Epson ja Mercedes-AMG Petronas Motorsport loivat yhdessä maailman ensimmäisen pimeässä loistavan varikkopysähdyksen

Epson tutkaili Formula 1™ -varikkopysähdystä uusin silmin

Epson ja Mercedes-AMG Petronas Motorsport loivat yhdessä maailman ensimmäisen pimeässä loistavan varikkopysähdyksen

42993 Legendaarista Singaporen Formula 1™ -iltakilpailua innolla odottava Epson keksi omaperäisen tavan elävöittää F1-autoa ja varikkopysähdystä. Kunnianhimoisena suunnitelmana oli luoda maailman ensimmäinen pimeässä loistava varikkopysähdys. Toteutuksessa yhdistettiin Epsonin innovatiiviset tuotteet ja hallitsevan F1-maailmanmestarin, Mercedes-AMG Petronas Motorsportin todistettu osaaminen. Tallissa ajaa kuljettajien kolminkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton.

Aluksi Epson muutti Mercedes-AMG Petronasin tavallisen kisa-auton pimeässä hohtavaksi mestariteokseksi. Mercedes-AMG Petronas Motorsportin suunnittelutiimi muokkasi vuoden 2016 mestaruusauton tunnusvärityksen uuteen muotoon Epson SureColor SC-S -malliston tulostimen avulla. Väritys tulostettiin hohtavalle materiaalille, joka sitten teipattiin auton pintaan. Myös auton tutuista mainostarroista tulostettiin pimeässä hohtavat versiot. Sitten valot sammutettiin ja varikkotiimi suoritti maailman ensimmäisen pimeässä loistavan varikkopysähdyksen. Hohtavin haalarein ja työkaluin varustautunut varikkotiimi teki useita nopeita renkaanvaihtoja.

Vaikutelmaa tehosti Epsonin lippulaivaprojektori EB-L25000U. Se on maailman ensimmäinen ja kirkkain 3LCD-laserprojektori, jonka valovoima on 25 000 ja jossa on 4K-skaalaustekniikka¹. Projektori on suunniteltu ammattikäyttöön dynaamisia ja vaikuttavia esityksiä varten.

Konseptin avulla pyrittiin näyttämään varikkopysähdykset lajin faneille aivan uudessa valossa. Samalla haluttiin havainnollistaa mukaansatempaavasti niin Epsonin kuin Mercedes-AMG Petronas Motorsportinkin teknologista kärkiasemaa maailmassa.

Vuoden 2017 F1-kalenterissa on seuraavana vuorossa maineikas iltakilpailu Singaporessa. Mercedes-AMG Petronas Motorsportin tavoitteena on lujittaa johtoasemaansa mestaruuskamppailussa. Kuuluisa katurata kylpee yli 1 600 lampun valossa – valaistus on neljä kertaa kirkkaampi kuin useimmilla jalkapallostadioneilla. Tapahtuma on yksi fanien suosikeista kautta maailman. Iltakilpailun kunniaksi Epsonin ja Mercedes-AMG Petronasin markkinointikanavissa julkaistaan pimeässä hohtavaan materiaaliin liittyvää sisältöä Singaporen GP-viikonlopun aikana (15.–17.9.2017).

Pimeässä loistava varikkopysähdys kuuluu sarjaan Epsonin ja Mercedes-AMG Petronasin järjestämiä innovatiivisia tapahtumia. Niitä ovat myös viimevuotinen #LewisGetsInked-kampanja ja vuoden 2017 Lewis Hamilton F1 Ink Tank -haastekisa ( https://www.epson.co.uk/lewisgetsinked).

Epsonin markkinointikanavissa julkaistaan piakkoin muun sisällön ohella myös video pimeässä hohtavasta materiaalista.

Epsonin brändi- ja viestintäjohtaja Ian Cameron kertoo yhteistyöstä näin: ”Kumppanuudessa Mercedes-AMG Petronas Motorsportin kanssa on aina panostettu organisaatioita yhdistäviin piirteisiin – innovointiin ja suorituskyvyn tavoitteluun. Pimeässä loistava varikkopysähdys oli omaperäinen ja jännittävä projekti. Se havainnollisti erinomaisesti, miten joustavia ja käytännöllisiä Epson-tuotteet ovat myös kaikkein epätavallisimmissa ympäristöissä. Lopputulos on mielestämme aivan upea.”

Mercedes-AMG Petronas Motorsportin markkinointijohtaja Victoria Vowles toteaa: ”Epsonin kanssa on aina miellyttävää toteuttaa tällaisia innovatiivisia, tulevaisuutta luotaavia konsepteja. Epsonin tapa jalostaa kehittyneestä teknologiasta suorituskykyä on täysin linjassa sen kanssa, mihin tallimmekin pyrkii Formula 1 -sarjassa. Varikkopysähdykset ovat vakiintunut osa Formula 1 -kilpailuja. Prosessin näkeminen aivan uudesta näkökulmasta Epsonin henkilöstön ja uraauurtavien tuotteiden ansiosta on ollut erittäin antoisa kokemus.”

Lisätietoja Epson SureColor SC-S -mallistosta, EB-L25000U-projektorista ja muista Epson-tuotteista on paikallisissa Epson-sivustoissa. http://global.epson.com/web_sites.html

Huomautus: Tuotteiden nimet ja saatavuus vaihtelevat alueittain.

1. Seiko Epsonin tutkimuksen mukaan (elokuun 2016 tilanne).

-Ends-