Epson PaperLab tulee Eurooppaan

PaperLab mullistaa kierrätyksen toimistossa muuttamalla jätepaperin tulostuskelpoiseksi toimistopaperiksi kuivaprosessin avulla

Epson PaperLab tulee Eurooppaan

Maailmanlaajuinen teknologiajohtaja ja innovaattori Epson esittelee PaperLabin ensimmäistä kertaa Euroopassa ensi vuonna. PaperLab on maailman ensimmäinen1 toimistojen kompakti paperinvalmistusjärjestelmä, joka pystyy tuottamaan uutta paperia turvallisesti revitystä jätepaperista*2 käyttäen hyvin vähän vettä*3.

PaperLab-konsepti esitellään ensimmäistä kertaa Euroopassa CeBIT-tapahtumassa (Hannoverissa 20.–24. maaliskuuta) osana Epsonin uusimman innovatiivisen, kompaktin, ympäristötehokkaan ja tarkan työpaikkateknologian laajaa esittelyä. Epsonin pääjohtaja Minoru Usui tulee CeBIT-tapahtumaan esittelemään PaperLabin, ja julkistamaan Epsonin uusimman valikoiman työpaikkojen innovatiivista tekniikkaa.

Epsonin pääjohtaja Minoru Usui kommentoi: ”PaperLabin julkaisun myötä Epson on sitoutunut kehittämään todella innovatiivista, ympäristötehokasta tekniikkaa, joka on suunniteltu muuttamaan työpaikan toimintatapoja ja käytäntöjä. PaperLabin avulla toimiston jätepaperi voidaan kierrättää kuivaprosessilla. Näin luodaan toimiston oma ”ekosysteemi”, joka vähentää hiilidioksidipäästöjä, lisää keräys-, hävitys- ja logistiikkasäästöjä, varmistaa luottamuksellisten asiakirjojen turvallisen hävittämisen, ja säästää vettä, jota käytetään valtavia määriä perinteisissä kierrätysprosesseissa.”

PaperLab tulee pian kaupallisesti saataville Japanissa. Organisaatiot voivat PaperLabin avulla tuottaa erikokoista, -paksuista, -väristä ja -tyyppistä paperia aina toimistopaperista ja käyntikorttipaperista värilliseen ja hajustettuun paperiin. Muiden alueiden julkaisuaikataulua ei ole vielä määritetty.

”Osana pyrkimystään kestävään kehitykseen Epson on hahmotellut Ympäristövision 2050, jonka tavoitteena on vähentää kaikkien tuotteidemme ja palveluidemme hiilidioksidipäästöjä 90 prosentilla vuoteen 2050 mennessä”, Minoru Usui jatkaa. ”Samalla Epson toteuttaa Epson 25 -yritysvision mukaisesti useita ympäristöhankkeita, jotka auttavat kestävän kehityksen pitkän aikavälin tavoitteiden saavuttamisessa. Neljä painopistealuetta ovat tuotteet, tuotanto, ympäristöä kunnioittava yhteisö ja uudet näkökulmat. Osana siirtymistään ”liikeyrityksestä” ”yhteisölliseksi yritykseksi” Epsonin tavoitteena on tarjota asiakkailleen tehokkaita, kompakteja ja tarkkoja tekniikkoja”.

Epson on jo ottanut suuria askelia kohti ympäristövaikutuksensa pienentämistä tuotteissaan ja valmistusprosesseissaan. Koko vuoden 2015 kestävän kehityksen tietojen mukaan Epson on tähän mennessä vähentänyt hiilidioksidipäästöjä 43 %, jätepäästöjä 33 % ja vedenkulutusta 55 %.

PaperLabin ominaisuudet

1. Toimiston oma kierrätysprosessi

Tavallisesti paperinkierrätys on laaja prosessi, johon yleensä kuuluu jätteen kuljetus toimistosta paperinvalmistus- tai kierrätyslaitokseen. PaperLabin avulla Epson haluaa lyhentää prosessia ja sijoittaa uuden, paikallisen kierrätysprosessin toimistoon.


2. Luottamuksellisten asiakirjojen turvallinen hävittäminen

Tähän saakka organisaatioiden on pitänyt palkata alihankkijoita hoitamaan luottamuksellisten asiakirjojen hävittäminen tai silputa asiakirjat itse. PaperLabin avulla organisaatiot pystyvät kuitenkin hävittämään asiakirjat turvallisesti omissa tiloissaan sen sijaan, että ne luovutettaisiin alihankkijoille. PaperLab hajottaa asiakirjat paperikuiduiksi, joten niiden tiedot häviävät kokonaan.

3. Erilaisten paperilaatujen nopea tuotanto

PaperLab tuottaa ensimmäisen uuden paperiarkin noin kolmessa minuutissa jätepaperin täyttämisestä ja käynnistyspainikkeen painamisesta. Järjestelmä voi tuottaa noin 14 A4-arkkia minuutissa ja 6 720 arkkia kahdeksan tunnin pituisen työpäivän aikana.

Käyttäjät voivat tuottaa erilaisia paperilaatuja tarpeen mukaan eripaksuisista A4- ja A3-toimistopapereista käyntikorttipaperiin, värilliseen paperiin ja jopa hajustettuun paperiin.

4. Ympäristöystävällisyys

PaperLab valmistaa paperia ilman vettä. Tavallisesti yksittäisen A4-paperiarkin valmistukseen kuluu noin kupillinen vettä. Koska vesi on arvokas globaali resurssi, Epson koki kuivaprosessin tarpeelliseksi menetelmäksi.

Lisäksi paperin kierrättäminen toimistotiloissa pienentää ja yksinkertaistaa kierrätysprosessia. Käyttäjät voivat olettaa tarvitsevansa vähemmän uutta paperia ja pienentävänsä kuljetuksen hiilidioksidipäästöjä.

PaperLabin tekniikka

Kompaktien, energiaa säästävien ja tarkkojen teknologioidensa pohjalta Epson pystyy valmistamaan pieniä, energiatehokkaita tuotteita, jotka ovat erittäin tarkkoja ja suorituskykyisiä. Epsonin tulostinliiketoiminta kattaa kuluttaja-, toimisto-, myynti- ja teollisuussektorin, joten Epsonilla on laaja musteiden ja tulostusmateriaalien asiantuntemus sekä kyky tuottaa luotettavia, kestäviä järjestelmiä, jotka toimivat vakaasti.

Näiden lisäksi Epson on kehittänyt PaperLabille ilman vettä toimivan kuivakuituteknologian, joka koostuu kolmesta erillisestä tekniikasta: kuidutuksesta, sidonnasta ja arkinmuodostuksesta.


Kuidutus

Epsonin oman mekanismin avulla jätepaperi muutetaan pitkiksi, ohuiksi, pumpulimaisiksi kuiduiksi. Tämä prosessi tuhoaa luottamukselliset asiakirjat välittömästi ja kokonaan. Koska PaperLab ei käytä vettä, se ei edellytä putkistoa. Tämän sekä pienen kokonsa takia järjestelmä on helppo asentaa toimistoon tai varastoon.

Sidonta

Kuidutettuun materiaaliin voi lisätä erilaisia sidosaineita lisäämään paperin sitovuutta, valkoisuutta, väriä, tuoksua, tulenkestävyyttä ja muita tietyssä sovelluksessa tarvittavia ominaisuuksia.

Arkinmuodostus

Käyttäjät voivat tuottaa A4- ja A3-toimistopaperiarkkeja ja jopa käyntikorttipaperia arkinmuodostustekniikan avulla, jolla voi hallita paperin tiheyttä, paksuutta ja kokoa.

Epsonin tavoitteena on auttaa asiakkaita lisäämään toimintansa tehokkuutta tarjoamalla nopeita, energiaa säästäviä, yrityskäyttöön tarkoitettuja mustesuihkutulostimia, joiden sivukohtaiset kustannukset ovat pienet. Yhtiö uskoo, että muuttamalla käytetyn paperin uudeksi paperiksi PaperLabin avulla kaikentyyppiset toimistot voivat merkittävästi muuttaa tapaansa käsitellä paperia.

  • Napsauttamalla tätä voit katsoa tuotekonseptin esittelyvideon.


*1 Tämä on maailman ensimmäinen paperinvalmistusjärjestelmä, joka käyttää kuivaprosessia.
*2 Järjestelmä voi käyttää tavallista A3- ja A4-kokoista kopiopaperia raaka-aineena.
*3 Pieni määrä vettä käytetään tietyn kosteustason säilyttämiseen järjestelmän sisällä.


Tietoja Epsonista

Epson on kansainvälinen innovaatioiden edelläkävijä, jonka tarjoamien tuotteiden valikoima ulottuu mustesuihkutulostimista ja -tulostusjärjestelmistä, 3LCD-projektoreista sekä teollisuusroboteista tunnistimiin ja muihin mikrolaitteisiin. Epsonin tavoitteena on ylittää asiakkaidensa odotukset luomalla pienikokoisia ja energiaa säästäviä tarkkuuslaitteita niin yritysten, kotikäyttäjien, kaupallisten toimijoiden kuin teollisuudenkin käyttöön.

Japanissa sijaitsevan Seiko Epson Corporationin johtama Epson-konserni koostuu eri puolilla maailmaa sijaitsevista 94 yrityksestä, joissa työskentelee yli 73 000 työntekijää. Epsonilla ollaan ylpeitä yrityksen jatkuvasta panostuksesta ympäristönsuojeluun ja paikallisiin yhteisöihin.

http://global.epson.com/

Tietoja Epson Europesta

Amsterdamissa sijaitseva Epson Europe B.V. on konsernin Euroopan, Lähi-idän, Venäjän ja Afrikan toimintojen päämaja. Epson Europe työllistää 1 700 henkilöä ja sen myynti tilivuonna 2013 oli 1 517 miljoonaa euroa

http://www.epson.eu

Ympäristövisio 2050

http://eco.epson.com/