Asianmukaisen teknologian tai laitteiden puute vaikuttavat etätyöntekijöiden tuottavuuteen

• 42 % etätyöntekijöistä sanoo, että asianmukaisen tekniikan tai laitteiden puute on vaikuttanut tuottavuuteen • 45 % ei ole tyytyväinen työnantajansa tukeen etätyöskentelyn yhteydessä

Asianmukaisen teknologian tai laitteiden puute vaikuttavat etätyöntekijöiden tuottavuuteen

Asianmukaisen teknologian tai laitteiden puute vaikuttavat etätyöntekijöiden tuottavuuteen

42 % etätyöntekijöistä sanoo, että asianmukaisen tekniikan tai laitteiden puute on vaikuttanut tuottavuuteen

45 % ei ole tyytyväinen työnantajansa tukeen etätyöskentelyn yhteydessä

 

Epsonin* uusi tutkimus osoittaa, että monet ongelmat pandemian aikana ovat vaikuttaneet etätyöntekijöiden tuottavuuteen, ja useampi kuin kaksi viidestä (42 %) syyttää tästä asianmukaisten laitteiden tai tekniikan puutetta.

 

Lähes kaksi kolmasosaa (60 %) sanoo, että muiden kanssa tapahtuvan vuorovaikutuksen puute on vaikuttanut tuottavuuteen. Muita alentuneen tuottavuuden syitä olivat kyvyttömyys suorittaa tiettyjä tehtäviä, minkä mainitsee 45 % vastaajista, ja 44 % mainitsee yleiset etätyöskentelyolosuhteet.

 

Onneksi asiat ovat parantuneet Euroopan ensimmäisten koronasulkujen jälkeen, ja lähes kolme neljästä (73 %) kertoi mukauttaneensa työskentelytilaansa ajan myötä. Kuitenkin 45 % sanoo motivaation heikkenevän, jos etätyöt jatkuvat ja muutoksia ei tapahdu. Sama osuus vastaajista (45 %) ei ole tyytyväinen työnantajansa tukeen etätyöskentelyn yhteydessä.

 

Keypoint Intelligencen Office Groupin johtaja Deborah Hawkins kommentoi tutkimusta seuraavasti: ”Teknologian puutteen ja tuottavuuden välillä on selvä yhteys kotona työskenneltäessä. Se on hyväksi niille, joilla on oikeat työvälineet, mutta jos oikeanlaiset laitteet puuttuvat, tuottavuus kärsii.”

 

Ehkä tämän vuoksi monet työntekijät vaativat työnantajaltaan enemmän. Itse asiassa 38 % sanoo tarvitsevansa uuden tai paremman tuolin, 35 % haluaa paremman näytön ja yli neljännes (26 %) sanoo tarvitsevansa uuden tulostimen. Lisäksi 37 % kertoo tarvitsevansa enemmän tai parempaa mustetta ja väriainetta.

 

Mielenkiintoista on, että etätyöntekijöillä on edelleen kovat vaatimukset työnantajiaan kohtaan: 91 % vastaajista on sitä mieltä, että jos työnantaja tarjoaisi uutta teknologiaa heidän etätyöskentelytilaansa, he odottaisivat sen olevan kestävän kehityksen mukaista ja ympäristöystävällistä.

 

Epsonin tulostusratkaisut voivat tukea työnantajayritysten tuottavuutta. Palkituissa EcoTank-tulostimissa on värikasettien sijaan uudelleentäytettävät mustesäiliöt ja niiden lämmötön tekniikka auttaa pitämään energiakustannukset alhaisina. Lisäksi niiden mukana toimitetaan riittävästi mustetta jopa 14 000 sivun tulostamiseen 1, mikä säästää rahaa ja aikaa, koska värikasetteja ei tarvitse vaihtaa. Käyttöönotto tapahtuu helposti, täyttö sujuu siististi, ja lisäksi laite toimii luotettavasti ja tuottaa laadukkaita tulosteita sivu toisensa jälkeen

 

”Etätyöskentely on nyt normaalia monille Euroopassa, ja se jatkuu todennäköisesti paikallisten sulkujen ja COVID-kriisin jälkeenkin. Mutta etätyön uutuudenviehätys on karissut pois, ja työntekijöiden motivaatio laskee, elleivät yritykset panosta etätyöhön”, Epson Suomen maajohtaja Jorma Lempinen sanoo.

 

”Työnantajien on ehdottomasti kuunneltava henkilökuntaansa ja ryhdyttävä toimiin etätyöskentelyjärjestelyjen parantamiseksi mahdollisuuksien mukaan. Tässä on otettava huomioon parhaat työkalut kutakin työtä varten, ja työntekijöille on tarjottava mahdollisuus käyttää niitä kotona. Teknologian on oltava tarkoitukseensa sopivaa, energiatehokasta ja mahdollisimman edullista. Yritykset eivät voi luottaa vain työntekijöiden omiin laitteisiin pitkäaikaisena ratkaisuna, jos ne odottavat henkilöstönsä pysyvän motivoituneena ja tuottavana.” 

 

Vaikka rajoituksia poistetaan joillakin alueilla, etätyö jatkuu paljon aikaisempaa yleisempänä työnteon tapana. Arvioiden mukaan 25–30 % työntekijöistä työskentelee kotoa käsin useita päiviä viikossa myös vuoden 2021 lopussa. [i]. Kotitoimiston on kehityttävä, jos tämän trendin on tarkoitus olla myönteinen asia. 

 

Hauskoja tuloksia

  • 34 % ihmisistä on sammuttanut mikrofoninsa ja kameransa kokouksen aikana tehdäkseen jotain muuta, esim. käydäkseen vessassa
  • 26 % on vastannut puheluun alusvaatteisillaan tai pyjamassa
  • 27 % ei ole vaivautunut pukeutumaan koko päivänä
  • 64 %:lla on ollut tärkeitä tehtäviä tai puheluita, jotka ovikellon soiminen on keskeyttänyt
  • 40 % pitää lapsiaan häiriötekijänä
  • 6 % ihmisistä on työskennellyt autossa
  • 8 % ihmisistä on työskennellyt lattialla

 

*Tutkimuksen suoritti Epson. Tuhat Epsonin tulostimien omistajaa, jotka työskentelevät kotoa käsin, osallistui kyselyyn 11 maassa (Italia, Iso-Britannia, Espanja, Ranska, Saksa, Alankomaat, Belgia, Ruotsi, Suomi, Norja, Tanska) tammi- ja helmikuussa 2021.