Epsonille EcoVadisin platinaluokitus kestävän kehityksen periaatteiden noudattamisesta

Tunnustus sijoittaa Epsonin teknologiayritysten 1 %:n parhaimmistoon kestävän kehityksen saralla

Epsonille EcoVadisin platinaluokitus kestävän kehityksen periaatteiden noudattamisesta

Epsonille EcoVadisin platinaluokitus kestävän kehityksen periaatteiden noudattamisesta

Tunnustus sijoittaa Epsonin teknologiayritysten 1 %:n parhaimmistoon kestävän kehityksen saralla

- Epson Europe, 27.10.2020 –

Riippumattomia arviointeja suorittava EcoVadis on myöntänyt Epsonille platinaluokituksen Epsonin yhteiskuntavastuullisesta toiminnasta [1] Platinaluokitus on ollut mahdollista saada vuodesta 2020, ja se kertoo, että Epson sijoittui alansa 1 %:n parhaimmistoon [2] Edellisenä kolmena vuotena Epson sai kultaluokituksen. Kultaluokitus myönnetään yrityksille, jotka sijoittuvat parhaan 5 %:n joukkoon kaikista arvioiduista yrityksistä.

Epson sai platinaluokituksen tunnustuksena maailmanlaajuisista yhteiskuntavastuuhankkeistaan. EcoVadisin arvioinneissa pureudutaan neljään osa-alueeseen: ympäristöön, työntekijöiden oikeuksiin ja ihmisoikeuksiin, etiikkaan sekä kestävään hankintaan. Epson sai parhaan mahdollisen tuloksen ympäristön osa-alueella sekä korkean tuloksen myös muilla kolmella osa-alueella, mikä nosti sen 1 %:n parhaimmistoon tietokoneita ja niiden oheislaitteita valmistavien yritysten joukossa.

Kazuyoshi Yamamoto, Epson Europen toimitusjohtaja lisää: ”EcoVadisin platinaluokituksen ansiosta asiakkaamme voivat olla varmoja siitä, että Epson tekee kaikkensa toimiakseen vastuullisesti kaikessa toiminnassaan. Vastuullisuus on osa DNA:tamme – se on läsnä kaikessa, mitä teemme. Platinaluokitus tarkoittaa, että asiakkaamme voivat olla varmoja siitä, että liiketoimintamme jokainen osa-alue tarkastetaan ja sertifioidaan riippumattomasti ja että olemme täysin sitoutuneita noudattamaan korkeimpia mahdollisia vastuullisuusstandardeja.”

EcoVadis tarjoaa riippumattoman, luotettavan ja yhteisen alustan yli 65 000 ryhmän ja yrityksen arviointiin 200 eri teollisuudenalalla ja 160 eri maassa. Arvioinnit tehdään käyttäen yhteiskuntavastuun arviointikriteereitä, jotka perustuvat tuhansien ulkoisten tahojen, kuten kansalaisjärjestöjen, ammattiliittojen, kansainvälisten järjestöjen, paikallishallintojen ja tilintarkastusorganisaatioiden, vastuullisuusstandardeihin.

Epson pyrkii hyödyntämään tehokkaita, kompakteja ja tarkkoja tekniikoitaan edistääkseen innovointia neljällä osa-alueella, joista yksi ovat mustesuihkutulostimet. Uskomme, että teknologiamme voivat auttaa vähentämään ympäristövaikutuksia ja lisäämään tuottavuutta ja että ne voivat olla merkittävässä roolissa yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemisessa ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa.

Epson pyrkii toimimaan yhteiskunnan kannalta vastuullisella tavalla ja julkaisee siksi myös tietoja ympäristöaloitteistaan, yhteiskunnallisen arvon luomiseen liittyvistä saavutuksistaan, hallintoonsa liittyvistä seikoista sekä muista yhteiskuntavastuutoimistaan integroiduissa raportissaan ja vastuullisuusraportissaan. Tiedot julkaistaan myös yhtiön verkkosivuston yhteiskuntavastuuosiossa.

Viitteet

■ Epsonin yhteiskuntavastuu ja ympäristö https://global.epson.com/SR/

Tietoja Epsonista
Epson on globaali teknologian edelläkävijä, joka on sitoutunut tulemaan korvaamattomaksi yhteiskunnalle yhdistämällä ihmisiä, asioita ja tietoja ainutlaatuisilla, tehokkailla, kompakteilla ja tarkoilla teknologioillaan. Yritys panostaa ennen kaikkea innovoinnin edistämiseen sekä asiakkaiden odotusten ylittämiseen mustesuihkutulostimien, visuaalisen viestinnän, puettavan tekniikan ja robotiikan saralla. Epson on ylpeä saavutuksistaan kestävän yhteiskunnan toteuttamiseksi sekä parhaillaan käynnissä olevista toimistaan, jotka edistävät YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista. Japanissa sijaitsevan Seiko Epson Corporationin johtaman Epson-konsernin vuotuinen liikevaihto on yli biljoona Japanin jeniä.
 

www.global.epson.com/

 

[1] EcoVadis on riippumaton, luotettava ja yhteistyössä muiden tahojen kanssa toimiva alusta, joka arvioi yritysten käytäntöjä ja toimia sekä niiden julkaisemia tietoja ympäristöasioiden, työntekijöiden oikeuksien ja ihmisoikeuksien, etiikan ja kestävän kehityksen mukaisen hankinnan saralla. EcoVadisin ainutlaatuinen CSR-arviointimenetelmä kattaa yli 200 hankintakategoriaa 160 eri maassa. Yli 65 000 yritystä toimii yhteistyössä EcoVadisin kanssa riskien vähentämiseksi, innovoinnin edistämiseksi sekä kauppakumppanien välisen avoimuuden ja luottamuksen lisäämiseksi.

[2] Tietokoneita ja niiden oheislaitteita valmistavien yritysten ala.