Epson julkistaa ISE 2018 -messuilla ensimmäisen 4K-tarkkuutta tukevan 3LCD-laserprojektorin

Messujen ensimmäisenä päivänä esitellään myös muita AV-ammattilaisten, yritysten ja suurkuvatulostuksen uutuustuotteita

Epson julkistaa ISE 2018 -messuilla ensimmäisen 4K-tarkkuutta tukevan 3LCD-laserprojektorin

6. helmikuuta 2018 – Epson esitteli ISE 2018 -messujen avajaispäivänä kaikkien aikojan ensimmäisen projektorinsa, jossa on 4K-alkuperäistarkkuus. EB-L12000Q on tehokas 12 000 lumenin 3LCD-laserprojektori, joka on suunniteltu laadukkaisiin vuokrajärjestelmiin tai kiinteisiin asennuksiin. Se on tarkoitettu tapahtumiin, festivaaleille, näyttelyihin, suuriin auditorioihin, messuille ja kauppakeskuksiin. Laitteessa voi käyttää Epsonin EB-L1000-projektorien kanssa samoja 4K-yhteensopivia objektiiveja, mikä lisää monikäyttöisyyttä.

Uusi projektori tulee markkinoille samaan aikaan rinnakkaismalli EB-L20000U:n kanssa, joka on Epsonin ensimmäinen laite suosittuun 20 000 lumenin kompaktien WUXGA-projektorien tuoteryhmään. Molemmat mallit on koteloitu niin, että ne sopivat alan standardien mukaisiin teräsputkikehikoihin. Näin laitteet on helppo sijoittaa osaksi jo käytössä olevaa infrastruktuuria. Luotettavien projektorien asennus- ja heijastuskulman voi valita vapaasti, ja käytettävissä on myös pystyasento.

Messujen ensimmäisenä päivänä on esitelty myös EV-100-projektori. Se on Epsonille uusi aluevaltaus ja laajentaa yhtiön tarjontaa suurkuva- ja valaistussektorilla. Tyylikäs ja hiljainen projektori on kuin luotu sulautumaan taustaansa. 2 000 lumenin EV-100 toimii sekä projektorina että kohdevalaisimena, joten se sopii ihanteellisesti huolella suunniteltuihin, visuaalisuutta selkeyttä vaativiin ympäristöihin, kuten vähittäiskaupan näyttelytiloihin, näyteikkunoihin, museoiden näyttelyihin ja gallerioiden tapahtumiin Projektorilla voi näyttää informaatiota videota tai liikkuvia kuvioita ja myös heijastaa pieniin kohteisiin videokuvapinnoituksen.

ISE 2018 -messuilla julkistetun Epson-projektorimalliston täydentävät uudet 3LCD-laserprojektorit, jotka on suunniteltu neuvotteluhuoneisiin, opetustiloihin ja erilaisiin näyttelyihin. Mallit EB-L615U, EB-L610U, EB-L610W, EB-L510U ja EB-L400U korvaavat nykyiset lampulla varustetut projektorit käyttötarkoituksissa, joissa tarvitaan 4 500–6 000 lumenin valovoimaa. Mallistossa on vaihtoehtoja perustasosta aina kehittyneellä tekniikalla varustettuihin laitteisiin, joissa on esimerkiksi HDBaseT-liitettävyys ja näytön peilaus.

Epson julkistaa myös uuden Professional Projector Tool -ohjelmiston. Apuohjelma toimii yhdessä Epsonin asennettavien laserprojektorien kanssa. Sen avulla voi ottaa helposti ja nopeasti käyttöön useita projektoriasennuksia sekä hyödyntää panoraamaprojisoinnin ja videokuvapinnoituksen kaltaisia tekniikoita.

ISE-messuilla nähdään tositoimissa kaikkien uusien mallistojen projektoreita, myös mallit EB-L12000Q ja EB-L20000U. Lisäksi malleja EV-100, EB-L610U ja EB-L700U sekä EB-L1000-malliston projektoreita esitellään aidoissa käyttötilanteissa. Tämän lisäksi Epson havainnollistaa ensimmäistä kertaa vaikuttavimpia projektiotekniikalla luotuja lisätyn todellisuuden toteutuksia. Esityksessä useiden EB-L25000U-projektorien kuvat sulautuvat reuna-alueeltaan yhteen niin, että lopputuloksena on ainutlaatuisen elävä, värikäs ja lumoava panoraama.

Ammattilaisnäytöistä Epson Europessa vastaava johtaja Neil Colquhoun kertoo: ”Ensimmäisen 25 000 lumenin projektorin julkistus kaksi vuotta sitten oli Epsonille merkittävä tapaus. ISE 2018 -messuilla esitellään ensimmäinen 4K-projektori, mistä saattaa tulla vieläkin suurempi hetki. EB-L12000Q on tekninen taidonnäyte, jonka myötä Epson siirtyy uuteen veitsenterävän tarkkuuden maailmaan. Projektori on osa kaikkien aikojen vahvinta AV-ammattikäyttöön tarkoitettua mallistoamme. Muita uutuuksia ovat kompakti 2 000 lumenin malli, innovatiiviset suurkuva- ja neuvotteluhuoneratkaisut sekä Epson-ohjelmisto, jonka avulla kehittyneet projektiotekniikat saa käyttöön saman tien.”

Epsonin uusinta projektioteknologiaa esitellään osastolla H90 ISE 2018 -messujen hallissa 1.