Epson pääsi Top 100 Global Innovators -listalle jo kuudetta vuotta peräkkäin

Tärkeässä roolissa olivat jätetyt patenttihakemukset

Epson pääsi Top 100 Global Innovators -listalle jo kuudetta vuotta peräkkäin

Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, ”Epson”) valittiin vuoden 2016 Top 100 Global Innovators -listalle, jonka julkisti Yhdysvaltain Philadelphiassa päämajaansa pitävä Clarivate Analytics, aiemmin Thomson Reutersin Intellectual Property & Science -liiketoimintayksikkö. Epson on nimetty listalle joka vuonna siitä asti, kun se sai alkuna vuonna 2011.

Tapahtuman kunniaksi Hirofumi Hino Clarivate Analyticsin Japanin toimipisteestä luovutti palkinnon Epsonin Intellectual Property -liiketoimintayksikön toimitus- ja hallintojohtajalle, Toshiya Takahatalle.

Valinnan perusteet (Clarivate Analyticsin mukaan)

Top 100 Global Innovators -metodologian mukaisesti patentit analysoidaan neljän pääkriteerin (määrä, menestys, globalisaatio ja vaikutus) mukaan. Epsonin valinta perustuu suurilta osin sen menestykseen. Tällä mittarilla ilmaistaan, kuinka suuri osa haetuista patenteista on myönnetty.

Intellectual Property Epsonilla

Epson jättää vuosittain noin 4 000 patenttihakemusta. Yhtiö säilyttää ja ylläpitää koko maailman mittapuussa noin viittäkymmentätuhatta patenttia ja toimii yhteistyössä kulloinkin vähintään kahdessakymmenessä maassa toimivan patenttitoimiston kanssa. Tarkasteltaessa myönnettyjen patenttien määrää tilikauden 2015 patenttitilastoissa Epson sijoittui Japanissa seitsemänneksi, Kiinassa viidenneksitoista ja Yhdysvalloissa kuudenneksitoista (ulkomaisten yritysten joukossa). Henkisen omaisuuden puolella Epson on maailmanluokkaa. Patenttiensa määrän ja laadun puolesta yhtiö kuuluu myös alan johtaviin toimijoihin esimerkiksi mustesuihkutulostinten ja projektorien tuoteluokissa.

 

Epsonin Intellectual Property -liiketoimintayksikön toimitus- ja hallintojohtaja Toshiya Takahatan pohdintoja

”Olen äärimmäisen tyytyväinen ja ylpeä siitä, että Epsonia on jälleen kunnioitettu nimityksellä Top 100 Global Innovators -listalle. Liiketoimintastrategiamme ja Intellectual Property -strategiamme ovat läheisissä kytköksissä toisiinsa Epson 25 -liiketoimintavision puitteissa. Meille on tärkeä prioriteetti hankkia korkealaatuisia patentteja, jotka edistävät liiketoimintaamme. Uskon Clarivate Analyticsin ymmärtäneen ja osanneen arvostaa toimintaamme, minkä ansiosta pääsimme jälleen Top 100 Global Innovators -listalle. Henkinen omaisuus kasvattaa Epsonin nykyisten liiketoimintojen potentiaalia siinä kuin tulevienkin. Intellectual Property -liiketoimintayksikkö tulee jatkossakin toimimaan tiiviissä yhteistyössä tutkimus- ja kehitysosastojen kanssa, sillä kehittämällä tuotteita ja palveluja, jotka auttavat tekemään maailmasta paremman paikan, Epson pyrkii saavuttamaan aidosti korvaamattoman yhtiön aseman.”

Top 100 Global Innovators

Clarivate Analytics pyrkii selvittämään maailman innovatiivisimmat yritykset ja laitokset analysoimalla henkistä omaisuutta ja patentteja koskevia suuntauksia omistustietojen pohjalta. Analyyseissä käytetään mittapuuna neljää pääkriteeriä: määrä, menestys, globalisaatio ja vaikutus. Top 100 Global Innovators -raportti julkaistaan nyt kuudetta vuotta.

Lisätietoja saa Clarivate Analyticsin lehdistötiedotteesta.
http://news.clarivate.com/2017-01-10-Clarivate-Analytics-Names-2016-Top-100-Global-Innovators

Lisätietoja Epsonin henkistä omaisuutta koskevasta toiminnasta saa alla olevan linkin kautta.
http://global.epson.com/innovation/intellectual_property/