Epson tuo markkinoille SurePress L-6034VW:n, digitaalisen etikettipainokoneen

Epsonin ensimmäinen teollinen painokone, joka hoitaa painatuksen yhdessä vaiheessa UV-mustetta ja uusia PrecisionCore-teknologiaa käyttämällä

Epson tuo markkinoille SurePress L-6034VW:n, digitaalisen etikettipainokoneen

24. syyskuuta 2013 –Epsonin digitaalisten etikettipainokoneiden tuotevalikoima laajentuu uudella tulokkaalla, eilenn julkaistulla digitaalisella SurePress L-6034VW -etikettipainokoneella. SurePress L-6034VW on Epsonin ensimmäinen teollinen yksivaihepainokone, joka käyttää Epsonin uutta PrecisionCoreTM-linehead teknologiaa. Se on myös Epsonin ensimmäinen tuote, jossa käytetään Epsonin uutta LED-kiinnitettyä UV-mustetta yhdessä digitaalisen linjakytketyn lakkaustekniikan kanssa.

Pienikokoinen SurePress L-6034VW painaa laadukasta jälkeä luotettavasti, joustavasti ja suorituskykyisesti.Se sopii ihanteellisesti etikettikonverttereille, jotka ostavat ensimmäisen digitaalisen etikettipainokoneensa tai haluavat laajentaa nykyistä tuotantoaan painokoneella, joka painaa luotettavasti korkealaatuisia etikettejä vuorokauden läpi, kaikkina viikonpäivinä ja ilman käyttökatkoja.

Uusi painokone esiteltiin ensimmäisen kerran prototyyppinä Drupa 2012 -messuilla, ja tänään sen lopullinen versio esitellään Labelexpo Europe -messuilla Brysselissä. Sitä on saatavissa kahtena mallina: CMYK-mustesarjaa ja lakkaa sekäkorkean opasiteetin valkoista mustetta käyttävänä mallina (SurePress L-6034VW) ja vastaavana mallina, joka ei käytä valkoista mustetta (SurePress L-6034V).

SurePress L-6034VW on kokonaan Epsonin kehittämä ja valmistama painokone, joka on suunniteltu tuottamaan korkealaatuisia, erittäin kestäviä, lyhyinä–keskipitkinä sarjoina painettavia etikettejä tavalliselle filmi- ja paperietikettialusmateriaaleille, joiden leveys on 80–340 mm. Kovetusprosessissa käytetään energiankulutusta pienentäviä LED-valoja. Painokoneella voi myös painaa lämpöherkille alusmateriaaleille, kuten polyeteenille(PE), ja se laajentaa siten mahdollisten alusmateriaalien valikoimaa.

Epsonin SurePress L-6034VW -painokone on erittäin luotettava ja jatkuvasti valmis käytettäväksi pitkälle kehitettyjen automaattisten valvonta-, ylläpito- ja puhdistusominaisuuksiensa ansiosta. Epsonin uusi Nozzle State Analysis -tekniikka tunnistaa automaattisesti, jos suutin ei toimi ja puhdistaa ja palauttaa sen toimintakuntoon nopeasti. Painatus keskeytyy erittäin harvoin, eivätkä keskeytykset vaikuta laatuun. Tämä on tärkeä ominaisuus, joka vähentää hukka-aikaa ja hukkaväriä ja takaa luotettavan ja jatkuvan painatuksen.

Uusi PrecisionCore-teknologia on keskeisessä roolissa SurePress L-6034VW:ssä ja mahdollistaa painokoneen suuren suorituskyvyn, erinomaisen luotettavuuden, vähäisen huoltotarpeen ja alhaiset käyttökustannukset. Jokainen painokoneen kuudesta tulostuspäästä käsittää 11 PrecisionCore-tulostuspäämoduulia (yhteensä 52 800 suutinta), jotka takaavat tarkan ja laadukkaan painojäljen erittäin tarkan pisteiden hallinnan ja suuren alkuperäisresoluution ansiosta. Tulostuspää on säädetty toimimaan Epsonin uuden, vähäenergisten LED-valojen avulla kiinnitetyn värin ja linjakytketyn digitaalisen lakkaustekniikan kanssa. Se tarjoaa parhaan mahdollisen laadun (600 x 600 dpi), suuren painatusnopeuden (15 m minuutissa), eloisien värien, pehmeidenväriliukujen sekä hienovaraisen tekstin, rivien ja kuvien yhdistelmän. 

SurePress L-6034VW pystyy painamaan suuren opasiteetin valkoisella musteella sekä aluksi että lopuksi, millä se tehostaa kuvan erottuvuutta kirkkailla ja metallialusmateriaaleilla ja laajentaa painettavien etikettien valikoimaa. Painokoneessa on myös innovatiivinen digitaalinen lakkaustoiminto, joka lyhentää painatusaikaa ja vähentää kustannuksia lisäämällä painatuksen aikana matta- ja kiiltoväriä – ja jopa näiden yhdistelmän – kuvioituina tai selektiivisinä kohdelakkaustehosteina, mikä suurentaa pintavaihtoehtojen valikoimaa. Tämän voi tehdä samalle etiketille, tai sen voi määrittää vaihtelemaan etikettikohtaisesti samassa painatusajossa.

Uusi SurePress L-6034VW on uuden sukupolven versio Epsonin jo markkinoilla olevasta Surepress L-4033AW -etikettipainokoneesta, ja se soveltuu kaikenlaisiin tarpeisiin laajempien teknisten ominaisuuksien ja toimintovaihtoehtojen ansiosta. Seitsemänvärinen Surepress L-4033AW on markkinoiden ainoa vesipitoista mustesuihkutekniikkaa käyttävä digitaalinen etikettipainokone. Se soveltuu täydellisesti korkeatasoisten, erittäin lyhyiden painatussarjojen etikettien painatukseen – erityisesti jos painatusmateriaali on pinnoittamatonta ja kuvioitua paperia. Vaihtoehtoisesti uutta SurePress L-6034VW:tä voi käyttää suuremman tuotantokapasiteetin yksivaihepainokoneena lyhyiden–keskipitkien painatussarjojen painatuksessa. SurePress L-6034VW nostaa UV-mustepohjaisen etikettipainatuksen uudelle laatutasolle ja laajentaa painatuksessa käytettävien alusmateriaalien valikoimaa.

”SurePress L-6034VW:n markkinoille tulon myötä olemme ainutlaatuisessa markkina-asemassa, sillä tuotevalikoimaamme kuuluu nyt kaksi hyvin erilaista, kahta erilaista mustesarjaa käyttävää painokonetta”, kertoo Epson Europen ProGraphics-yksikön johtaja Duncan Ferguson. ”Nyt etikettikonvertterit voivat valita parhaat, asiakkaidensa tuotevalikoimille sopivat vaihtoehdot, joiden ansiosta he voivat kilpailla tehokkaasti tuottoisilla kalliimpien tuotteiden markkinoilla pitäen samalla kustannukset kurissa.”

SurePress L-6034VW- ja L-6034V-mallien toimitukset alkavat ensi kesänä.

Tärkeimmät ominaisuudet:

Saatavissa kahtena mallina: valkoista väriä käyttävänä (SurePress L-6034VW) ja ilman valkoista väriä (Surepress L-6034V)

Epsonin PrecisionCore-linehead mustesuihkutekniikka

Epsonin LED-kiinnittyvä CMYK-UV-mustesarja, johon on saatavissa valkoinen väri ja digitaalinen lakkaustoiminto

Painotarkkuus 600 x 600 dpi:tä

Painatusnopeus 15 metriä minuutissa

Suurin sallittu painettava etiketin leveys: 330 mm

Painaa 80–340 mm:n levyiselle ja 80–320 mikrometrin paksuiselle filmille ja paperille

Riittoisa mustejärjestelmä, jossa käytetään 3 litran mustekasetteja

Pitkäkestoinen, vähän energiaa käyttävä LED-valonlähde kiinnitykseen ja kovetukseen

Linjakytketty Corona-käsittely-yksikkö ja ylimääräinen UV-kiinnitysyksikkö

Nozzle State Analysis -tekniikka vähentää käyttökatkoja

Helposti käytettävissä auki-/takaisinrullausyksikkö, jossa on erittäin tarkka ohjain

Toimittajalle:

Tietoja Epsonista

Epson on kansainvälinen innovaatioiden edelläkävijä, jonka tarjoamien tuotteiden valikoima ulottuu mustesuihkutulostimista ja -tulostusjärjestelmistä, 3LCD-projektoreista sekä teollisuusroboteista tunnistimiin ja muihin mikrolaitteisiin. Epsonin tavoitteena on ylittää asiakkaidensa odotukset luomalla pienikokoisia ja energiaa säästäviä tarkkuuslaitteita niin yritysten, kotikäyttäjien, kaupallisten toimijoiden kuin teollisuudenkin käyttöön.

Japanissa sijaitsevan Seiko Epson Corporationin johtama Epson-konserni koostuu eri puolilla maailmaa sijaitsevista 96 yrityksestä, joissa työskentelee yli 68 000 työntekijää. Epsonilla ollaan ylpeitä yrityksen jatkuvasta panostuksesta ympäristönsuojeluun ja paikallisiin yhteisöihin.

http://global.epson.com/

Tietoja Epson Europesta
Amsterdamissa sijaitseva Epson Europe B.V. on konsernin Euroopan,
Lähi-idän, Venäjän ja Afrikan toimintojen päämaja. Epson Europe työllistää 1 727 henkilöä, ja sen myynti tilivuonna 2012 oli 1 540 miljoonaa euroa. http://www.epson.eu

Ympäristövisio 2050
http://eco.epson.com/