautuu luontevaksi osaksi ympäristöään. Tyylikäs linssinsuojus, piilotettu ohjauspaneeli ja lähes äänetön tuuletin ovat kuin omiaan kotiteatteriin. Laaja linssin siirtoväli auttaa, jos laite joudutaan sijoittamaan sivuun keskilinjasta. Optiikan moottorointi lisää osaltaan helppokäyttöisyyttä, sillä sen avulla voidaan säätää linssin siirtoa, zoomausta ja tarkennusta.

Elokuvia useissa eri kuvasuhteissa katselevat harrastajat arvostavat varmasti EH-LS10500:n linssin asennon esiasetuksia. Muistipaikkoihin voi tallentaa kätevästi jopa 10 asetusta aina kuvasuhteeseen 2.4:1 saakka.

EH-LS10500 tulee saataville joulukuussa 2016 hintaan: (sis. Alv) 7.593,97 EUR.

Tärkeimmät ominaisuudet:

HDR-tuki

Ultra HD Blu-ray ‑tuki

Valoteho 1 500 lumenia

Lampun kesto 30 000 tuntia säästötilassa2

4K-skaalaus

Kahden laservalonlähteen tekniikka

Moottoroitu linssinsiirto ± 90 % pystysuunnassa ja ± 40 % vaakasuunnassa sekä linssin 2,1-kertainen zoomaus

3LCD-heijastinpaneelit

Värintoiston enimmäissuorituskyky jo 20 sekunnissa

10 linssin asennon esiasetusta, enimmäiskuvasuhde 2.4:1

2D-kuvan muunto 3D-muotoon, 3D-syvyyssäätö

Kaikilla osilla kolmen vuoden takuu

Hiljainen tuuletin (19 dB säästötilassa)

[1] Epsonin 4K-skaalaustekniikan avulla.

[2]Laskelman perusteet: päivittäin katsottavan elokuvan keskipituus 105 minuuttia, lamppu säästötilassa.

Tietoja Epsonista

Epson on kansainvälinen innovaatioiden edelläkävijä, jonka tarjoamien tuotteiden valikoima ulottuu mustesuihkutulostimista ja -tulostusjärjestelmistä, 3LCD-projektoreista sekä teollisuusroboteista tunnistimiin ja muihin mikrolaitteisiin. Epsonin tavoitteena on ylittää asiakkaidensa odotukset luomalla pienikokoisia ja energiaa säästäviä tarkkuuslaitteita niin yritysten, kotikäyttäjien, kaupallisten toimijoiden kuin teollisuudenkin käyttöön.

Japanissa sijaitsevan Seiko Epson Corporationin johtama Epson-konserni koostuu eri puolilla maailmaa sijaitsevista 94 yrityksestä, joissa työskentelee yli 73 000 työntekijää. Epsonilla ollaan ylpeitä yrityksen jatkuvasta panostuksesta ympäristönsuojeluun ja paikallisiin yhteisöihin.

http://global.epson.com/

Tietoja Epson Europesta

Amsterdamissa sijaitseva Epson Europe B.V. on konsernin Euroopan, Lähi-idän, Venäjän ja Afrikan toimintojen päämaja. Epson Europe työllistää 1 700 henkilöä ja sen myynti tilivuonna 2013 oli 1 517 miljoonaa euroa

http://www.epson.eu

Ympäristövisio 2050

http://eco.epson.com/