Sponsorointi

Mercedes‑AMG Petronas
Formula One Team

Pyrimme yhtenä tiiminä maailmanlaajuiseen menestymiseen

Epson on ylpeä asemastaan Mercedes-AMG Petronas Formula One Teamin virallisena tiimikumppanina.

Tekniikan ja autourheilun maailman kehittyessä päätähuimaavaa vauhtia Epson tukee edelleen yhtä Formula 1™:n kilpailukykyisintä tiimiä innovaation avulla.

Yhteistyömme sujuu hyvin joustavasti, koska Epson on maailmanlaajuinen teknologiajohtaja ja Mercedes-AMG Petronas Formula One Team teknisen erinomaisuuden kärjessä maailmanmestarina.

Katso video

”Epsonin tavoitteena on hyödyntää innovatiivista tekniikkaa suorituskyvyn parantamiseen, mikä vastaa täysin Formula 1™:n päämäärää.”

Toto Wolff, Mercedes-Benz Motorsportin johtaja

Tuoteintegraatio

Formula 1™:n hallitsevan maailmanmestarin eri osastoissa käytetään nykyisin yli 150 Epson-tuotetta, mukaan lukien mustesuihkutulostimia, skannereita, 3LCD-projektoreita ja puettavia laitteita.

Epsonin tekniikat ja tuotteet parantavat kuljettajien, insinöörien ja tiimin jäsenten tehokkuutta ja viestintää. He voivat näin saavuttaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn sekä ajoradalla että tehtaassa.

Suurkokotulostimet

Nerokas suunnittelu tekee mestarin

F1-auton kilpailupäivän suorituskyky juontaa jo suunnitteluvaiheesta. Mercedes-AMG Petronas Formula One Teamilla suunnittelujakso seuraa kehitystyötä vuoden aikana ja keskittyy jo seuraavan kilpailukauden auton suunnitteluun.

Epsonin SureColor-tulostimilla on tässä prosessissa tärkeä asema. Ne tuottavat laadukkaita, yksityiskohtaisia ja suurikokoisia CAD-väripiirroksia, joita käytetään viitemateriaalina suunnittelun kaikissa vaiheissa.

Avainvaatimuksena on valmius tulostaa, skannata ja kopioida värillisiä piirroksia. Insinöörit voivat näin selkeästi määrittää mitat, toleranssit ja osat, joiden avulla voidaan lisätä auton vahvuuksia ja poistaa mahdolliset heikkoudet.

Tiimi käyttää Epsonin tehokasta SureColor T5200 -tulostinta, joka tuottaa suurikokoisia piirroksia ja jossa on monipuolinen CAD-, GIS- ja POS-sovellusten materiaalituki.

Lue lisää Epsonin SC-T-sarjasta ja suurikokoisia tulosteita tuottavien tulostinten koko valikoimasta

LISÄTIETOJA

“Epsonin SureColor T5200 tuottaa kirkkaita värejä ja teräviä viivoja, jotka saavat piirroksen tietyn osan erottumaan selvästi taustalle häivyttämisen sijaan. Tämä on ollut olennaista automme kehitystyössä ja suunnittelupäätösten tekemisessä.”

Matt Harris, Mercedes-AMG Petronas Formula One Teamin IT-osaston johtaja

Tarratulostimet

Viestintä kuljettajien kanssa

Kaudella 2016 Formula Onessa kiristettiin radioviestinnän rajoituksia. Insinöörit tarvitsivat uuden keinon, jolla he pystyivät auttamaan kuljettajia muistamaan uusimmat toimenpiteet kilpailujen aikana. Kun millisekunnin murto-osilla on merkitystä, oli entistäkin tärkeämpää muistuttaa kuljettajille, miten heidän on toimittava erilaisissa skenaarioissa.

Ratkaisuna olivat Epsonin ColorWorks-tarratulostimet. Tiimi tulosti niiden avulla selkeänväriset ohjeet, jotka voidaan nopeasti kiinnittää kuulun Silver Arrowsin ohjauspyörään ja ohjaamoon ajokierrosten välillä sekä lähtöruudussa pari minuuttia ennen kilpailua. Vaikka tämä ei ole enää viranomaisvaatimus, tiimi käyttää edelleen ColorWorksia, kun se on tarpeen.

Jokaisena kilpakautena tiimi kuljettaa kilpakalustonsa eri paikkoihin ympäri maapalloa. Kun tiimi saapuu kilpailupaikalle, kilpailuun valmistautumiseen jää vain hyvin vähän aikaa. Epsonin LabelWorks-tulostimilla merkitään tarroilla sarjaosat, jotka voidaan näin pakata nopeasti ja tehokkaasti sekä ottaa käyttöön kaikkina kilpaviikonloppuina, kun jokainen säästetty minuutti on elintärkeää kärkitaistoon.

Tiimi käyttää Epsonin ColorWorks TM-C3500 -tulostinta laadukkaisiin väritarroihin ja LabelWorks LW-Z900FK -tulostinta nopeaan tarratulostukseen vaativissa ympäristöissä.

Lue lisää Epsonin ColorWorks- ja LabelWorks-valikoimista

LISÄTIETOJA COLORWORKS-VALIKOIMASTA LISÄTIETOJA LABELWORKS-VALIKOIMASTA

”Tilanteet muuttuvat erittäin nopeasti ajokierrosten välillä. Tiimille onkin hyvin tärkeää, että se pystyy tulostamaan mahdollisimman pikaisesti selkeitä ohjeita sisältäviä tarroja.”

Marcus Dudley, suorituskyvystä vastaava insinööri, Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Tulostimet

Tehokkuudella, luotettavuudella ja suorituskyvyllä on väliä

Epsonin monipuolista WorkForce Pro RIPS -tulostinvalikoimaa käytetään koko tiimissä tehtaalta ajoradalle asti: tehtaalla niillä tulostetaan asiakirjoja ja komponenttien kokoamisohjeita, ja ajoradalla niillä on olennainen asema insinööreille ja kuljettajille.

Mercedes-AMG Petronas Formula One Team kuljettaa kilpakalustonsa yli 20 maahan kaikkialle maailmaan. Se tarkoittaa, että kilpakalustoa voidaan säilyttää kuljetuskonteissa yhteensä jopa kolme kuukautta. Saapumishetkellä tulostinten on oltava täydellisessä toimintakunnossa, jotta tiimi voi keskittyä kilpailuun.

Ajoradalla ei ole aina välttämättä luotettavaa virtalähdettä. Koska Epsonin WorkForce Pro RIPS -tulostimia voi käyttää virransäästötilassa, tiimi voi ohjata virtaa sen sijasta muihin olennaisiin laitteisiin. Tulostinten tehokkuus tarkoittaa myös sitä, että mustepatruunoita ei tarvitse enää vaihtaa ajoradalla, mikä säästää tärkeää aikaa ja työvoimaa.

Tiimi käyttää Epsonin WorkForce Pro RIPS -tulostimia, jotka kuluttavat jopa 96 % vähemmän energiaa kuin kilpailevat värilasertulostimet.

Lue lisää Epsonin WorkForce Pro RIPS -valikoimasta

LISÄTIETOJA

“Siirtyminen lasertulostimista Epsonin mustesuihkutulostimiin ei tarkoita vain parempaa tulostuslaatua. Kun tulostuspäät eivät pääse vahingoittumaan kuljetuksen aikana, voimme käyttää tulostimia heti saavuttuamme. Epsonin tulostimet tarvitsee vain ottaa ulos laatikosta, ja ne ovat heti toimintavalmiita.”

Matt Harris, Mercedes-AMG Petronas Formula One Teamin IT-osaston johtaja

Moverio-älylasit

Kurkista moottoriurheilukilpailujen tulevaisuuteen

Mercedes-AMG Petronas Formula One Team -talli tarjoaa ainutlaatuisen lisätyn todellisuuden elämyksen jokaisessa 20 Formula 1™ -kilpailussa. Epsonin Moverio-älylasit herättävät tämän jännittävän maailman eloon: tallin vierailijat pääsevät kurkistamaan kulissien taakse sekä sukeltamaan yhden maailman teknisimmän ja erittäin suurta tarkkaavaisuutta vaativan urheilulajin pariin.

Epsonin innovatiivinen puettava tekniikka johdattaa vierailijat tallin ympäristöön materiaalien heijastuessa päällekkäin älylaseihin. He voivat näin säilyttää kosketuksen fyysiseen todellisuuteen samalla kun he tutustuvat varikkopysähdyksen anatomiaan hidastettuna tai saavat tietää lisää insinöörien kilpailupäivän tehtävistä, jotka on ripustettu varikon seinälle.

Moverion sisäisen kameran, gyroskoopin, GPS:n ja muiden tunnistinten avulla ohjelmisto tunnistaa käyttäjien liikkeet ja ympäristön, jolloin laitteen käyttö on ennennäkemättömän hyödyllistä ja innovatiivista.

Tiimi käyttää Epsonin Moverio BT-300 -älylaseja, joissa hyödynnetään Epsonin huipputeknistä silikonipohjaista OLED (organic light emitting diode) -digitaalinäyttötekniikkaa.

LISÄTIETOJA

“Puettava tekniikka tulee todennäköisesti yleistymään ja näiden kokemusten kysyntä kasvaa. Muut kilpailijat eivät pysty päihittämään Epsonin Moverio-älylaseille asettamia standardeja.”

Victoria Vowles, markkinatoimintojen johtaja, Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Epsonin robottiratkaisut

Yhdessä kumppanimme Mercedes AMG-Petronas Motorsportin kanssa kuvattu Bertie perustuu uuteen WorkSense W-01 -robottiin. Bertie, jossa on monta sisäistä tunnistinta, oppii nopeasti, ja sillä on veikeä huumorintaju.

LUE LISÄÄ EPSONIN ROBOTTIRATKAISUISTA

Aikajana

Olemme eläneet jännittäviä aikoja siitä alkaen, kun Epson aloitti yhteistyön Mercedes-AMG Petronasin kanssa vuonna 2015. Voit lukea lisää joistakin yhteistyöhankkeistamme tästä.

Epson ja Mercedes-AMG Petronas Formula One Team ilmoittavat maailmanlaajuisesta kumppanuudesta

Epsonista tuli Mercedes-AMG Petronas Formula One Teamin virallinen tiimikumppani (mustesuihkutulostimet, skannerit, 3LCD-projektorit ja puettavat laitteet).

”Olemme tyytyväisiä, että Epsonista on tullut Mercedes-AMG Petronas Formula One Teamin yhteistyökumppani. On aina ilo työskennellä kaukokatseisten yritysten kanssa, ja Epsonin tuotteet sulautuvat luonnollisesti kilpailuun ja valmistukseen liittyviin toimintoihimme. Odotamme innolla tulevaa kilpailukautta ja toivomme, että voimme tehdä menestyksekästä yhteistyötä vielä monta vuotta.”

Toto Wolff, Mercedes-Benz Motorsportin johtaja

LISÄTIETOJA

Luonnolliset värit

Mercedes-AMG Petronas Formula One Teamin kuljettaja ja F1-maailmanmestaruuskilpailujen kolminkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton kokeilee hämmästyttäviä Epsonin True Colours -projektoreita.

Epsonin projektoreissa on yhtä suuri valkoisen ja värillisen valon teho, joten niiden tuottamat värit ovat kirkkaat ja eloisat jopa kirkkaasti valaistuissa huoneissa.

LISÄTIETOJA

Lewis sai mustesuihkun

Lewis Hamilton näyttelee pääosaa huumorintäyteisessä videossa. Epson loi tämän hauskan videon yhdessä Mercedes-AMG Petronas Formula One Teamin kanssa Epsonin EcoTank-tulostimen julkistamisen kunniaksi. Epson painottaa tässä mullistavaa uudelleentäytettävän mustesäiliön tekniikkaansa ja Epsonin tulostinten sisältämää valtavaa mustemäärää.

LISÄTIETOJA

#DrivenbyEpson

Epsonin tarkkuustekniikka tukee Mercedes-AMG Petronas Formula One Team Teamia joka vaiheessa.

LISÄTIETOJA

Insinööritaidon kokoamishaaste

Haastoimme Mercedes-AMG Petronas Formula One Teamin tiimin jäsenen ja Epsonin teknikon vaihtamaan rooleja ja kokoamaan takalokasuojan ja tulostimen Epsonin Moverio Pro BT-200 -älylasien avulla. Pystyivätkö he vastaamaan haasteeseen?

LISÄTIETOJA

Suomalainen Formula One™ -tähti Valtteri Bottas auttaa Epsonia havainnollistamaan, miksi Suomi on perusasteen koulutuksen edelläkävijä

Epson korostaa interaktiivisen tekniikan ja suurten näyttökokojen tärkeyttä koulutusstandardien tukena

KATSO VIDEO

Uskomaton kestävyys

Nelinkertainen Formula One™ -kuljettajien maailmanmestaruus, kuten Lewis Hamiltonilla, edellyttää uskomatonta kestävyyttä. Lewisin on oltava fyysisesti huippukunnossa, jotta hän pärjää joka kierroksella.

LISÄTIETOJA

Sitoutuminen kestävään Formula 1 -yhteisöön

Mercedes-AMG Petronas Formula One Teamin asiantuntemus vahvistuu jatkuvasti uusien kehitysten, kuten polttoainetta säästävien yhdistelmämoottoreiden, ansiosta. Ne antavat viittaa tulevien vuosien jokapäiväisiin autoihin sekä parantavat merkittävästi polttoainetehokkuutta ja vähentävät päästöjä.

Samalla tavoin Epson on eturintamassa sen varmistamisessa, että voimme merkittävästi vähentää tuotteidemme ympäristövaikutusta sekä valmistusprosessissa että tuotteiden koko elinkaaren ajan.

Epson pyrkii kehittämään kestävää Formula 1 -yhteisöä kumppanuuden kautta.

LISÄTIETOJA EPSONISTA

Epson on aina ollut edellä aikaansa. Kirjaimellisesti. Vuonna 1942 perustettu pieni kellotehdas, Daiwa Kogyo Ltd. (myöhemmin Seiko), toi vuonna 1968 markkinoille EP-101:n. Kyseessä oli maailman ensimmäinen kompakti ja kevyt digitaalitulostin, joka antoi nimensä koko yritykselle: Epson – ”EP:n poika”.

LISÄTIETOJA
  1. Tämä sivusto on epävirallinen eikä se millään tavalla liity Formula One -konserniin. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP ja GRAND PRIX sekä niihin liittyvät merkit ovat Formula One Licensing B.V.:n tavaramerkkejä.
  1. Lisätietoja on osoitteessa www.epson.fi/inkjetsaving.