Epson sitoutuu olemaan hiilinegatiivinen ja lopettamaan kaivannaisten käytön täysin vuoteen 2050 mennessä

Epson Europen uusi toimitusjohtaja Yoshiro Nagafusa iloitsee Epsonin kestävään tulevaisuuteen keskittyvästä visiosta

Epson sitoutuu olemaan hiilinegatiivinen ja lopettamaan kaivannaisten käytön täysin vuoteen 2050 mennessä

Maailmanlaajuinen teknologiayritys Epson on esitellyt kestävään tulevaisuuteen keskittyvän visionsa, johon kuuluu muun muassa sitoutuminen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen Pariisin ilmastosopimuksessa asetetun 1,5 °C:n tavoitteen mukaisesti vuoteen 2030 mennessä. Epson liittyy myös maailmanlaajuiseen RE100-hankkeeseen, jossa mukana olevat yritykset ovat sitoutuneita käyttämään pelkkää uusiutuvaa sähköä. Epsonin tavoitteena on saavuttaa tämä virstanpylväs vuoteen 2023 mennessä. Lisäksi Epson on sitoutunut olemaan hiilinegatiivinen ja lopettamaan kaivannaisten käytön täysin vuoteen 2050 mennessä. Yritys raportoi säännöllisesti maailmanlaajuisesta edistymisestään tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Epson Europelle uusi toimitusjohtaja

Epson Europen toimitusjohtajaksi nimitettiin 1.4.2021 Yoshiro Nagafusa, joka toimi aiemmin Epson Europen CISMEA-alueen infrastruktuurin ja myyntitoimintojen optimoinnista vastaavana vanhempana varatoimitusjohtajana. Lisäksi Nagafusa on toiminut useissa johtavissa tehtävissä Epsonilla sekä Euroopassa että maailmanlaajuisesti yli 30-vuotisen Epson-uransa aikana.

Hän kommentoi tätä ympäristösitoumuksia seuraavasti: ”Me Epsonilla pyrimme käyttämään ja kehittämään teknologioita tavoilla, jotka voivat auttaa tukemaan yhteiskuntaa kasvavissa ongelmissa, joista ilmastonmuutos on yksi merkittävimpiä. Olen erityisen ylpeä uudesta roolistani Epson Europen johdossa nyt, kun yrityksemme on astumassa tähän uuteen aikakauteen. Odotan innolla Euroopan toimintojemme johtamista tässä vaiheessa, jossa alamme vähentää Epsonin tuotteiden, palvelujen ja toimitusketjujen ympäristövaikutuksia.”

Uusittu Epson 25 -visio ja ympäristövisio 2050

Epson julkisti hiljattain uusitun Epson 25 -visionsa, joka ohjaa yritystä kohti sen kestävää kehitystä ja yhteisöjen auttamista koskevien tavoitteiden saavuttamista. Epsonin vahva sitoutuminen kestävään kehitykseen ja siihen liittyvät saavutukset ovat jo nostaneet yrityksen kymmenen parhaan yrityksen joukkoon markkinatuntemusta tarjoavan IDC:n kestävyyskehyksessä, jossa Epson sai keskivertoa paremman tuloksen kaikilla mitatuilla indekseillä. Epsonin uusittu ympäristövisio 2050 vahvistaa näitä tavoitteita sekä pyrkimystä olla hiilinegatiivinen ja lopettaa kaivannaisten käyttö täysin vuoteen 2050 mennessä hiilestä irtautumisen ohjelmalla, edistämällä kiertotaloutta, asiakkaiden ympäristövaikutuksia vähentämällä sekä innovatiivisia ympäristöteknologioita kehittämällä.

Jorma Lempinen, Epson Suomen maajohtaja, lisää: ”Uusi ympäristövisio 2050 ja uusi RE100-jäsenyytemme ovat merkittäviä merkkipaaluja yrityksellemme. Tämä uudistettu visio on osoitus siitä, kuinka pitkälle olemme yrityksenä jo päässeet, ja myös siitä, mihin haluamme olla menossa, minkä todistavat kunnianhimoiset ja mitattavissa olevat tavoitteemme.”

RE100

Epson ilmoitti 15.4.2021 liittyvänsä maailmanlaajuiseen RE100-hankkeeseen, jossa on mukana suuria ja vaikutusvaltaisia yrityksiä, jotka ovat sitoutuneita käyttämään pelkkää uusiutuvaa energiaa. Epson etenee nopeasti kohti tätä tavoitetta: esimerkiksi 26.3.2021 yritys ilmoitti, että kaikki Nagafusan johtaman alueen toimipaikat siirtyvät käyttämään pelkkää uusiutuvaa sähköä 1.4.2021 alkaen. Tämä uutinen seurasi Epsonin 16.3.2021 antamaa ilmoitusta, jossa yritys kertoi, että kaikki sen konsernin toimipaikat ympäri maailmaa tulevat käyttämään pelkkää uusiutuvaa energiaa kaikissa sähkötarpeissaan vuoteen 2023 mennessä.

Loppu

Tietoja Epsonista

Epson on maailmanlaajuinen teknologiajohtaja, joka on sitoutunut toimimaan vastuullisesti ja auttamaan yhteisöjä resurssitehokkailla ja kompakteilla laitteillaan. Niiden tarkkuus ja digitaalinen teknologia tuovat ihmiset, asiat ja tiedot yhteen. Yritys pyrkii ratkaisemaan yhteiskunnallisia ongelmia innovaatioilla, joiden käyttökohteita ovat muun muassa koti- ja toimistotulostus, kaupallinen ja teollinen painotoiminta, valmistava teollisuus sekä visuaaliset ja lifestyle-kohteet. Epson tavoittelee hiilinegatiivisuutta ja pyrkii luopumaan öljyn, metallin ja muiden uusiutumattomien kaivannaisten käytöstä vuoteen 2050 mennessä. Japanissa sijaitsevan Seiko Epson Corporationin johtaman Epson-konsernin vuotuinen liikevaihto on noin biljoona Japanin jeniä.

global.epson.com/