Epson on ollut maailman suurin projektorivalmistaja jo 20 vuotta

Kahdeksan vuoden aikana Epsonista on tullut markkinajohtaja myös Pro Displays Projection -tuoteryhmässä EMEA-alueella1.

Epson on ollut maailman suurin projektorivalmistaja jo 20 vuotta

Epson on ollut jo 20 vuoden ajan maailman johtava projektorivalmistaja. Kahdeksan vuoden aikana Epsonista on tullut markkinajohtaja myös  Pro Displays Projection -tuoteryhmässä EMEA-alueella1.

Epsonin matka maailman johtavaksi Pro Displays -tuotteiden toimittajaksi sisältää useita merkittäviä virstanpylväitä. Vuonna 1989 Epson kehitti tekniikan maailman ensimmäiselle kompaktille, täysväriselle nestekidevideoprojektorille VPJ-700:lle. Projektori käytti kuvan esittämiseen nestekidepaneeleja perinteisen katodisädeputken sijaan ja esitteli näin maailmalle uuden sovelluksen nestekidenäyttöihin.

Vuonna 2005 Epson tuli kotiteatterimarkkinoille DVD-soitinprojektori EMP-TWD1:n kanssa ja vuonna 2006 Epson lanseerasi pölytiiviin EMP-6100-projektorinsa. EB-450Wi lanseerattiin vuonna 2010, ja se oli Epsonin ensimmäinen seinään kiinnitettävä erittäin lyhyen heijastusetäisyyden linssiprojektori, jossa on interaktiivinen toiminto. 

EMEA-alueen Pro Displays Projection -markkinoilla Epson on kasvanut lähes olemattomasta markkinaosuudesta markkinajohtajaksi vain kahdeksan vuoden aikana. Nyt yrityksellä on yli kolmanneksen (37 %) markkinaosuus EMEA-alueella2. Tämän taustalla on 1 199 prosentin kasvu kappaleissa ja 1 228 prsentin kasvu liikevaihdossa kahdeksassa vuodessa3. Epson toimitti ensimmäisenä 5 500 - 20 000 lumenin projektoreille saman valikoiman linssejä ja alle puolet vaaditusta linssimäärästä muihin kilpailijoihin verrattuna. 

Epsonin menestyksestä voidaan kiittää sen uraauurtavaa 3LCD-heijastustekniikkaa, joka tarjoaa aidot eloisat värit, suuren kirkkauden sekä ylivoimaiset heijastusominaisuudet.

”Tuotteiden pitkä käyttöikä ja jatkuva menestyksemme Pro Displays Projectionissa perustuu siihen, että kuuntelimme asiakkaitamme ja tutkimme alaa ja sen tarpeita matkan jokaisessa vaiheessa”, kertoo Neil Colquhoun, Epson Europen Pro Displays -liiketoimintayksikön entinen varapääjohtaja. 

”Kymmenen vuotta sitten emme olleet lainkaan Pro Displays Projection -markkinoilla EMEA-alueella, mutta nyt olemme markkinajohtajia. Tämä ei ole vahinko. Luotimme täysin 3LCD-tekniikkoihimme. Meidän sinnikkyytemme ja pitkäjänteisyytemme kannatti. Emmekä voi unohtaa, että emme olisi tässä asemassa ilman asiakkaidemme tukea. Haluaisin myös kiittää asiakkaitamme siitä, että uskoitte meihin ja toteutitte upeita projekteja koko alueellamme. Kuuntelemme jatkossakin asiakkaitamme, sopeudumme nopeasti muutoksiin ja vastaamme markkinoiden tarpeisiin.” 

”Pandemia on vaikuttanut moniin Pro Display -markkinoiden pääsegmentteihin, kuten viihteeseen, hotelli- ja ravintola-alaan ja tapahtumiin”, kertoo Massimo Pizzocri, Professional Displays -osaston varapääjohtaja. ”Monissa maissa esimerkiksi museoita, konsertteja ja teattereita koskevat rajoitukset ovat alkaneet helpottaa. Tämä antaa meille mahdollisuuden tuoda mukaansatempaavat kokemukset takaisin näihin kohteisiin sekä toisaalta tukea työpaikkojen tehokasta viestintää kun ihmiset palaavat työpaikoille. Projektorimme auttavat palauttamaan normaaliuden tunteen asiakkaidemme elämään.”

Epson-projektorit

Epson on maailman johtava projektorien valmistaja, jolla on yli kolmanneksen osuus maailman projektorimarkkinoista4. Yiryts on erikoistunut valmistamaan pienikokoisia, monipuolisia ja erittäin kirkkaita 3LCD-tekniikkaa hyödyntäviä projektoreita kotien, toimistojen, koulujen ja myymälöiden käyttöön sekä suurempia installatioprojektoreita viihdekeskusten, museoiden, gallerioiden, ulkoilmatapahtumien ja nähtävyyksien käyttöön.

Epsonin laadukkailla laserprojektoreilla luodaan mukaansatempaavia ja interaktiivisia kokemusperäisiä ympäristöjä suuriin tiloihin ja nähtävyyksiin ympäri maailmaa. Viimeaikaisia esimerkkejä Epsonin AV-tekniikan käytöstä: Electric Forest Music Festival -festivaali Yhdysvalloissa, TeamLab Borderless -installaatio Shanghaissa ja kansainvälinen Festival of Lights -juhla Euroopassa.

Epsonin AV-tekniikka vaikuttaa tuottavuuteen luokkahuoneissa ja muissa oppimisympäristöissä eri puolilla maailmaa sekä auttaa parantamaan myymäläkokemuksia ja eri teollisuusaloja etätuen tarjoamisessa.

 

Alaviitteet:

1. 2020, 6 000 lumenia tai enemmän, Futuresource Consulting – Quarterly Projector Market Insights – Worldwide Analyzer CY20Q4

2. 2020, 6 000 lumenia tai enemmän, Futuresource Consulting – Quarterly Projector Market Insights – Worldwide Analyzer CY20Q4

3. 2012–2020, 6 000 lumenia tai enemmän, Futuresource Consulting – Quarterly Projector Market Insights – Worldwide Analyzer CY20Q4

4. 2001–2020, 500 lumenia tai enemmän, pois lukien näytöttömät TV:t, Futuresource Consulting – Quarterly Projector Market Insights – Worldwide Analyzer CY20Q4