Epsonin tutkimustulokset todistavat, että näytön koolla on väliä

Uudet lyhyen heijastusetäisyyden laserprojektorit tukevat Epsonin tavoitetta tarjota kaikille opiskelijoille samat mahdollisuudet oppimiseen

Epsonin tutkimustulokset todistavat, että näytön koolla on väliä

Jatkona Yhdysvalloissa viime vuonna tehdylle tutkimukselle Epson julkisti tänään Radius Global Market Researchin uudet tutkimustulokset. Isossa-Britanniassa ja Singaporessa suoritetussa tutkimuksessa selviteltiin sisällön luettavuutta 70-tuumaisilla näytöillä keskikokoisissa luokkahuoneissa. Tutkimuksissa kävi ilmi, että yli puolella oppilaista ja opiskelijoista kummassakin maassa oli vaikeuksia lukea 70-tuumaisella näytöllä näytettyä sisältöä. Useampi kuin joka toinen nimittäin kirjoitti vähintään yhden 70-tuumaiselta näytöltä lukemansa kohdan väärin.

Esimerkiksi Isossa-Britanniassa tutkimukseen osallistui satayhdeksäntoista 12–22-vuotiasta oppilasta ja opiskelijaa, jotka oli jaettu noin kolmenkymmenen hengen ryhmiin. Nuorille näytettiin taulukoita, tekstiä ja vastaavaa tyypillistä opetusmateriaalia litteälle 70 tuuman näytölle heijastettuna perinteisen kokoisessa luokkahuoneessa. Tämän jälkeen heidän piti kirjoittaa suppeasti muistiin kuusi kohtaa näkemänsä perusteella. Singaporessa on suoritettu vastaavia tutkimuksia tavallisen kokoisissa luokkahuoneissa.

Näiden tutkimusten tulokset tukevat näyttökokosuositusten ns. 4/6/8-sääntöä. Sääntö on AV-palveluntarjoajien ja -asentajien pitkään käyttämä epävirallinen ohje, jonka mukaan voidaan määritellä oikea näyttökoko eri ympäristöihin, kuten luokkahuoneisiin, kokoustiloihin ja suuriin tilaisuuksien pitopaikkoihin. Liitteessä (185 kt) on lisää tietoa PDF tutkimuksista ja 4/6/8-säännöstä.

”Mitä tulee sopivan näytön valitsemiseen luokkahuonetta varten, näytön on tärkeää olla niin suuri, että jokainen opiskelija näkee selvästi, mitä näytöllä lukee”, toteaa Yasunori Ogawa, Epsonin Visual Products Operations -liiketoiminayksikön käyttöjohtaja. ”Tämä on äärimmäisen tärkeää opiskelijoiden menestyksen kannalta. Opettajilta saadun palautteen pohjalta suunniteltu EB-710Ui ja Epsonin muut edistykselliset, interaktiiviset näyttö- ja projektoritekniikat tekevät kirkkaasta, yhteistyössä tehdystä opetusympäristöstä todellisuutta.”

Tutkimustulokset julkistettiin Epsonin tuotua markkinoille uusimmat lyhyen heijastusetäisyyden laserprojektorinsa, jotka on suunniteltu parantamaan opetuksen laatua. Uusi lyhyen heijastusetäisyyden Epson EB-710Ui -laserprojektori, joka tuodaan maailmanlaajuiseen levitykseen lokakuun lopussa, parantaa suurten, enintään 250 cm:n kokoisten kuvien näkyvyyttä luokkahuoneessa. Suuren näyttökoon lisäksi EB-710Ui:ssä on 4 000 lm:n kirkkaus ja WUXGA-tarkkuus, joiden ansiosta laitteella voidaan näyttää korkealaatuista sisältöä. Tämän lisäksi projektorissa on suorituskykyinen laservalonlähde, jota ei tarvitse vaihtaa.

Epsonin lyhyen heijastusetäisyyden 3LCD-laserprojektoreihin voi tutustua InfoComm 2017 -tilaisuudessa, joka järjestetään Yhdysvaltain Orlandossa 14–16. kesäkuuta. Epsonin tuotteet ovat esillä osastoilla 1642 ja W204B.

Epsonin tuotteista on lisätietoja Epsonin paikallisilla verkkosivuilla.
http://global.epson.com/web_sites.html

* Huomaa, että tuotteiden nimet ja saatavuus vaihtelevat alueittain.