Epson julkistaa kirkkaimmat ja edistyksellisimmät projektorinsa

Uusi mallisto tuo käyttöön jopa 10 000 lumenia ja sisältää runsaasti suuriin tiloihin sopivia ominaisuuksia

Epson julkistaa kirkkaimmat ja edistyksellisimmät projektorinsa

Epson julkisti ISE-messuilla Amsterdamissa ensimmäisen suuriin tiloihin suunnitellun 10 000 lumenin projektorinsa. Uusi mallisto koostuu seitsemästä projektorista, jotka on varustettu maailman johtavan projektorivalmistajan kehittyneimmillä ominaisuuksilla[1]. Projektorien valotehot alkavat 7 000 lumenista ja tarkkuudet vaihtelevat XGA:sta WUXGA:han.

Mallisto koostuu mustista ja valkoisista laitteista. Valkoiset laitteet on tarkoitettu opetus- ja hallintokäyttöön, auditorioihin, museoihin sekä konferenssi- ja näyttelytiloihin. Mustat laitteet sopivat vaativille vuokramarkkinoille, e-cinema-esityksiin, konserttitiloihin ja konferensseja järjestäville yrityksille, joiden on vuokrattava erikoislaitteita.

Uudet projektorit on helppo sijoittaa erilaisiin tiloihin, sillä ne ovat yhteensopivia kaikkien Epsonin nykyisten valinnaisten linssien kanssa. Epsonin ladattavan iOS-sovelluksen avulla saatavat langattomat iPhone-, iPad- ja iPod Touch -liitännät ja linssin laaja siirtoalue pysty- ja vaakasuunnassa mahdollistavat helpon integroinnin kaikkiin ympäristöihin.

Epson Europen projektorien Senior Business Manager Frédéric Haton kertoo: "Projektoreita voidaan käyttää nyt entistä useampiin sovelluksiin, sillä uusi mallisto on täynnä asennus- ja vuokramarkkinoille suunniteltuja ominaisuuksia. Mallisto sisältää ensimmäistä kertaa integroidun reunojen häivytystoiminnon (edge blending), joka mahdollistaa jopa neljän (vaakasuoraan) ja kahden (pystysuoraan) projektorin yhdistämisen näyttämään yhtä kuvaa. Käyttäjät voivat valita, mikä neljästä reunasta häivytetään, ja määrittää limityksen leveydeksi peräti 45 % kankaan korkeudesta tai leveydestä. Projektoreissa on myös määritettävä kirkkauden ja värien mustataso sekä kuvan kirkkauden ja muiden parametrien säädettävyys, joten reuna-alueen häivytys voidaan tehdä mahdollisimman huomaamattomaksi."

Mallisto sisältää myös ensi kertaa SDI-portin, joka mahdollistaa esimerkiksi television HD-lähetyssignaalin lähettämisen projektoriin. Epsonin Super Resolution -ominaisuus ja kuvan interpolointitoiminto tuottavat aina tasaisen ja laadukkaan kuvan jopa nopeasti liikkuvissa kohtauksissa.

Projektoreissa on tämän lisäksi kolmella matriisiasetuksella varustettu pistekorjaustoiminto ja kaaren korjaustoiminto, joilla voidaan korjata kankaan epätasaisuuksia. Kuvan, sen sävyn, värin ja näytön muodon kalibrointi tapahtuu helposti kuuden integroidun testikuvion avulla. Epsonin EasyMP-ohjelmisto mahdollistaa näytön jakamisen, moni-PC-heijastuksen, videoiden suoratoiston WiFi-liittymän kautta sekä monia muita toimintoja.

Epsonin 3LCD-teknologia takaa luonnollisen ja tarkan värintoiston ja yhtä korkean valkoisen ja värillisen valotehon, jonka ansiosta kuvat ovat teräviä, kirkkaita ja laadukkaita.

EB-Z8450WU ja EB-Z8455WU ovat saatavilla maaliskuusta 2012 alkaen. EB-Z10000, EB-Z10005 ja EB-Z8150 ovat saatavilla huhtikuusta 2012 alkaen. EB-Z8350W ja EB-Z8355W ovat saatavilla kesäkuusta 2012 alkaen.

Tärkeimmät ominaisuudetEB-Z8450WU/ EB-Z8455WUEB-Z8350W/ EB-Z8355WEB-Z10000/ EB-Z10005EB-Z8150
Kotelon värivalkoinen / mustavalkoinen / mustavalkoinen / mustavain valkoinen
TarkkuusWUXGAWXGA●GA●GA
Lumenia7,0008,50010,0008,000
Samanvahvuisen valkoisen ja värillisen valon tehon takaava 3LCD-tekniikka
Yhteensopiva Epsonin nykyisten valinnaisten linssien kanssa
Jopa ± 100 asteen joustava asennuskulma
Linssin laaja vaaka- ja pystysiirtoP: ±70% V: ±20%P: ±70% V: ±20%P: ±56% V: ±9%P: ±56% V: ±9%
WiFi-yhteys
Integroitu reunojen häivytystoiminto usean projektorin yhdistämiseksi
SDI-tuloliitäntä HD-signaalien (esim. televisio, musiikki) vastaanottoa varten---
Piste- ja kaarikorjaustoiminnot epätasaisia kankaita varten
Epsonin Super Resolution -ominaisuus
Kuvan interpolointi---
EasyMP: sisältää näytön jakamisen ja moni-PC-heijastuksen
Integroidut testikuviot kalibrointia varten
Monivaiheinen kirkkaudensäätö-