Epson julkistaa ISE 2019 -messuilla AV-ammattilaisille suunnatun, kiinteästi asennettavan 30 000 luumenin laserprojektorin

Tule hallin 1 osastolle H90 kokemaan visuaalisesti hätkähdyttävä EpsonVortex ja tutustumaan kohdevalaistusprojektion sekä yritys- ja viihdekäytön uusiin AV-ratkaisuihin.

Epson julkistaa ISE 2019 -messuilla AV-ammattilaisille suunnatun, kiinteästi asennettavan 30 000 luumenin laserprojektorin

5. helmikuuta 2019 –ISE 2019 -messujen avauspäivänä Epson esittelee ennakkoon uutta 30 000 luumenin laserprojektoriaan (mallia EB-L30000U). Virallinen julkaisu on vuonna 2020. Tämä kiinteästi asennettavien laserprojektorien huippumalli on tarkoitettu laitevuokraamoille, lavastusyrityksille, hotelli- ja ravintola-alalle sekä nähtävyyskohteisiin.

Lisäksi Epson julkistaa tapahtumassa uusimmat kompaktit ja äärimmäisen luotettavat kiinteästi asennettavat laserprojektorinsa, mallit EB-L1075U, EB-L1070U ja EB-L1050U. Näissä Epsonin edullisimmissa ja monipuolisimmissa kiinteästi asennettavissa projektoreissa on 4K-skaalaustekniikka ja vaihdettavat objektiivit. Laitteet on suunniteltu suurille areenoille: nähtävyyksistä luentosaleihin ja museoista neuvotteluhuoneisiin. Niiden tuottama kuva on kirkas (jopa 7 000 luumenia), yksityiskohtainen, eloisa ja vaikuttava. Minimalistinen, huomiota herättämätön ulkomuoto ja hiljainen tuuletin varmistavat, että projektorit sopivat monenlaisiin ympäristöihin.

ISE-messuilla esitellään myös EB-U50 – tyylikäs ja kestävä kohdevalaistusprojektori, jonka kokonaiskustannukset ovat edulliset. EB-U50 on suunniteltu katseenvangitsijaksi: valaistus tai projektio onnistuu lähes mihin tahansa pintaan. Lisäksi laite on kooltaan kompakti ja ulkomuodoltaan huomaamaton. Sitä voi käyttää sekä kohdevalaisimena että projektorina. EB-U50 soveltuu esimerkiksi kauppojen näyteikkunoihin, vähittäiskaupan näyttelytiloihin, digitaiteen dynaamiseen tai kokemukselliseen sisältöön, mainoskäyttöön, sisustukseen, opetukseen ja yritysten esityksiin.

Tämänvuotisen osaston vetonaula ja elämys on #EpsonVortex, 360 asteen ”kineettinen portaali”. Vierailija siirtyy kokemuksen keskipisteeseen, mutta muuttuu samalla osaksi installaatiota. Jokainen käynti EpsonVortexin läpi on ainutkertainen. Epsonin toteutuksessa on 16 pareittain pinottua EB-L1755U laserprojektoria, joissa on ELPLU03-objektiivi. Lisäksi esityksessä käytetään sitä varten luotua monikanavaista 4D-ääniraitaa. Vierailijat sulautuvat osaksi uniikkia installaatiota astuessaan portaaliin. Silloin heidät kuvataan lasermatriisin avulla ja esitetään reaaliaikaisen visualisoinnin keinoin. Näin syntyy jatkuvasti muuttuva näytös, johon vaikuttaa henkilön jokainen liike.

CISMEA-alueesta ja ammattitason näyttölaitteista Epson Europessa vastaava johtaja Neil Colquhoun on hyvillään: ”Tämä on tähän saakka vahvin AV-ammattikäyttöön tarkoitettu mallistomme. 30 000 luumenin EB-L30000U edustaa äärimmäistä huippua, ja malliston toisen laidan lippua kantaa uusi kompakti EB-U50-kohdevalaisuprojektori. Epsonin kiinteästi asennettavien projektorien näyttävää mallistoa on nyt täydennetty niin, että siitä löytyy ratkaisu kaikkein vaativimpiinkin ympäristöihin. Odotamme innolla tilaisuutta esitellä näitä laitteita ISE-messuilla.”

Osaston muita huippuhetkiä on Britannian National Theatren havaintoesitys tekstityskäyttöön hiljattain otetuista älylaseista, jotka on suunniteltu kuulonalenemasta kärsivien avuksi. Lisätyn todellisuuden Epson Moverio -älylaseilla toteutettu ratkaisu esittää teatteriesityksen vuorosanat reaaliaikaiseksi synkronoituna tekstityksenä katsojan älylasien linsseissä. Näin kuulovaikeuksista kärsivät voivat seurata esitystä irrottamatta katsettaan lavalta.

”Lisätyn todellisuuden tekniikka kypsyy nyt nopeasti käyttökelpoisiksi sovelluksiksi. Monet niistä ovat siirtymässä testausvaiheesta valtavirtaan tarkoitetuiksi ratkaisuiksi. Yhteistyömme National Theatren kanssa on tästä loistava esimerkki. Olemme osoittaneet, miten älylasit voivat auttaa huonokuuloisia ja helpottaa teatterin saavutettavuutta. Tämä on vain yksi esimerkki monista hyödyllisistä sovelluksista, joita voidaan käyttää lukuisilla eri sektoreilla. Esimerkkeinä voisin mainita vähittäiskaupan, terveydenhuollon, opetuksen, korjaus- ja huoltotoiminnan, viihteen, museot ja nähtävyydet”, toteaa Valerie Riffaud Cangelosi, joka vastaa Epson Europessa uusien markkinoiden kehityksestä.

Epsonin uusinta projektioteknologiaa esitellään ISE 2019 -messujen hallissa 1, osastolla H90. Voit liittyä keskusteluun käyttämällä aihetunnistetta #EpsonISE19.