Epson julkistaa uuden sukupolven Moverio-älylasit

Epsonin Moverio-älylasien kehitystyö saavuttaa jo kymmenen vuoden rajapyykin

Epson julkistaa uuden sukupolven Moverio-älylasit

Kymmenen vuotta ensimmäisten Moverio-älylasien julkistamisen jälkeen maailmanlaajuinen teknologiayritys Epson tuo nyt markkinoille neljännen sukupolven binokulaariset lisättyä todellisuutta (AR) ja Si-OLED-tekniikkaa hyödyntävät Moverio-älylasit.

Uudet Moverio BT-40 ja BT-40S älylasimallit tarjoavat useita uusia edistyneitä ominaisuuksia, kuten laajemman näkökentän, merkittävästi aiempaa paremman näytön HD-resoluution, suuren kontrastin, parannetun liitettävyyden sekä mukavamman, säädettävämmän ja helppokäyttöisemmän muotoilun.

Epsonin uusimpien älylasien tärkeimmät ominaisuudet:

  • korkea näytön resoluutio – Full HD 1080p (1920 x 1080)

  • laaja 34 asteen näkökenttä – katselu vastaa 120" näytön katselua 5 metrin etäisyydeltä

  • kontrastisuhde 500 000:1 takaa, että käyttämätön näyttötila näkyy täysin läpinäkyvänä

  • lasien edistyksellinen painon jakautuminen ja lisävarusteena saatavat nenäpehmusteet tuovat paremman käyttömukavuuden

  • esteettisempi muotoilu: silmälaseja muistuttava rakenne ja valinnaiset tummat linssit

  • C-tyypin USB-liitäntä ulkoisiin laitteisiin liittämistä varten

  • binokulaarinen läpinäkyvä Si-OLED-näyttö


Epson Europen markkinakehityksestä vastaava johtaja Valerie Riffaud-Cangelosi kertoo: ”Epsonille on suuri ylpeyden ja innostuksen aihe tuoda markkinoille jo neljäs lisättyä todellisuutta hyödyntävien Moverio-älylasien sukupolvi. Olemme tarjonneet lisätyn todellisuuden mahdollisuutta nyt jo kymmenen vuoden ajan ja parantaneet jatkuvasti tarjontaamme asiakkailta ja kehittäjiltä saamamme palautteen pohjalta. Viimeisten kahden vuoden aikana lasien tekniikka on todella hioutunut huippuunsa, ja olemmekin saaneet todistaa merkittävää kasvua siinä, miten ja missä Moverio-laseja käytetään.

Pandemia on nopeuttanut useiden käyttötapojen hyödyntämistä ja parantanut etäviestintää, mikä on monien toimijoiden kohdalla tehostanut toimintaa, alentanut kustannuksia ja pienentänyt heidän hiilijalanjälkeään. Uusimmat tuotteet – BT-40S ja BT-40 – mahdollistavat entistä useampien käyttömahdollisuuksien markkinoille tulon, sillä käyttäjät pääsevät niiden myötä hyödyntämään entisestään parannettuja ominaisuuksia, kuten suurempaa näkökenttää sekä parempaa liitettävyyttä, tarkkuutta ja kontrastia.”

Uudet älylasimallit on räätälöity eri markkinoille alla kuvatulla tavalla.
 

Moverio BT-40 – saatavana tammikuusta 2020 alkaen

Moverio BT-40-laseissa on C-tyypin USB-liitäntä, joten ne voidaan liittää useisiin yhteensopiviin laitteisiin, kuten älypuhelimiin, tabletteihin ja kannettaviin tietokoneisiin. Niitä voidaan käyttää toissijaisena tai laajennettuna näyttönä samaan tapaan kuin henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettuja ulkoisia näyttöjä tai projektoreita. Erittäin tarkka näyttö takaa terävät ja eloisat värit, ja siihen voidaan peilata sisältöä laseihin liitetyistä laitteista.

Moverio BT-40 -lasien etu on suuri ja erittäin tarkka näyttö, jonka vain lasien käyttäjä näkee. Tämän ansiosta lasit sopivat täydellisesti käyttäjille, jotka eivät työskentele toimistossa vaan esimerkiksi julkisissa tiloissa, joissa yksityisyys ja mukavuus nousevat erityisen suureen arvoon. Tämä julkistus on ajankohtainen myös siksi, että Moverio BT-40 -lasit voivat tarjota virtuaalisen työaseman, joka sopii täydellisesti yritysjohtajille, jotka haluavat hyödyntää moderneja työskentelytapoja, sekä kaikille kotona työskenteleville. Lisäksi lasit tekevät henkilökohtaisen viihdesisällön katselemisesta erityisen mukaansatempaavan kokemuksen. Käyttäjät voivat nauttia sisällöstä mukavasti uusien käytettävyyttä parantavien ominaisuuksien ansiosta, jotka varmistavat, että lasit istuvat mukavasti jopa silmälasien päälle. Mukana tulevat nenäpehmusteet on suunniteltu käyttäjien avuksi täydellisen istuvuuden löytämiseen, ja ne voidaan taivuttaa jokaiselle sopivaan asentoon.

Nämä lasit ovat tervetullut apuväline ylimmän tason johtajille, joiden on hyödynnettävä kaikki tarjolla oleva aika työskentelemällä ja katsomalla luottamuksellisia materiaaleja myös julkisissa tiloissa.

Moverio BT-40S – saatavana helmikuusta 2021 alkaen

Uusissa Moverio BT-40S -laseissa on mahdollisuus hyödyntää Android-käyttöjärjestelmällä toimivaa älykästä ohjainta mukautettujen  ohjelmistojen integrointiin. Moverio Intelligent Controller -ohjain on yhteensopiva Google Playn kanssa, ja se on räätälöity erilaisiin kaupallisiin käyttötarkoituksiin. Tuote sisältää integroidun kosketusnäytön, mukautetut käyttöliittymät, kahden teratavun laajennettavan muistin sekä IPx2-luokituksen kestävyyden takaamiseksi. Ohjaimessa on sisäänrakennettu Wi-Fi, Bluetooth, GPS, kompassi, kiihtyvyysmittari, gyroskooppi, kamera, taskulamppu, mikrofoni ja jakkiliitin. Lisäksi siinä on tehokas ladattava akku, joka riittää jopa viiden tunnin videontoistoon.

Moverio BT-40S -lasien avulla erityisesti itsenäiset ohjelmistotoimittajat voivat kehittää ja päivittää uusia ja olemassa olevia käyttötapoja useisiin eri tarkoituksiin, kuten kävijäelämysten tarjoamiseen, tekstityksiin ja hammaslääketieteen tarpeisiin. Nämä uudet älylasit sopivat erityisesti:

  • museoihin, teemapuistoihin, perintökohteisiin ja muihin nähtävyyksiin, sillä nämä läpinäkyvät älylasit tarjoavat entistä mukaansatempaavampia kokemuksia

  • teattereihin ja elokuvateattereihin, joissa halutaan tavoittaa entistä laajempi ja moninaisempi yleisö tarjoamalla parempia tekstitysratkaisuja, joissa hyödynnetään suurempaa visuaalista näyttöä ja tarjotaan parempaa käyttömukavuutta

  • hammaslääkärien vastaanotoille ja hammaskirurgisiin toimenpiteisiin, missä hyödytään parannetuista hammaskuvausratkaisuista ja potilaille tarjottavista viihderatkaisuista.