Epson on päässyt arvostetulle CDP:n A-listalle ilmastonmuutoksen torjunnan ja vesiensuojelun ansiosta

Yritystä arvostetaan erittäin paljon sen ympäristötoimista ja avoimuudesta

Epson on päässyt arvostetulle CDP:n A-listalle ilmastonmuutoksen torjunnan ja vesiensuojelun ansiosta

Epson on päässyt arvostetulle CDP:n A-listalle ilmastonmuutoksen torjunnan ja vesiensuojelun ansiosta

Epson on päässyt arvostetulle CDP:n A-listalle ilmastonmuutoksen torjunnan ja vesiensuojelun ansiosta

- Yritystä arvostetaan erittäin paljon sen ympäristötoimista ja avoimuudesta –

 

Epson on päässyt ensimmäistä kertaa maailmanlaajuisen ympäristönsuojeluun keskittyvän, voittoa tavoittelemattoman CDP:n (Carbon Disclosure Project), arvostetulle kestävän yritystoiminnan A-listalle ilmastonmuutoksen torjunnan ja vesiensuojelun ansiosta.

CDP on voittoa tavoittelematon hyväntekeväisyysjärjestö, joka ylläpitää sijoittajille, yrityksille, kaupungeille, osavaltioille ja alueille tarkoitettua maailmanlaajuista ilmoitusjärjestelmää auttaakseen niitä hallitsemaan ja ymmärtämään ympäristövaikutuksiaan. Maailman talouselämä pitää CDP:tä ympäristöraportoinnin kultaisena standardina, sillä se ylläpitää kattavinta tietokantaa yritysten ja kaupunkien toiminnasta. CDP käyttää yksityiskohtaista ja itsenäistä menetelmää yritysten arviointiin. Pisteet annetaan asteikolla A–D, ja ne perustuvat ympäristöriskien kattavaan julkistamiseen, tiedostamiseen ja hallintaan sekä ympäristöjohtajuuteen liittyvien parhaiden käytäntöjen esittelyyn, kuten kunnianhimoisten ja tarkoituksenmukaisten tavoitteiden asettamiseen. Epson ymmärtää täysin ympäristötoimien ja CDP:n vaatiman päätöksenteon avoimuuden tärkeyden ja pyrkii jatkuvasti vähentämään ympäristövaikutuksiaan pitkän aikavälin käytäntöjensä mukaisesti.

Henning Ohlsson, Sustainability & CSR Director, Epson Europe, kommentoi: ”Tämä on merkittävä ja tärkeä sertifiointi Epsonille. Raportointi CDP:lle auttaa meitä löytämään uusia ilmasto- ja ympäristönsuojelumahdollisuuksia, joita sijoittajamme ja asiakkaamme ympäri maailmaa vaativat. CDP:n listauksen mukaan Epson on yksi harvoista yrityksistä, jotka ovat saavuttaneet kaksinkertaisen A:n vuonna 2020 arvioiduista yli 5 800 yrityksestä. Tämä arvostettu listaus lähettää vahvan viestin ympäristövastuulllisia tuotteita ja palveluita etsiville asiakkaillemme sekä liikekumppaneillemme ja sidosryhmillemme.”

Epson pyrkii saavuttamaan Ympäristövisio 2050 -tavoitteensa. Se hyödyntää tehokkaita, kompakteja ja tarkkoja tekniikoitaan tehokkaissa toimenpiteissään tuotteidensa ja liiketoimintansa ympäristövaikutusten vähentämiseksi koko arvoketjussaan. Lokakuussa 2019 yhtiö ilmoitti hyväksyvänsä ilmastoon liittyvien taloudellisten ilmoitusten työryhmän suositukset (Task Force on Climate-related Financial Disclosures, TCFD) ja uskoo, että sen A-listalle pääsy on tulosta siitä, että se noudattaa TCFD-ilmoituksia koskevia CDP-vaatimuksia.

LOPPU

 

Viitteet

■ Listauksen täydelliset menetelmät ja kriteerit löytyvät CDP:n verkkosivustolta osoitteesta: https://www.cdp.net/en/companies/companies-scores

■ Epsonin yhteiskuntavastuu ja ympäristö  https://global.epson.com/SR/