Epson ja AVS toteuttavat yhteistyössä Jerusalemin vanhankaupungin muureihin heijastettavan jättimäisen valo-show’n

20 synkronoitua EB-L25000U-laserprojektoria luovat huikean 4 500 neliömetrin esityksen

Epson ja AVS toteuttavat yhteistyössä Jerusalemin vanhankaupungin muureihin heijastettavan jättimäisen valo-show’n

24. toukokuuta 2017 Jerusalemin vanhankaupungin muurit valaistaan Epsonin lasertekniikka käyttävillä EB-L25000U – installaatioprojektoreilla. Tämä on erittäin kunnianhimoinen projekti ja yksi vaativimmista Israelissa koskaan nähdyistä audiovisuaalisista taidonnäytteistä. Projektissa 20 synkronoidusti toimivaa projektoria elävöittävät 4 500 neliömetriä vanhankaupungin muureja värikkäin animoiduin kuvituksin. Samaan aikaan sata valaistua lennokkia luovat taivaalle erilaisia muodostelmia ja sanomia.

Esitys sijoittuu Jaffan portin ja Habonimin puutarhan väliin. Projektissa yhdistyy hienolla tavalla uusi ja vanha: moderni tekniikka projektoreissa ja lennokeissa sekä lähes viisisataa vuotta vanha muuri. Kaupungin historiaa havainnollistetaan värikkäin kuvin kuumassa ja pölyisessä eli projektoreille hankalassa ympäristössä.

”Kun yritystämme pyydettiin mukaan yhteen suurimmista Israelissa koskaan toteutetuista multimediaprojekteista, oli selvää, että suunnittelussa oli päästävä mielikuvituksen tuolle puolen – oli pystyttävä luomaan totuttuja rajoja rikkova sisältö- ja ideakokonaisuus hyödyntäen teknologian uusimpia saavutuksia”, kertoo Malki Shem-Tov, hankkeen yhteistuottaja ja AVS:n toinen toimitusjohtaja. AVS on yksi Israelin suurimmista ja pisimmälle erikoistuneista multimediaratkaisuihin keskittyneistä yrityksistä. Projektissa hyödynnettiin AVS:n lukuisissa isoissa tapahtumissa hankkimaa monipuolista kokemusta ja teknistä osaamista.

20 projektoria ja kuusi kilometriä kaapelia

AVS asensi Epson Israelin strategisen kumppanin, S.A. Systems Ltd:n avustuksella 20 Epson-projektoria ja kuusi kilometriä valokuitukaapelia, jolla kuva-aineisto siirretään projektoreihin. Lisäksi asennettiin sata keskitintä. ”Esitys, jonka israelilaiset pääsivät näkemään avajaisiltana ja joka on nähtävillä tämän vuoden heinäkuun puoliväliin asti, on kahden kuukauden intensiivisen suunnittelun lopputulos”, sanoo Epson Europen ammattitason näyttölaitteiden kehityspäällikkö Lee Harrison, joka matkusti Israeliin tämän jättiprojektin valvojaksi ja neuvonantajaksi.

”AVS:n tiimi, valitsi projektiin Epsonin EB-L25000U:n. Tämä malli on avannut Epsonille aivan uuden aikakauden suurissa kiinteissä projektioissa”, Harrison jatkaa. ”Uusi lippulaivaprojektori on jo käytössä konferensseissa, ulkoilmatapahtumissa ja muissa suurissa esityksissä maailmalla. EB-L25000U on kevyempi ja pienempi kuin vastaavat kilpailevat mallit¹, mutta sen valonlähde on silti erittäin tehokas: 25 000 lumenia. Projektori on lisäksi erittäin kestävä ja sietää hyvin erilaisia ympäristön haittatekijöitä. Tämä on tärkeä ominaisuus, kun laitteen on toimittava tauotta Jerusalemin 35-asteisessa pölyisessä helleilmassa.”

Kestävä ratkaisu kaikkein ankarimpiin olosuhteisiin

Epson Israelin toimitusjohtaja Oren Fleisherin mukaan uudet laserprojektorit ovat merkittävä suorituskyvyn kehitysloikka, joka vahvistaa yhtiön asemaa projektiomarkkinoiden kärkitoimijana. Hän toteaa: ”Futuresource² on nimennyt Epsonin projektorien kärkivalmistajaksi maailmassa. Kilpailu on kovaa monelta eri suunnalta, joten markkinajohtajuutta ei voi pitää minään selviönä. Osittain Epsonin menestys pohjautuukin siihen, että olemme globaali ykkönen myös innovoinnissa. Tämä projekti on yksi esimerkki päämäärästämme: Haluamme tarttua asiaan, jota kukaan ei ole pitänyt mahdollisena ja jota ei ole onnistuttu ratkaisemaan. Pyrimme sitten toimimaan nopeuttavana voimana, joka vie ratkaisun vielä askeleen pidemmälle, kuunnellen silti asiakkaiden toiveita herkällä korvalla.”

Kestävä ja luotettava EB-L25000U soveltui erinomaisesti kuumaan ja pölyiseen ympäristöön, jossa projektorin oli suoriuduttava tehtävästään. Lisäksi EB-L25000U oli helppo asentaa, koska asennus- ja heijastuskulman voi valita vapaasti projektorin optimoidun jäähdytysjärjestelmän ansiosta. Tukeva putkikehikko ja aluslevy ehkäisevät puolestaan kuljetuksen ja asennuksen aikaisia kolhuja. Ilmatiiviiseen optiseen yksikköön ja epäorgaaniseen fosforikiekkoon perustuvan rakenteen ansiosta projektori toimii 20 000 tuntia luotettavasti³ ilman huoltoa. Esimerkiksi kuvatun kaltaisten festivaalien järjestäjät voivat siis luottaa katkottomaan huolettomaan toimintaan ja vähäiseen ylläpitotarpeeseen.

-Ends-

¹ Syyskuun 2016 tilanteen mukaan.

² Eniten myytyjä yksikköjä vähintään 500 lumenin projektorien markkinoilla. Futuresource Consulting Limitedin tekemä tutkimus kattaa ajanjakson 2001–2016.

³ Arvio ajasta, jonka kuluttua kirkkaus on pienentynyt 50 prosenttiin ensimmäisestä käyttökerrasta. Mittaus on tehty nopeutetussa elinikätestissä, jossa hiukkasmääräoletuksena on 0,04–0,20 mg/m3. Aika vaihtelee käyttöolosuhteiden ja -ympäristöjen mukaan.