Epson julkistaa ensimmäisen 4K-tarkkuuksisen 3LCD-laserprojektorin ja uuden 20 000 lumenin kompaktin WUXGA-mallin

Uudet luotettavat laserprojektorit on helppo integroida olemassa olevaan kalustoon, koska ne tukevat Epsonin nykyisiä 4K-yhteensopivia objektiiveja

Epson julkistaa ensimmäisen 4K-tarkkuuksisen 3LCD-laserprojektorin ja uuden 20 000 lumenin kompaktin WUXGA-mallin

6. helmikuuta 2018 –Epson on julkistanut kaksi uutta asennettavaa 3LCD-projektoria: EB-L12000Q on alalla ensimmäinen 12 000 lumenin 3LCD-projektori, jossa on 4K-alkuperäistarkkuus¹. EB-L20000U on puolestaan Epsonin ensimmäinen malli kompaktien asennettavien projektorien suosittuun 20 000 lumenin WUXGA-luokkaan. Laitteet laajentavat Epsonin suuriin AV-vuokrajärjestelmiin suunnattua valikoimaa. Sopivia käyttökohteita ovat esimerkiksi tapahtumat, festivaalit, näyttelyt, suuret auditoriot, messut ja kauppakeskukset sekä yritys- ja opetusympäristöt.

EB-L12000Q- ja EB-L2000U-mallissa on sama kotelointi – keveyden ja kompaktiuden ansiosta laitteet on helppo integroida osaksi nykyistä infrastruktuuria. Molemmissa malleissa voi lisäksi käyttää samoja 4K-yhteensopivia objektiiveja kuin Epsonin EB-L1000-projektoreissa. 4K-tarkkuuden käyttöönotto asennuksissa ei siis edellytä objektiivien vaihtoa eikä tuo lisäkuluja. Kumpikin malli tukee myös sekä PQ- että HLG-standardin mukaista HDR-laatua.

Kompakti kotelointi ei ole ainoa asennusta helpottava ominaisuus, sillä laitteiden asennus- ja heijastuskulma on valittavissa vapaasti ja käytettävissä on myös pystyasento. Projektorin sisäinen kamera antaa mahdollisuuden etädiagnostiikkaan ja -määritykseen. Kameran ja Epsonin uuden Professional Projector Tool -ohjelmiston avulla voi lisäksi määrittää monen yksikön asennuksia ja hyödyntää kehittyneitä tekniikoita, kuten panoraamaprojisointia ja videokuvapinnoitusta. Projektorien vaihdettavat liitäntäkortit tuovat lisäjoustoa ja tulevaisuudenturvaa vielä julkaisemattomien liitäntöjen ja tiedonsiirtostandardien varalle.

Ilmatiiviin rakenteen ja kestävän, epäorgaaniseen fosforikiekkoon perustuvan tekniikan ansiosta uudet mallit toimivat luotettavasti ilman huoltoa. Epson myöntää laitteille viiden vuoden, 20 000 käyttötunnin takuun ja vapauttaa lampun vaihdoista. Nämä projektorit voi siis asentaa huoletta myös vaikeapääsyisiin paikkoihin.

Epson Europen tuotepäällikkö Daniel Rose kertoo: ”Harppaus 4K-tarkkuuteen on Epsonille erittäin tärkeä askel, jonka onnistuminen haluttiin varmistaa huolellisesti. Uskon, että EB-L12000Q lunastaa lupaukset. Huippuresoluution lisäksi siinä on laitevuokraajien ja asennettavien projektorien käyttäjien toivomia ominaisuuksia, esimerkiksi aiempien laitteiden kanssa yhteensopiva optiikka ja vaihdettavat liitäntäkortit. EB-L20000U on yhtä lailla tärkeä malli. Se on Epsonin ensimmäinen laite pienikokoisten 20 000 lumenin WUXGA-projektorien ankarasti kilpailtuun tuoteryhmään. Lisäksi siinä on samat ominaisuudet kuin 4K-sisarmallissa, joten se on helppo integroida osaksi nykyisiä asennuksia.”

EB-L20000U tulee saataville marraskuussa 2018 ja EB-L12000Q tammikuussa 2019.

Tärkeimmät ominaisuudetEB-L20000UEB-L12000Q
Kirkkaus20 000 lm12 000 lm
AlkuperäistarkkuusWUXGA4K
Alkuperäinen kontrastisuhde2 500:11 200:1
Yhteensopiva Epson Projector Professional Tool -ohjelmiston kanssa
Tarkka sisäinen kamera diagnostiikkaa ja määritystoimia varten
Uusi lyhyen heijastusetäisyyden objektiivi
Automaattinen geometriakorjaus ja panoraamaprojisointi
Vaihdettavat liitäntäkortit monikäyttöisiä asennuksia varten
HDR-tuki (PQ- ja HLG-standardi)
Joustavat liitäntävaihtoehdot, esimerkiksi HDBaseT, HDMI, DVI ja komponentti
Helppo asennus: 360 asteen joustovara ja vapaasti valittava heijastuskulma
Yhteensopiva 12G-SDI-tuloliitännän kanssa -
Yhteensopiva BarcoLink-liitännän kanssa
Väritilat BT.709 ja Luonnollinen (Natural)
Ilmatiivis optinen yksikkö: suojaa pölyltä ja savulta
1. Lokakuun 2017 tilanteen mukaan.