Epsonin ensimmäisen interaktiivisen sormikosketusprojektorin avulla koko luokka voi osallistua

Epson tunnetaan kirkkaudestaan ja luotettavuudestaan – EB-5-sarja tuo hienoja uutuusominaisuuksia tuttujen vahvuuksien rinnalle

Epsonin ensimmäisen interaktiivisen sormikosketusprojektorin avulla koko luokka voi osallistua

22. tammikuuta 2014 – Epson julkisti uuden erittäin lyhyen heijastusetäisyyden opetusprojektorimallistonsa tänään BETT UK -tapahtumassa. Mallistoon kuuluu Epsonin ensimmäinen sormikosketuksella toimiva interaktiivinen projektori. EB-595Wi:n käyttäjät voivat olla vuorovaikutuksessa heijastetun kuvan kanssa sormen kosketuksella. Näin opettajat ja opiskelijat saavat tilanteen konkreettisesti haltuunsa ja oppitunnit tempaavat mukaansa paremmin kuin koskaan; mitä voikin odottaa maailman johtavalta interaktiivisten projektorien valmistajalta[1]. EB-5-sarja tulee myyntiin toukokuussa 2014.

Opettajat, luennoijat ja opiskelijat voivat kommentoida suoraan heijastettuun kuvaan joko EB-595Wi:n kuutta sormikosketuspistettä tai laitteen kahta interaktiivista kynää käyttäen. Muistiinpanojen kirjoittaminen, kaavioiden piirtäminen ja merkintöjen tekeminen videoiden päälle on helpompaa kuin koskaan. Taululla näkyviä säätimiä käyttäen on helppo vaihtaa dioja, valita sisääntuloja tai jopa tallentaa kuvitusta – kaikki sormen kosketuksella. Erittäin lyhyen heijastusetäisyyden ansiosta käyttäjät voivat olla suorassa vuorovaikutuksessa esitystensä kanssa. Samalla varjot ja häikäisy pysyvät minimissä.

Trevor Holt, Epson Europen tuotepäällikkö, sanoo: "Sormikosketustekniikassa interaktiivisuus ja luonnolliset eleet ovat kaikki kaikessa. Opettelua ei vaadita. Sormikosketuksesta tulee opettajille uskomattoman hyödyllinen apuväline. He voivat korostaa tiettyjä seikkoja nopeasti tai tehdä lisähuomioita oppitunnin aikana, eikä heidän tarvitse etsiä ensin interaktiivista kynää. Opiskelijat pääsevät välittömästi käsiksi kuvaan ja voivat antaa oman panoksensa. Laitteen kahta interaktiivista kynää voi silti käyttää halutessaan. Siinä piilee yksi tämän tuotteen hienouksista.”

Laitteen kaksi interaktiivista kynää ovat uuden parannetun, kevyen rakenteensa ansiosta helpot käyttää ja ne reagoivat entistäkin paremmin. Opettajat ja opiskelijat voivat kirjoittaa taululle samaan aikaan, joten yhteistyö sujuu entistä helpommin. EB-595Wi:n ainutkertaiset ominaisuudet takaavat, että kirjoittaminen, piirtäminen ja kommentointi on mahdollista aina taulun nurkkiin asti.Asentaminen käy ilman ohjaimia, ja laite kalibroituu automaattisesti. Liikkeelle pääsee siis helposti. Valittavissa on myös tietokoneeton tila, joten kommentteja tehdäkseen opettajan ei tarvitse välttämättä edes avata tietokonettaan.

Osa uutta mallistoa

EB-595Wi on osa uutta erittäin lyhyen heijastusetäisyyden projektorien EB-5-mallistoa. Mallistoon kuuluu sekä interaktiivisia että ei-interaktiivisia malleja, WXGA- ja XGA-resoluutiot sekä edellistä sarjaa parempi, jopa 3 300 lumenin valoteho. Kaikki mallit hyötyvät Epsonin 3LCD-tekniikasta, joka takaa korkean kuvanlaadun yhtä suurella valkoisen ja värillisen valon teholla. Se varmistaa eläväiset värit ja kirkkaat kuvat jopa päivänvalossa – väreillä, jotka ovat kilpailijoita jopa kolme kertaa kirkkaammat[2].Projektoreissa on myös pitkäkestoiset lamput. Lamppujen kestoa lisäävät virransäästötila, dynaaminen lamppujen hallinta ja automaattinen kirkkauden säätö. Kaksi VGA- ja kaksi HDMI-tuloliitäntää varmistavat laajan liitettävyyden.

Kaikkia EB-5-sarjan projektoreita voi käyttää myös langattomasti. Sen ansiosta sisältöjä voi jakaa monista älylaitteista iProjection-sovelluksen avulla[3]. Valvojatoiminnon avulla opettajat ja opiskelijat voivat jakaa sisältöjään samanaikaisesti. Ohjaus pysyy kokonaan opettajilla, ja he voivat päättää, milloin opiskelijoiden sisältöä näytetään. Tämä sopii erinomaisesti yhteistyötä korostavaan opetus- tai koulutusympäristöön.

Tärkeimmät ominaisuudet:

EB-595WiEB-585WiEB-575WiEB-585WEB-575WEB-580EB-570
Yhtä korkea valkoisen ja värillisen valon teho (lumenia)3 3003 3002 7003 3002 7003 2002 700
TarkkuusWXGAWXGAWXGAWXGAWXGA●GA●GA
Lampun kesto (virransäästötila)6 000 tuntia6 000 tuntia10 000 tuntia6 000 tuntia10 000 tuntia6 000 tuntia10 000 tuntia
Erittäin lyhyt heijastusetäisyys Etäisyyssuhde0.27:10.27:10.27:10.27:10.27:10.31:10.31:1
Kahden kynän käyttö----
Interaktiivisuus sormikosketuksella------
2 HDMI-tuloliitäntää HD-kuvaa ja -ääntä varten
Kolme toimintoa yhdessä -USB-näyttö
Kommentointi ilman tietokonetta -tila----
Projektorin säätimet taululla----
Easy Interactive Tools 3.0----
Sisältää kannattimet seinälle kiinnitystä varten
Wi-Fi-yhteensopiva

Toimittajalle

Tietoja Epsonista

Epson on kansainvälinen innovaatioiden edelläkävijä, jonka tarjoamien tuotteiden valikoima ulottuu mustesuihkutulostimista ja -tulostusjärjestelmistä, 3LCD-projektoreista sekä teollisuusroboteista tunnistimiin ja muihin mikrolaitteisiin. Epsonin tavoitteena on ylittää asiakkaidensa odotukset luomalla pienikokoisia ja energiaa säästäviä tarkkuuslaitteita niin yritysten, kotikäyttäjien, kaupallisten toimijoiden kuin teollisuudenkin käyttöön.

Japanissa sijaitsevan Seiko Epson Corporationin johtama Epson-konserni koostuu eri puolilla maailmaa sijaitsevista 94 yrityksestä, joissa työskentelee yli 73 000 työntekijää. Epson panostaa jatkuvasti ympäristönsuojeluun ja paikallisiin yhteisöihin.

http://global.epson.com

Tietoja Epson Europesta
Amsterdamissa sijaitseva Epson Europe B.V. on konsernin Euroopan, Lähi-idän, Venäjän ja Afrikan toimintojen päämaja. Epson Europe työllistää 1 655 henkilöä ja sen myynti tilivuonna 2012 oli 1 540 miljoonaa euroa. http://www.epson.eu

Ympäristövisio 2050
http://eco.epson.com[1]Lähde: Futuresource Consulting Limited, www.futuresource-consulting.com

[2]Verrattuna johtaviin yhden sirun DLP-yritys- ja opetusprojektoreihin heinäkuusta 2011 kesäkuuhun 2012 koottujen NPD-tietojen perusteella. Värikirkkaus (värivaloteho) mitataan IDMS 15.4 -standardin mukaisesti. Värien kirkkaus vaihtelee käyttöolosuhteiden mukaan. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.epson.fi/clo

[3]iProjection-sovellus on saatavissa Android- ja iOS-laitteisiin