Epson ja National Geographic kannustavat yhdessä yrityksiä vähentämään lämpöä osana ilmastonmuutoksen torjuntaa

Epson tekee yhteistyötä National Geographicin kanssa uudessa Turn Down The Heat ‑kampanjassa edistääkseen maapallon napa-alueiden ikiroudan suojelua.

Epson ja National Geographic kannustavat yhdessä yrityksiä vähentämään lämpöä osana ilmastonmuutoksen torjuntaa

Epson ja National Geographic kannustavat yhdessä yrityksiä vähentämään lämpöä osana ilmastonmuutoksen torjuntaa

Epson tekee yhteistyötä National Geographicin kanssa uudessa Turn Down The Heat ‑kampanjassa edistääkseen maapallon napa-alueilla sijaitsevan jäätyneen maa-aineksen eli ikiroudan suojelua.

Kampanja on saanut alkunsa tutkijoiden arviosta, jonka mukaan maapallon ikiroudan ennustetaan sulavan kokonaan vuoteen 2100 mennessä. Tällä olisi valtava vaikutus ekosysteemeihin, minkä lisäksi merenpinta nousisi kaikkialla maailmassa ja ilmakehään vapautuisi yli 950 miljardia tonnia metaania. Epsonin ja National Geographicin yhteisenä tavoitteena on lisätä tietoisuutta siitä, miten yritykset voivat vähentää ilmastoa lämmittävää toimintaansa.

Turn Down The Heat ‑kampanjan kärjessä toimii National Geographic ‑tutkimusmatkailija, tohtori Katey Walter Anthony. Hän valvoo Alaskassa ja Venäjällä sijaitsevia arktisen alueen observatorioita, joissa seurataan ilmastonmuutoksen pitkäaikaisia vaikutuksia. Hänen uraauurtavaa ikiroudan suojelua koskevaa tutkimustaan esitellään videoilla, infografiikassa ja verkkosivuilla, jotka on tuotettu yhteistyössä Epsonin ja National Geographicin kanssa.

Tohtori Anthony kommentoi: ”Arktinen alue kirjaimellisesti sulaa silmiemme edessä. Arviomme mukaan ikiroudan sulaminen voi kattaa jopa 10 % tälle vuosisadalle ennustetusta ilmaston lämpenemisestä, ja se vaikuttaa koko maailmaan. Töissä ja vapaa-ajalla tekemillämme valinnoilla on ehdottomasti väliä. Kun yritykset ja yksilöt tekevät fiksuja päätöksiä ja valitsevat käyttämänsä teknologian oikein, se vaikuttaa myönteisesti myös ympäristöömme.”  

Energian säästäminen on ehdottoman tärkeää ilmaston lämpenemisen torjunnassa. Monet yritysten käyttämät tekniikat kuitenkin kuluttavat merkittävästi energiaa joka sekunti. Epsonin uraauurtava lämmötöntä tekniikkaa käyttävä tulostinmallisto taittaa tämän kehityksen, sillä se vaatii vähemmän energiaa ja vähemmän vaihdettavia osia, mikä pienentää myös ympäristövaikutuksia.

Epsonin pääjohtaja Yasunori Ogawa sanoo: ”Vastuullisuus on Epsonin kaiken toiminnan ytimessä, ja olemme sitoutuneet sekä pienentämään omaa ympäristöjalanjälkeämme että auttamaan siinä myös asiakkaitamme. Toivomme, että voimme auttaa asiakkaitamme ja kumppaneitamme maailmanlaajuisten ympäristöongelmien torjunnassa teknologioidemme myötä.”

Kampanjassa esitellään viisi keskeistä toimenpidettä, joilla yritykset voivat osallistua ikiroudan suojeluun. Ne ovat seuraavat:

  1. Lämmön vähentäminen: Tulostimet ja muut toimistolaitteet voivat tuottaa merkittävästi lämpöä. Laitteiden käyttöiän lopussa yritysten kannattaa harkita saatavilla olevia lämmöttömiä vaihtoehtoja, sillä jokaisella laitteella on merkitystä ilmastonmuutoksen torjunnan ja yritysten ESG-tavoitteiden (environmental, social, governance) saavuttamisen kannalta.
  1. Kiertotalouden huomiointi: Olipa sitten kyse toimistokalusteista, pakkauksista tai elektroniikasta, tuotteiden valmistuksesta – ja niiden hävittämisestä – syntyy paljon lämpöä. Yritysten tulisikin aina mahdollisuuksien mukaan harkita, miten kiertotalous voitaisiin huomioida uusien tuotteiden hankinnassa ja vanhojen hävittämisessä. 
  1. Veden ja uusiutuvan energian käyttö: Fossiilisilla polttoaineilla on suuri merkitys ilmaston lämpenemisen kannalta, ja siksi yrityksissä on syytä miettiä, kuinka suuri osa niiden käyttämästä energiasta voitaisiin hankkia puhtaista, uusiutuvista lähteistä esimerkiksi aurinko- tai tuulivoimalla. Myös veden lämmittämisellä ja käsittelyllä on oma vaikutuksensa, joten yritysten on pyrittävä säästämään vettä mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi vesianturiteknologian avulla.
  1. Vastuullisuus koko tuotantoketjussa: Vastuullisuudesta on tullut keskeinen asia kaikille organisaatioille, ja ne, jotka suhtautuvat asiaan vakavasti, kertovat avoimesti, mitä he tekevät maapallon pelastamisen eteen. Jos kestävä kehitys on yritykselle tärkeää, sen on selvitettävä myös toimittajiensa ja kumppaneidensa taustat, sillä yrityksillä on merkittävä valta edistää vastuullisuutta koko tuotantoketjussa.
  1. Katse tulevaisuuteen: Kilpailussa aikaa vastaan planeetan pelastamiseksi ei riitä, että yritykset vain luopuvat paperista ja kierrättävät – ne tarvitsevat selkeät suunnitelmat toiminnan muuttamiseksi hiilineutraaliksi huomioiden kaiken uusiutuvien energianlähteiden käytöstä vedenkulutuksen pienentämiseen. Ilmastonmuutoksen torjunnassa on tärkeää asettaa vahvat ESG-tavoitteet ja laatia selvä suunnitelma niiden toteuttamiseksi. Yritysten on myös toimittava avoimesti, sillä asiakkaat ovat hyvin tietoisia ja tunnistavat pelkän ”viherpesun”.

Tutustu Epsonin Turn Down the Heat ‑kampanjaan täällä: www.epson.fi/heat-free-technology

LOPPU

Tietoja Epsonista
Epson on maailmanlaajuinen teknologiajohtaja, joka on sitoutunut toimimaan vastuullisesti ja auttamaan yhteisöjä resurssitehokkailla ja kompakteilla laitteillaan. Niiden tarkkuus ja digitaalinen teknologia tuovat ihmiset, asiat ja tiedot yhteen. Yritys pyrkii ratkaisemaan yhteiskunnallisia ongelmia innovaatioilla, joiden käyttökohteita ovat muun muassa koti- ja toimistotulostus, kaupallinen ja teollinen painotoiminta, valmistava teollisuus sekä visuaaliset ja lifestyle-kohteet. Epson tavoittelee hiilinegatiivisuutta ja pyrkii luopumaan öljyn, metallin ja muiden uusiutumattomien kaivannaisten käytöstä vuoteen 2050 mennessä.

Japanissa sijaitsevan Seiko Epson Corporationin johtaman Epson-konsernin vuotuinen liikevaihto on noin biljoona Japanin jeniä.
www.global.epson.com/  

Tietoa Epson Europesta

Amsterdamissa sijaitseva Epson Europe B.V. on konsernin alueellinen pääkonttori, joka palvelee Eurooppaa, Lähi-itää, Venäjää ja Afrikkaa. Epson Europe työllistää 1 830 henkeä ja saavutti 1,7 miljardin euron myynnin tilivuonna 2018.

www.epson.fi

Tietoja Epsonin lämmöttömästä PrecisionCore-tekniikasta

Epsonin lämmötön tekniikka ei tarvitse lämpöä tulostusprosessiin. Sen sijaan se kohdistaa painetta pietsoelementtiin, mikä vähentää ympäristövaikutuksia ja lisää tuottavuutta ilman kompromisseja. 

Lämmöttömällä tekniikalla on neljä etua:

-              Pienempi virrankulutus säästää energiaa ja rahaa

-              Vähemmän vaihdettavia osia, pienempi ympäristövaikutus

-              Luotettava ja nopea tulostus säästää aikaa

-              Vähäinen ylläpitotoimien tarve parantaa tuottavuutta